sunnuntai 6. joulukuuta 2015

6.luukku: Hyvää Itsenäisyyspäivää!

Oli ihan pakko kopioida tämä teksti kokonaisuudessaan. Tässä mun mielestä on niin paljon järkeä, että jokainen, joka ajattelee eri tavalla on pähkähullu.

Muistakaa, että meillä on loppupeleissä ihan pirun hyvin asiat täällä Suomessa. Ja jos ei elo täällä kiinnosta, niin sekin vapaa mahdollisuus on olemassa, että lähtee muualta etsimään sitä parempaa. Eli kaikki on mahdollista sinulle, minulle, meille kaikille!

Oikein hyvää itsenäisyyspäivää!

***


Esko Valtaoja: Suomalaiselle kymmenen syytä olla toiveikas

ILTALEHTI Sunnuntai 6.12.2015 klo 08.49

Professori Esko Valtaoja kertoo kymmenen asiaa, joiden tulisi herättää toivoa suomalaisissa.
Professori Esko Valtaoja lohduttaa toivonsa hukanneita suomalaisia.
Professori Esko Valtaoja lohduttaa toivonsa hukanneita suomalaisia. (INKA SOVERI)
Vuoden pimeimpänä aikana, negatiivisten uutisten ympäröimänä, voi olla vaikea löytää uskoa tulevaan. Toiveikkuuden perikuva, tähtitieteen professori Esko Valtaoja kertoo, miksi suomalaiset voivat suhtautua luottavaisin mielin tulevaisuuteen.
1. Maailma porskuttaa oikeaan suuntaan
"Jokapäiväisistä huonoista uutisista huolimatta jokseenkin jokainen tätä meidän ihmisten maailmaa kuvaava indikaattori menee oikeaan suuntaan ja on mennyt jo ainakin parin sadan vuoden ajan. Olemme yhä terveempiä, vauraampia, vapaampia, onnellisempia, tasa-arvoisempia ja niin edelleen. Me vain pakkaamme unohtamaan sen, koska hyvät ja hitaat uutiset eivät ole medialle kelpaavia tärkeitä uutisia. Niistä ei ole lehteä myyväksi lööpiksi eikä iltauutisten ykkösaiheeksi."
2. Hallituksen sekoiluilla ei ole pitemmän päälle mitään merkitystä
"Jos maailma on kolmentuhannen ihmisen väkijoukko, Suomea edustaa kaksi mukana kulkijaa. Ne kaksi menevät ihan sinne minne ne 2 998 muutakin, joko ensimmäisten joukossa reippaasti marssien tai hännillä retuutettuina, parkuvina ja kurahousuissaan potkivina. Mutta kulkevat kumminkin - pakosta - ja maailma kulkee oikeaan suuntaan. Sekoili hallitus miten tahansa, matkalla ollaan."
3. Olemme yksi maailman onnellisimmista kansoista
"Anna itsellesi kouluarvosana. Kymppi on paras elämä, mitä osaat kuvitella ja ykkönen kurjin. Missä sinun elämäsi menee nyt? Suomalaiset antavat itselleen keskimäärin kahdeksikon, joten me kamppailemme kalkkiviivoilla norjalaisten, sveitsiläisten ja parin muun kanssa voitosta. Jos peilistä ei katso takaisin yksi maailman onnellisimmista ihmisistä, missä mahtaa olla vika?"
4. Maailman onnellisuus kasvaa
"Vielä pahempaa: jo pitkään tehtyjen galluppien mukaan koko maailman keskimääräinen onnellisuus kasvaa vuosikymmenestä toiseen. Eihän tämän näin pitänyt mennä, eduskunnan olisi syytä puuttua asiaan!"
5. Poron kuivaliha, ruisleipä ja maailman paras gini
"Repikää siitä, hurrit. Suomalainen ruokavalio ei ehkä koskaan ole ollut maailman monipuolisin ja hienostunein, mutta se, mitä meillä tehdään, tehdään viimeisen päälle kunnolla."
6. Sodat ja väkivalta vähenevät
"Maailmansodista ja muista kauhuista huolimatta viime vuosisata oli todennäköisesti ihmiskunnan historian rauhallisin: koskaan aikaisemmin ei tavallisella ihmisellä ole ollut niin pientä todennäköisyyttä tulla tapetuksi joko arjen väkivallassa tai sodissa. Mutta me muistamme vain viime vuosisadan, emme aikaisempia todella vanhoja 'hyviä aikoja'."
7. Suomalainen kielipää
"No, englannin kielen taitomme on kenties Pohjoismaiden heikoin, kuten aina yhtä hilpeä Helsingin Sanomat kiirehti otsikoimaan tuoreen tutkimuksen tulokset - mutta globaalissa mittakaavassa se on maailman viidenneksi paras. Koettakaahan löytää vaikkapa Saksasta, eteläisestä Euroopasta puhumattakaan, edes välttävästi englantia puhuvaa nuorisoa."
8. Realismi riittää, ei tarvitse olla optimistinen
"Vaikka minut valittiinkin viime vuonna Turun positiivisemmaksi henkilöksi (mihin ei nyt niin kauhean paljon tarvita kaupungissa, jossa kysymyslause kuuluu aloittaa ei-sanalla), en ole optimisti vaan realisti. Riittää, kun ottaa ne mustat lasit nenältään ja katsoo maailmaa sellaisena kuin se todella on, uutisotsikoiden, sometuksen ja muun ohi menevän hälyn takana."
9. Hilma-mummini
"Mummini oli yksi teräväpäisimpiä ihmisiä, mitä olen elämässäni tavannut. Vielä yhdeksänkymppisenä hän murehti samaa asiaa: 'kun minä en koskaan saanut käydä kuin kaksi viikkoa kiertokoulua.' Viime vuosisadan alussa edes vauraalla Pohjanmaalla ei ollut tapana laittaa tyttöjä koulunpenkille. Yleinen oppivelvollisuus tuli parikymmentä vuotta liian myöhään Hilman kohdalla. Ja nyt maailma kadehtii koulusysteemiämme."
10. Vain Suomesta löytyy sekä Bull Mentula että Johanna Kurkela
"Missä muualla kuin Suomessa voi Tolkien-hullu tavata samana iltana sekä örkkien hirmuisen päällikön Azogin että haltiaprinsessa Lúthien Tinúvielin, kuten minulla oli ilo ja onni Nenäpäivä-showssa? Suomalaisilla on rajaton moninaisuus, muuntautumiskyky ja halu auttaa maailmaa!"

4 kommenttia:

  1. Amen to that.
    Hyvää ja hienoa Itsenäisyyspäivää sinulle Nollis ja Talon väki <3

    VastaaPoista
  2. Oletko raportoimassa pukuparaatista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pukuparaati ? Onko se joku eri juttu kuin perinteinen tv-lähetys ? Ihan normirapsaa ajattelin tehdä.

      Poista