lauantai 27. elokuuta 2016

"mä vihaan tätä madafakin darraa..."

Tai en mä, mutta ne, joilla se darra on. Niitäkin meinaan tänä aamuna löytyy.

Olin eilen isoissa bileissä. Kivaa oli. Bändi soitti kelvollisesti, ruoka oli hyvää ja juomiakin olisi ollut ihan riittävästi - joidenkin kohdalla voisi sanoa, että jopa liikaakin. Itse tyydyin alkoholittomiin vaihtoehtoihin ja taisinkin kuulua siihen kolmen ihmisen vähemmistöön, jotka tekivät samoin.

Meikäläistä ei haittaa olla se ainoa, joka on vesiselvänä bileissä. Pystyn bailaamaan ja pitämään hauskaa ilman 'polttoainettakin' jopa niin, että kaverit taannoin sanoivat, ettei meikäläisestä erota olenko hiprakassa vai en. Käytöksessä ei ole mitään eroa. Siis siinä pälätyksen ja käkätyksen määrässä. Mutta jossain tulee se raja minullakin.

Eilen illalla se tuli jatkoilla siinä kohtaa, kun jouduin miettimään, pääseeköhän eräs juhlija turvallisesti kotiin. Ja siinä, kun en enää saanut mitään selvää toisen puheesta, joka oli kuin suu olisi ollut täynnä karhunsammallusta.

En muista, milloin olisin viimeksi nähnyt niin totaalisen naula päässä olevia keski-ikää lähenteleviä ihmisiä. Tuli itsellekin ihan huono olo heitä katsoessa, etenkin kun ajattelin sitä kaikkien darrojen isoäitiä, joka heitä tänä aamuna kiusaa. Samalla pelotti, että tulevat pää edellä alas portaita ja katkaisevat vielä niskansa. Vaikka kai se jossain määrin pitää kutinsa, että lapsilla, hulluilla ja humalaisilla on olemassa ihan eri tason suojelusenkelit. Onneksi.

Baarissa katsoin bilettäviä ihmisiä ja siunasin mielessäni, että on se Luojan lykky, että ne ajat ovat meikäläisen kohdalla kaukana takana päin. En vaan kertakaikkiaan enää jaksaisi sitä yhtään. Samalla mietin, missäköhän sitä oikein viettäisi vapaa-aikaansa, jos olisi sinkku. Etenkin jos olisi pariutumisajatuksia mielessä. Kuppiloissa en ainakaan.

JälkiMärinät:
Kävin viikolla käyttämässä saamani lahjakortin kosmetologikoululla. Tunnin jalkahoito kynsien lakkauksella sekä elämäni ensimmäinen geelilakkaus sormien kynsiin.

Sormien kynsissä olikin pitkästä aikaa sen verran pituutta, että vaikka neiti sitä vähensikin, niin siltikin jäi vielä juhlapituutta lakattavaksi. Kivat tuli. Pääsee halvemmalla, kun osaa kasvattaa itse omat kyntensä.

10 kommenttia:

 1. Mulla on eläissäni ollut tasan yhden kerran krapula ja sekin lievä, alkoholistin tyttärenä osaa varoa.

  Tuota sinkkuuta pohtiessani tulin siihen tulokseen, että mä varmaan pyörisin kirjastoissa ja työviksellä ynnä muissa kulttuurit lennoissa sen verran ahkerasti, että sieltä se kumppani luultavasti löytyisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole osannut, josta syystä tiedän, että on syytä vältellä.

   Jostain harrastuksesta tai just kulttuuririennosta voisi se siippa löytyä. Tosin nyt jos sinkuksi jäisin, niin tuskin edes ketään katselisin sillä silmällä.

   Poista
 2. Toi on niin totta,siis tämä kännäilyjuttu.Taannoin,kun oltiin Tampereella Eppujen konsertissa niin voi hyvää päivää mitä kännisiä keski-ikäisiä ihmisiä.Aivan hirveetä katsottavaa kun ihmiset toikkaroi kännissä .En tokikaan ole mikään lasiinsylkiä,mutta käyttäytyä osaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvoin mä enää niin päissään olevia näen, että silmät seisoo päässä eikä puhe kulje, mutta näissä 'ilmaisen viinan bileissä' sitä valitettavasti vielä näkee, kun on PAKKO juoda, kun ilmaiseksi saa.

   Poista
 3. Kyllä niitä on ... Sitä ihmettelen, että naisilta(kin) lähtee ihan lapasesta ja sokka irti.Kyllä jurrinen +40 on kaameeta katottavaa(eikä ilmasen viinan bileet)Htrrr

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, tietääpä vältellä pahimpia paikkoja. Hrr.

   Poista
 4. ei mulla muuta, mutta kuulen ton otsikon biisin joka ikinen kerta että
  "mä vihaan tätä maailmanpankin darraa" - mistä syystä se on mielestäni aivan erinomainen nykyaikainen maailmanpolitiikan arkipäivään viehättävän anarkistisesti kantaaottava laulaelma. Työnorjat ja niin poispäin.

  VastaaPoista
 5. Meillähän on ollut ihan samat kokemukset. Olin myös viime perjantaina isoissa yksityispirskeissä aivan ihanassa paikassa. Baari oli avoin ja jotkut eivät tiedä rajojaan ilmaisen viinan kohdalla. Kaikki sekoilijat olivat naisia! 40+ ja pahempia kuin kassialmat. Sen kaatuilun määrästä päätellen olisi voinut kuvitella ensiavun täyttyvän, mutta joku heitä tosiaan suojeli kun kukaan ei loukkaantunut. Kyllä mullekin maistuu, mutta en tykkää olla räkäkännissä ja pelkään liikaa krapulaa, onneksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kauheeta katsoa.

   Mä kans olen oppinut pelkäämään krapulaa, joka nykyään tulee jo parista lasillisesta. Ihana oli lauantaina herätä ilman pienintäkään edes mahdollisuutta krapulasta. :)

   Poista