maanantai 8. elokuuta 2016

"hääkellot soi juhlakansaa kutsuen..."

Sulhanen oli paikalla, toisin kuin otsikon laulussa.

Luin kääk-lehdestä, että eilen saivat kaksi julkisuuden henkilöä toinen toisensa seremoniassa, jota kutsutaan häiksi. Kaikki tietävät, kenestä on kyse, joten taaskaan en lausu turhaan heidän nimiään.

Kääk-lehtien nettiversioissa on sellainen 'mukava' ominaisuus, että niiden juttuja pääsee rahvas kommentoimaan ja - voitte uskoa - rahvas kyllä kommentoi, kun siihen tilaisuus annetaan. Mainittua iloista perhetapahtumaa, jossa avopuolisot, joilla on jo yhteinen lapsikin, on kommentoitu lähinnä onnitteluilla, mikä ottaen huomioon juhlan luonteen, sopii oikein hyvin, mutta myös kitkeränkatkerilla huomautuksilla.

"Rahalla saa ja hevosella pääsee."
"Liitto kestää just niin kauan kunnes uusi nuorempi mallivaimo löytyy."
"Kiinnostaisikohan  [naisen nimi] yhtä paljon [miehen nimi], jos se olisi tavallinen putkimies."
"Rahan takia se (= nainen) sen vaan ottaa, hyvä että tajusi tehdä lapsen, on tulevaisuus turvattu."

Jne. Jne.

En ota kantaa siihen, millaisia nämä juhlakalut ovat ihmisinä tai mikä tässä on tilanteen nimi, kun en heitä henkilökohtaisesti tunne - kuten eivät nämä kommentoijatkaan tunne. Lähinnä taas vain pöyristyttää suomalaisten kateus niitä kohtaan, kenellä on vähän enemmän rahaa millä mällättä. Mikä helvetti siinä oikein on ?! Kun ei se heidän mammonansa ole keneltäkään meiltä pois, vai onko ?

Henkilökohtaisesti en kadehdi ketään, joka joutuu 24/7 olemaan lehdistön silmätikkuna menee sitten ihan mihin tahansa päin maailmaa tai tekee ihan mitä tahansa normiarjessaan. Sellaisen elämän täytyy olla ihan hemmetin rankkaa eikä sitä taatusti jokainen lähiökuningatar/ -kuningas kestäisi vuodesta toiseen. Mutta kun ihmiset ovat niin pöllöjä eivätkä tajua sitä kokonaisuutta. Kahdehditaan vain niitä merkkivaatteita ja hienoja aurinkolaseja ja hulppeita veneitä.

Se on nähty, miten lehdistö julkkiksia riepottelee, jos vain pienenkin aiheen saa - aina ei tarvitse olla edes sitä aihetta, toimittajat ovat meinaan keskineet, miten nyhjäistä tyhjästä - ja siitä paskasta on kuulkaa nauru kaukana. Ei sillä väliä, vaikka rahaa olisi uima-altaallinen, tunteet ne on varakkaillakin ihmisillä ja vie varmasti kauan ennen kuin tottuu olemaan noteeraamatta kirjoituksia lehdissä tai netissä. Voi olla, ettei siihen totu koskaan, en tiedä, kun olen siltä säästynyt.

Ja miksei nainen voisi miestä rakastaa Ihan Oikeasti ? Se, että minä en häntä rakasta, ei tarkoita sitä, etteikö joku toinen voisikin rakastaa. Näinhän se on meidän kaikkien kanssa, yksi tykkää äidistä, toinen tyttärestä. Juu, ei, ei voi rakastaa miestä, rahojaan vain. Pölvästit kateelliset!

Eli ei muuta kuin onnea matkaan heille ja kaikille muillekin kesän hääpareille.

4 kommenttia: