lauantai 6. elokuuta 2016

kodossamme kasvaa imeldamarcos-teriniitti -hybridi

Ihan viime vuoteen saakka on Pienin ollut TOP:ssa se, joka tietää, mikä vaate näyttää hyvältä ja mikä ei. Hänen tyylisilmänsä on jo pienestä pitäen ollut erittäin terävä eikä hän ole koskaan lähtenyt mukaan älyttömiin muotihullutuksiin. Mutta nyt hän on saanut kilpailijan. Isommasta.

Koko yläaste Isommalla meni käytännöllisesti katsoen collegeverkkareissa ja kuhan-ny-jotkut -tossuissa. Sitten tuli joku herätys ja homma karkasi ihan kokonaan lapasesta. Eikä vauhti näytä hiipuvan, päinvastoin.

Isomman 'juttu' on pääasiassa kengät, tarkemmin lenkki- yms. tossut. Niitä hänelle on nyt vuoden aikana siunaantunut - älkää pyörtykö - kymmenen (10) paria erilaisia. Siis enemmän kuin meikäläisellä kenkiä yhteensä (melkein). Ja kun räpylän koko on 43 niin voitte arvata, että eteisessä kahlataan säärtä myöten Isomman lenkkareissa.

Eikä siinä vielä kaikki. Lisäksi hän on hurahtanut muodin ihmeelliseen maailmaan aivan totaalisesti. Ei puhettakaan enää mistään verkkareista tai kolmen euron t-paidoista!

Housujen pitää olla muodikkaasti lököttävät/ kapeat/ rikkinäiset jne. jne. Sukkien pitää ehdottomasti olla varrettomat mustat tai valkoiset tai sitten vaihtoehtoisesti Happy Socks -merkkiset kikertävän kukertavat. T-paidat... No, kunhan ovat Jack & Jones:sta ostetut. Tai sitten Lontoosta. Lippiksiä on luonnollisestikin monia erilaisiin asukokonaisuuksiin sopivia, samoin huppareita/ takkeja. Adidas kolmella saumaraidalla on kova juttu ja onneksi sellainen takki löytyikin Pälkäneen Lähetyskirpputorilta kolmella eurolla. Kalsareissa ei luojan kiitos vielä ole niin merkillä väliä, mutta todennäköisesti sekin päivä vielä koittaa.

Meikäläistä nuukuuden kuningatarta edellä kuvatun kaltainen vaatteilla ja kengillä pröystäily luonnollisestikin kauhistuttaa, mutta kai ne rahansa voisi typerämpäänkin syytää. Isompi meinaan kustantaa näitä rytkyjään ihan omalla rahalla. Yhdet lenkkarit menin pölhöyksissäni ostamaan hänelle, kun luulin, että niistä tulee juoksulenkkarit ja viime syksynä ostin parit kouluhousut ja takin, mutta muuten hän on tosiaan rahoittanut himonsa ihan itse.

Eli kun ennen säästi rahansa uutta kännykkää tai pelikonsolia varten, niin nyt niitä ei säästellä, vaan niiden kanssa rynnätään hetikohta saatuaan vaate/ kenkäkauppaan. Ja jos jotain ropoja sen jälkeen vielä on kukkaron pohjalla, niin nillä mennään kavereiden kanssa ulos syömään.

Että sellaista leveää elämää täällä jotkut viettävät. Hohhoijaa.

EDIT kl 10:31
Piruuttani kokeilin Isomman uusimpia, kammorevittyjä farkkuja. Istuivat meikäläisen ahteriin kuin hansikas!! Siitä meikäläiselle oikein viimeisen päälle muodikkaat byysat, jahka Isompi niihin kyllästyy.

JälkiMärinät:
Onneksi sai valmennustöitä alkavallekin kaudelle. Ja palkankorotuksen. Tosin ne myntit eivät tilillä kauaa happane, sen tietää jo nyt. Mainitun nuorten miesten vaateliikkeen liikevaihto onkin taatusti kasvanut moninkertaiseksi kuluneen vuoden aikana. Kiitos Isomman.

13 kommenttia:

 1. 4- ja 3-vuotiailla on jo hiukan havaittavissa vaatteisiin ns. liikaa panostamista :0 (housut pitää olla mieluiten silitetyt mutta sellaista palvelua ei ole tiedossa, vaatteet halutaan valita ihan itse vaatekaapista kuten nyt kun olen tyttöjen kanssa menossa juhliin) Mitähän täällä tapahtuu n. 10 vuoden kuluttua pahimpaan teiniaikaan. :x

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei silityspalvelua ?!? Mikä se sellainen koti oikein on ?! Mä meinaan just silitin Pienimmän juhlapaidan. :D

   Mä en kadehdi sua yhtään sitten 10 vuoden päästä. Mun omat ovat silloin oletettavasti (lue:toivottavasti) jo omissa mökeissään kiukuttelemassa.

   Poista
 2. Sulla on kivahvi ja imeldamarcos-teriniitti - huonomminkin vois olla ;-)

  Lapset on niin erilaisia, oon omiani vast ikään taivastellut: esikoista ei vois vähempää vaatteet kiinnostaa. Eilen pakotin sen collegehousuostoksille koska en tod aio päästää sitä kouluun niillä hiutuneillä ja nuotion polttamilla vanhoilla. Sitten taas kuopus... tukka pitää laittaa jo tässä korkeassa kymmenen vuoden iässä vahalla joka aamu ja vaatteet on just eikä melkein.

  P.S. Meilläkään ei ole silityspalvelua, hyvä jos -rautaa ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meilläkään vielä vuosi sitten juurkaan piitattu, mitä päällensä vetää, mutta se muuttui kerta laakista, joten varo vaan.

   Aijai... Pitkä miinus, kun ei sielläkään palvella penskoja vuorotta.

   Poista
 3. Nyt se Kaija koo kiipeää tikapuita pitkin johonkin :X

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sä koit, että sun on pakko just MUA tästä asiasta infota. Kiitos, rakas limanuljaska. :D

   Poista
 4. Olen nähnyt tämän vaateherätyksen myöskin aikoinaan, kun poitsu heräsi collarihousuhorroksestaan :) Vaatteita ja kenkiä,Mutta niin kuin teillä,niin meilläkin on hän itse kustantanut ne.Milloin mummin sponsseilla taikka omilla tienisteillään ja se on silloin ok.
  Ootappa ,kun tämä leviää kelloihin,autoon ym.Minua ei haittaa ,sillä hän kustantaa kaiken itse ja käy töissä jopa kahdessa.Oma valinta :)

  -katti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kans tod. toivon, että kustantaa kaikki jatkossakin itse. Onneksi sai duunia taas syksy-kevääksi. Kello voisi olla se, joka jää väliin, kun on niin kännykkäajan lapsi. Autoa jo tossa kyseli. En vielä taipunut kauppakassiin, kun ei tässä mikään kiirekään ole.

   Poista
 5. Äläs sano, katos sellanen 'omenaperheen'älyvimputin, joka mittaa reenit, unen ym.Nii ja sitten parempi, kun mennään 'johonkin'.Puhelimesta en ees ala kirjottamaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa sillä on jo sellainen älykello, sai muistaakseni toissa- vai sitä edellisenä jouluna joululahjaksi. Ei käytä. Puhelin on One+ ja se on toistaiseksi kelvannut. :)

   Poista