maanantai 28. maaliskuuta 2016

äitinsä lapsi

Meikäläisellä on tapana viljellä sananlauseita muun pölötyksen lomaan niin, että siitä on alkanut tulla jo melkein tavaramerkki. Lisäksi käytän niiden muunnoksia - "se, mikä ei tapa, sattuu saatanasti" ja "sitä saa, mitä hinaa" - niin, että työkavereilta kahvi tyrskähtää ulos nenän kautta, kun sopivaan saumaan sellaisen tokaisen.

Enivei. Nyt on tapa periytynyt - tai tarttunut - Isompaankin ja sekös meikäläistä suuresti huvittaa.

Pääsiäislomalla Isompi täytteli kesätyöhakemuksia netissä. Halusi laittaa kuvansa mukaan, mutta puhelin latasi jotain päivitystä eikä hakemus oikein tuntunut edistyvän.

mä: "Sä oot kohta nysvännyt tota jo tunnin !"

Isompi: "Hiljaa hyvä tulee."

Olin jäänyt velkaa Isommalle 1,20 euroa, mutta yhtään kolikkoa ei löytynyt lompakosta, kun olin ne antanut kirkolla kolehtiin. Josta johtuikin Isommalle mieleen.

Isompi: "Ai, niin! Mä oon unohtanut kertoa, että me kerättiin koulussa kolehti."

mä: "Siis ketkä 'me' ? Ja mitä varten ?"

Isompi: "No, mä ja kaverit ja mua varten."

Oli pakko istahtaa portaille.

mä: "Siis mitä ihmettä ?!? Sua varten ?! Miksi ??"

Isompi: "No, kun mulla loppui netissä pleikkapeliaika eikä mulla ollut yhtään rahaa. Osku kiersi hattu kourassa kysymässä meidän koululaisilta ja aina niiltä joku 20 tai 40 senttiä irtosi. Saatiin yhteensä 7 euroa eli mulle peliaikaa kuukaudeksi."

mä pienellä äänellä: "Ette kai te kerjänneet opettajilta...?"

Isompi: "Ei."

Puuuuuuhh.

Isompi: "Eikä se ole tyhmä joka pyytää, vaan se joka antaa."

Poikani - kerjäläinen. Voi jumalan pyssyt ja puukuulat.

***

Siskon luona oli hauskaa eilen. Ruoka oli hyvää ja seura vielä parempaa. Innostuttiin katselemaan dioja vuosikymmenten takaa. Joo, joskus sitä on ollut nuori ja nätti. Nyt täytyy satsata luonteeseen. Vaikka siinäkin taitaa peli olla jo menetetty.

JälkiMärinät:
Edelleenkin ihmettelen tuota Simoa. Se tosiaan mittailee pyykin määrää/ likaisuusastetta. Kuvittelin jo, että se vaan randomilla lyhentää pesuaikaa sen puoli tuntia aina, mutta ei. Eilistä pyykkä oli nähtävästi vähemmän tai se oli puhtaampaa, josta syystä se lyhensi pesuaikaa 40 minuutilla alle kahteen tuntiin, mutta tänään vain 20 minuutilla (pesuaika tasan kaksi tuntia, ei paha). Eli jotain arpomista se tekee, tietäis vaan mitä.

Tänään ajattelin pestä myös villavaatteita, kun lupaavat jo selkeästi plussakelejä tuleville viikoille. Jotta kerrankin olisin ajoissa. Yritin netistä katsoa linkousnopeutta villavaatteille ja oletettavasti se on jotain 400-500 kierrosta. Oikaiskaa, jos on ihan pielessä. Joo, mutta saas nähdä, mitähän siitäkin hommasta vielä tulee...

2 kommenttia:

  1. Piti aloittaa puhtaalta pöydältä sattuneista syistä, mutta taurachido.blogspot.com !!! Tervetuloa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kutsusta! Tosi hyvältä näyttää uusi alku. :)

      Poista