maanantai 1. elokuuta 2016

niitä näitä kaalinpäitä

Eniten kesälomasta saa irti, kun tekee joka päivä jotain pientä. Ei mene loma ihan kokonaan auringossa maaten, muttei myöskään tule lomauupumusta, jolloin taas töihin mennessä on ihan yhtä väsynyt - tai väsyneempikin - kuin loman alkaessa.

Pannukakun voi helposti tehdä sämpyläjauhoihin. Testattu on. Ja mansikkahilliä tietty! Lomalla meikäläisestä on kuoriutunut pannukakuntuoksuinen äiti: lapset ovat saaneet muutamana aamuna herätä tuoreen pannukakun tuoksuun. Tänäänkin, jahka heräävät.

Ihmettelen, kuka ostaa timanttikorun netistä. Näkemättä sitä luonnossa.

Ei ole uutinen, mutta pakko on taas kehua strutsinsulista tehtyä pölyhuiskua. Se on ihan kone vielä vuosienkin jälkeen! Erityisen erinomainen se on silloin, kun pölyjä pitää pyyhkiä elektronisista vempaimista, joissa on sen miljoona nappia ja nippeliä, ja silloin, kun tuolien, kaappien, vitriinien ja senkkien tassut ja muut tuhannet mutkat haluaa saada pölyttömiksi. Rätti on täysin hyödytön molempien kohteiden kannalta, mutta pölyhuisku rulettaa.

Tuoreet herneet saivat silmäni kutisemaan, vaikken ollut käsilläni silmiä hipaissutkaan. Mielenkiintoinen juttu. Meni kyllä ohi ilman lääkitystä. Enkä aio luopua herneksistä!

Mitä tekevät ne ihmiset, jotka omien sanojensa mukaan eivät ikinä lue kirjoja??

Lainasin työkaverille kuukausia sitten paksun kirjan. Oli aloittanut sen, muttei ollut oikein siitä innostunut. Olin hieman pettynyt, koska olin varma, että hänkin siitä kirjasta tykkäisi. Lomansa jälkeen tuli kertomaan minulle, että loman aikana oli aloittanut lukemisen uudestaan ja suorastaan ahminut sen kirjan. Ei olisi malttanut tehdä muuta kuin vain lukea ja lukea. Helpotuksen huokaus, en ollut sittenkään arvioinut työkaveria pieleen. Tai kirjaa.

Onneksi Isommalle oli kesätöitä kuudeksi viikoksi. Oltaisiin kaikki muuten tultu hulluiksi, kun Isompi koko ajan nytkin, kahden lomapäivän jälkeen, kyselee "mitä mä voisin/ me voitais tehdä?" Pleikan peluu on loppunut kokonaan; heinäkuussa ei omien sanojensa mukaan pelannut kertaakaan, mikä on aivan käsittämätön juttu, koska jossain välissä olin huolissani siitä, jos se pleikkaohjain vaikka juurtuu hänen kämmeneensä. Siunaan kyllä sen Pokémon Go -pelin keksijää! Sen ansiosta Isompi on a) liikkunut enemmän kuin vuosiin, 2) ULKOILLUT enemmän kuin vuosiin ja c) hänellä on ollut jotain tekemistä.

Edelliseen liittyen nähtiin eilen kauppakeskuksessa Isomman ala-asteen luokanopettaja vaimonsa ja koulunsa aloittavan poikansa kanssa. Poika reippaana kertoi näistä metsästettävistä pokémoneista ja että olivat isin kanssa saaneet kiinni sellaisen, jolla oli "hassut tissit". Revettiin kaikki nauramaan ja mä sanoin, että nyt mä ymmärrän, miksi nuoret miehet ovat siitä metsästyksestä niin innoissaan. Arvasin, että tissithän siellä tietty väijyy taustalla.

JälkiMärinät:
Soon muuten elokuu ny. Ja puolet B-stanian väestä viettää syntymäpäiviään. Eipä ole vaikea arvata, miksi juuri heinä-elokuun lapset ovat täällä niin laajaperäisestimittaisesti edustettuina.

6 kommenttia:

 1. Mä ostin reilu pari viikkoa sitten strutsinsulkapölyhuiskan mun autoon, kun mies pruukasi valittaa mun auton olevan pölyinen, mutta eipä ole enää. Saa sisätilat uuteen uskoon, kun strutsihuiskalla vähän pölyttää :)

  Ne ihmiset, jotka ei lue ikinä kirjoja saattaa olla vaikka niin kuin minä, että ne käy töissä, niillä on kaksi omaa hevosta ja yksi koira (menee siis aikaa pihalla ja paljon), ja sitten se kotiaika mikä jää nukkumiselta ja kotitöiltä vapaaksi, notkutaan blogistaniassa. Eli ei jää aikaa katsoa telkkaria tai lukea kirjoja. Tänä kesänä olen tosin lukenut melkein kokonaisen kirjan, kun vein mökille Robert Ludlumin kirjan Operaatio Haades ja olen lukenut sitä aina siellä ollessa, mutta vielä en ole ehtinyt loppuun. Kyllähän sekin koukuttaa niin, että nukkumaanmeno on joskus meinannut venähtää, kun tekis mieli vielä pari lukua lukea, mutta tosiaan, ei se kirja vielä ole lopussa, kun mökilläkin on muuta tekemistä kuin lukea kirjaa. Mutta ehkä ehdin sen vielä elokuun loppuun mennessä lukea, niin voin sitten sanoa, että olen lukenut yhden kirjan tänä kesänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä käsittämättömän kätevä vekotin. Ja ihan luonnontuote vielä! :)

   No, noin se varmaan on. Siksi mulla ei ylimääräisiä elukoita olekaan, kun kirjoista olisi mahdoton luopua. Ja kun julkisilla kuljen töihin, niin saan hyvää lukuaikaa siinäkin melkein pari tuntia vuorokaudessa. Telkkaria mäkään en juurikaan katso. Jonkun leffan viikonloppuna, jos sattuu tulemaan hyvä, mutta muuten en juuri ollenkaan. Siitä tulee paljon lisäaikaa. Ja tulisi siitäkin, jos netistä pääsisi eroon. Ei pääse enkä ehkä haluakaan, vähentää toki voisi sitäkin.

   Poista
 2. Mä kyllä olin loman melkein täysin tekemättä mitään. Ainoa huono puoli asiassa on, ettei tahdo saada sitä tekovaihdetta päälle vieläkään. Kämppä on kuin hävityksen kauhistus jatkuvasti. Mutta aika menee lukiessa ja muita tärkeitä hommia tehdessä. Minäkään en ymmärrä ihmistä joka ei lue. Miten ihmeessä voi edes olla koskematta kirjoihin. Varsinkin näin koulujen alkaessa mun pitää aina käydä kirjastossa edes vähän haistelemassa ja hiplailemassa kirjoja. Eikä hyllyssäni olevia uusia kirjoja saa lukea kukaan mua ennen. Haluan tuntea sen uuden kirjan kosketuksen. Vähän pimee, mutta ei voi mitään!
  Tuo pölyhuiska kuulostaa ihan mahtavalta. Tosin mulla se olisi äkkiä sulaton, kun mies bongaisi sen ja tekisi ihan vain muutaman perhon...joten tyydyn keinotekoisiin huiskiin tai annan pölyjen kertyä.
  Mukavaa loman jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loman tarkoitus on tehdä sitä, mikä eniten miellyttää. Eli vaikka sitten olla tekemättä mitään.

   Meilläkin oli heinäkuun jälkeen Talo todella kaaoksessa. En ole varma, imuroitiinko kertaakaan. No, eilen sitten koin valaistumisen tässä asiassa ja imuroin joka nurkan ja mutkan. Lisäksi kuurasin keittiön lattioita myöten ja heiluttelinpa sitä luuttua vähän olohuoneenkin puolella. Hiki lensi, mutta nyt on kyllä kiva olla taas siistissä kämpässä.

   Mun pitäisi kyllä oikeasti harjoitella laulunsanoja, enää kaksi viikkoa aikaa kuorokauden alkuun, mutta muu lukemisto houkuttelee enemmän.

   Rentoa eloa sinne! :)

   Poista
 3. Minäpä taidan ostaa itselleni synttärilahjaksi (ihan kohta) strutsinsulkapölyhuiskan, mistä niitä löytää?

  Lomalle raahasin ison nyytin pokkareita, ne nyt vaan kuuluu rantatuoliin. Kunhan arki taas alkaa, täytyy piipahtaa kirjastossa. Sairaalakeikka edessä joten lukemista pitää olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo mun on ostettu muistaakseni Hiidenmaalta, mutta olen varma, että jostain suomalaiselta strutsitilalta niitä saa. Joulun aikaan yksissä myyjäisissä niitä oli myynnissä, mutta en luonnollisestikaan muista yritystä. Netistä luulisi löytyvän. :)

   Huomisesta... eikun tästä päivästä ajattelin todellista lukupäivää, kun alkuviikko on mennyt muussa puuhastelussa.

   Poista