perjantai 5. elokuuta 2016

kodossamme kasvaa kivahvi

Se lähti siitä, kun Pienin tuli keittiöön, jossa olimme molemmat TM:n kanssa.

Meikäläinenhän on Pienintä saanut katsoa ylöspäin jo pidemmän aikaa, teletappi kun olen, mutta nyt hätkähti jo TM:kin ihmettelemään, kun katsekontakti Pienimpään oli lähes vaakatasossa. Pitihän sitä sitten lähteä mittailemaan. Tulos 173 cm eli meikäläistä n. 8 cm pidempi ja TM:ää enää hikiset 10 lyhyempi. Isompaankaan ei rakoa ole enää kuin 5 cm. Kirahvi mikä kirahvi.

Kyllähän se tiedossa oli, että meikäläinen jää tässä kisassa auttamattomasti viimeiseksi, mutta että näin pahasti jo tässä vaiheessa. Ei haittaa, iloinen olen pitkänhuiskeista, kauniista lapsistani.

Isomman loppupituudeksi on ennustettu 185 cm eli pidempää kuin isästään, mutta koska historiassa on muutamia epätavallisia muuttujia, luulen itse, ettei ihan tuota pituutta saavuta. Kasvaa kyllä koko ajan, hitaasti mutta varmasti, mutta siltikään. Huolimatta siitä, että isän puolen sukulaismiehet ovat kaikki kasvaneet vielä armeijaiässäkin. Mutta odotetaan ja katsotaan.

Pienimmälle ei kasvuennustetta ole vissiin koskaan tehtykään, mutta se ei haittaa. Näyttäähän tuo venyvän kohti taivasta ilmankin. Tarttee varmaan laittaa perälauta sänkyynsä. Äidin kivahvivauva. <3

JälkiMärinät:

Isompi: "Haluatko sä karkkia ?"

mä: "Riippuu, mitä karkkia... Tai ei oikeestaan."

Isompi repesi, mutta totta se on: kaikki kelpaa.

***

Menkääpäs kuulkaa kaikki heti juutuupiin ja laittakaa hakusanaksi Primitive technology. Isompi se mulle niitä videoita näytti ja istuttiin molemmat hiljaa kuin kirkossa ja vain ällisteltiin ja ihailtiin ihan koukuttuneina. Mieletön tyyppi ja huikeeta rakentamista!

14 kommenttia:

 1. Itse olen keskimittainen ja sopusuhtainen, mutta serkkuni on 203cm pitkä. Muistan kerran kun mentiin jossain landella paikallisten punaniskojen baariin ja heti meidät huomattiin ja joku äijä siellä huusi "kattokaa, onpa iso jätkä jumalauta!" ja serkku siihen huutaen vastaukseksi "arvatkaa mikä muukin on isoa.." :| Mutta eipä tästäkään sen enempää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä pitkät ihmiset herättävät enemmän huomiota kuin lyhyet.

   Muistan vuosikymmenten takaa, kun yksi mummo metroasemalla katsoi pariskuntaa, jossa mies oli yli 2 metrinen ja nainenkin varmasti lähelle 190 cm, ja tokaisi ällistyksessään ääneen: "Herranjestas! Tehän olette kuin toiselta planeetalta!"

   Nauratti, myönnän, mutta pariskunta oli ymmärrettävästi hieman nyreissään.

   Poista
 2. Hassua, tulen jatkamaan samaa teemaa ja koska mun piti eilen sanoa pituuteen liittyvänä(mutta nukahdin) että pitemmät ihmiset saavat kyllästymiseen asti kuulla siitä miten perhanan pitkiä ovat. Muistakaan miten monta kertaa on tullut viilis notta "no s**t, en olisi tiennytkään". Vaikka mitään pahaa tai muuta negaa tokaisijan toimesta asiassa ei olisikaan niin se kohde lienee kuullut asiaa noin miljoona kertaa aiemmin eikä välttämättä aina jaksa kuulla niitä samoja kummeksumisia kuten
  "Herranjumala olet pitkä!"
  "Älä syö enempää ettet mene katosta läpi"
  "Tuuleeko siellä huipulla"
  Ja niin edelleen. :D Teini-ikäisille pitkille henkilöille hyväntahtoisetkin heitot voi aiheuttaa jotakin oloa että ei ole hyvä tällaisena tai on jotenkin epänormaali jos jatkuvasti porukka huomauttelisi pituuskasvuista tai siitä kuinka pitkä tyyppi on. Onneksi uusi sukupolvi aikuisia on jo tottunut siihen että nykyiset epanat ovat reilusti suurempia ulottuvuuksiltaan ja ei pidä sitä enää jatkuvan kommentoimisen aiheena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon.:D Se on varmasti siinä, kun me suomalaiset noin pääsääntöisesti ollaan tällasia persjalkasia kanantaluttajia, niin sitten kun tulee oikein pitkä komea ihminen vastaan, niin sitä häkeltyy. Pitäis vaan osata pitää suu kiinni. Myönnän, että katsoin Hanno Möttölää kyllä kolmannenkin kerran, kun uimahalliin satuttiin yhtä aikaa. Pitkä ihminen on jotenkin majesteettisen näköinen, kyllä sellasta ihailee tällainen teletappi. :)

   Eilen mun oli pakko tehdä kaksi tarkistusmittausta, kun olin varma, että mittanauha on jotenkin viallinen. :D

   Poista
 3. Juu kyllä nuo lapset nykyisin tuppaavat pitkiksi kasvamaan. Meillä esikoinen pitää koulun pituuskasvuennätystä hallussaan. Viidennellä luokalla kasvoi 17 cm vuodessa ja vielä seuraavaan mittaukseen oli tullut 10 cm. Jäi kuitenkin muutaman sentin isäänsä lyhyemmäksi, joka on 190 cm. Kaksoset eivät tainneet saavuttaa ihan 180 cm:ä, mutta lähellä ovat hekin. Kelpo miehen kokoisia koko sakki. Äiti vain on alle 170 cm. Vaatteiden osto on haasteellista, kun käsiä ja jalkoja riittää, mutta esim. vyötärön ympärys on ihan olematon.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko oli netistä kaivaa pituusfaktaa suomalaisista. Viime vuonna tehdyn kyselyn mukaan naisten keskipituus on 165 cm ja miesten 179 cm. Yllätyin, koska mun mielestä just nuorissa on tosi pitkiä. Kaikkihan ne ovat mua pidempiä ja mä osun just tohon keskiarvoon. Toisaalta vanhemmissa luokissa on enemmän porukkaa ja he sitten ovat sitä lyhyttä populaa, joka vetää keskiarvon alas.

   Hauskaa viikonloppua! :)

   Poista
 4. AM:n kanssa aikanaan käytiin pelaamassa sulkapalloa. Pituuseroa meilläkin, mä kun oon tällainen persjalkainen, just ja just sen 160 cm ylittänyt.
  Kerran oli kaveri mukana, ihan vaan seurana ja katselemassa, hällä on pituutta semmoinen 200 cm, en tiedä tarkkaa mittaa. No kävi tietenkin niin, että AM teloi selkänsä jollain keinoin ja harmitti, että tähänkö tää sulkistunti nyt sitten jäi.
  Ei kun kaveri lupasi tuurata.
  Olipa kiva pelata: Kaveri 200 cm seisoo keskellä omaa puoliskoaan kenttään ja vaihtaa mailaa kädestä toiseen sen mukaan mihin suuntaan pallo lentää ja minä juoksen omalla puoliskollani kuin hilleri! Jokseenkin masentavaa, muistan sen vieläkin!
  AM:n kanssa pelatessa sain sentään senkin liikkeelle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Tollanen pelikaverihan on just hyvä esim. kalorinpolttomielessä. Mielen päälle se voi kyllä käydä, kun toista on lähes mahdoton voittaa, mutta se kasvattaa luonnetta. ;)

   Poista
 5. Eilen juurikin äimistelin neitokaislapsenlapseni kasvua.Pianhan tuo on mumminsa mittainen .Ikää on 13 ja neito on yhtä säärtä :) Minä olen keskimittaa pidempi.Miespuolinen lapsenlapsi on jo hurauttanut ohi meikästä aikapäiviä sitten.

  Ei noi käyrät pidä aina paikkaansa tosiaankaan,meillä poitsua arvuuteltiin sellaiseksi 182cm ,mutta kas peijoonia hänpä venähti siitä 10cm yli.Äidin merimerkki:)

  Mukavaa viikonvaihdetta!
  Meitsit lähtee hotelloimaan ja Eppuilemaan Tampereelle.Jess!

  -katti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko käyriin enkä tilastoihin. Mulle riittää nuo lapset tuollaisina kuin ovat. Tai miksi tulevat. Pituutta on molemmilla ihan riittävästi. :)

   "Merimerkki" :D

   Samoin teille, antoisaa reissua! :)

   Poista
 6. Mehän ollaan sun kans samanmittaisia. Ennen olin 167 cm, ikä on lytistänyt 1.5 cm. Enkä mä pidä itseäni yhtään teletappina :D
  Mun pojilla on mennyt käyrät sekaisin. Heillähän on eri isät. Lyhyehkön isän pojasta tuli hujoppi. Nuorempi on ainakin vielä melko lyhyt, vaikka isänsä on pitkä. Tosin sanovat, että pojat kasvaa vielä armeijassakin. Saas nähdä eikä sillä niin väliä ole.
  Mukavaa viikonlopun jatkoa TOP:n kirahveille ja yhdelle teletapille ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olin kans ennen 167 cm !! :D Enää ei kehtaa tuota virallista pituutta sanoa, kun saa sääliviä katseita. Oot säkin teletappi. Kuka sä haluut niistä olla ? :D

   Mukavata viikonlopuva sinnekin! :)

   Poista
 7. Mä en tiedä onko saksalaisten keskipituus paljonkin suomalaisia pidempi (vai ollenkaan), mutta täällä tuntuu olevan tosi pitkiä ihmisiä. Saksassa konserteissa ei nää mitään kun edessä on aina rivi sellasia 2 metrisiä miehiä ja yli 180 senttisiä naisia. Deittailumaailmassa naisten yleisin kriteeri täällä on miehelle kuulemma joku vähintään 180 sentin tai oikeastaan jopa yli 190 sentin pituus. Eli nää oikein pyrkii kasvamaan vielä entisestään. Mä olen 164 cm, joten jättiläisiltä nää vaikuttaa. Enkä mä ole mielestäni edes lyhyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, johan on vaatimukset! Enkä mäkään koe oikeasti olevani lyhyt, mutta kyllä tässä teletapiksi itsensä tuntee, kun kaikki menee ohi oikealta ja vasemmalta. :)

   Poista