sunnuntai 6. joulukuuta 2015

98. itsenäisyyspäivä Linnassa

Meikäläisen rapsat pienenevät kuin pyy maailmanlopun edellä, mutta se on hyvä merkki: ei ole paljon haukuttavaa, joten olkaamme tyytyväiset.

Aloitetaan alusta eli rva Jenni Haukiosta. Arvaus puvun väristä meni totaalisen pieleen. Onneksi, koska punaisen sävy oli kerrassaan oikea valinta. Se sopii hyvin tummalle ja tuo lämpöä ja räväkkyyttää muuten melko... flegmaattiseen olemukseensa. Ripset oli tuunattu aika ronskilla kädellä, mutta toivottavasti ovat vain väliaikaisratkaisu juhlapäivän kunniaksi.

Puvut olivat tosiaan tänä vuonna todella onnistuneet noin pääsääntöisesti. Muutamia todella karmeita vilahteli välillä kuvissa ja ne olivat järjestään persujen kansanedustajilla tai heidän vaimoillaan. En viitsi siitä lohkoa sen enempää, arvannette ajatukseni. Yksittäisistä julkkiksista jäi mieleen oikeastaan vain Marion, jolla oli puvussaan vähän liikaa kaikkea. Onneksi väri sentään oli musta.

Mutta tissit tosiaan olivat löytäneet tänä vuonna oikeat paikkansa, siitä iso plussa pukusuunnittelijoille. Myöskään ylimääräisiä tissejä ei tursuillut tai jos tursuilikin, niin ne oli osattu peittää kankaalla. Tai sitten puikoissa oli vain erityisen tarkkanäköinen ohjaaja, joka leikkasi ne kammotukset pois kättelystä.

Värejä oli paljon erilaisia eikä mikään yksittäinen väri noussut ylitse muiden ja se oli mielestäni hyvä juttu. Tanssilattia on varmasti kauniin näköinen tänä iltana.

Elina Kiikko ei taaskaan pettänyt: ilmeensä oli samanlainen lehmänpersemyrtsi kuin ihan joka ikinen vuosi aikaisemminkin. Miksi pitää tulla bileisiin, jos se niin ärsyttää, että naama pitää olla koko ajan norsunvitulla ? Vai onko sillä leegot niin paskana, ettei voi hymyillä, etteivät ne näkyisi ? Joo, alkaa jo riittää.

Illan ehdottomasti positiivisin yllätys oli Kike Elomaan tukka! Kiken - tai jonkun hänen tutuistaan - on ollut pakko lukea mun rapsoja, joissa olen joka vuosi sen harakanpesäkampauksen haukkunut pystyyn, koska nyt hän oli vihdoin uskonut ja kampauksensa oli oikein kaunis. Tyylikäs jopa.

Satu Taiveahon tukka sen sijaan... voi vittu. Sen kerran, kun puku on vihdoinkin suht onnistunut, niin sitten pitää se kokonaisuus mennä pilaamaan ihan kammottavalla kampauksella. Hohhoijaa... Mutta muuten kampauksetkin olivat oikein onnistuneita melkein kaikilla.

Sari Sarkomaalla oli roosanauhapuku, joka oli... No, pinkki, mutta ihan ok ja tietty mun täytyy se nyt tässä tilanteessani hyväksyä suuremmitta mutinoitta. Malli oli ihan nätti kyllä. Maria Guzenina oli sen sijaan vetänyt päiväpeiton tai vaihtoehtoisesti verhot päällensä. Malli siinäkin oli kaunis, mutta se kangas liian kukkainen. Hrr. Toni Niemisen vaimolla taas oli ihan liian vaalea puku niin värittömälle ihmiselle. Tuli mielleyhtymä kalan b-puoleen.

Karsein mieleen jäänyt oli se kana -printti. Mutta ehkä se kuvasti kantajaansa. Ja vaikka olisi joku vuoden munatuottaja, niin siltikin se olisi ollut liikaa. Ja ruma. Ja tatskat eivät edelleenkään näytä hyviltä noin juhlallisessa tilaisuudessa. Piiloon vain kaikki.

Puvut olivat tosiaan kauniita ja tyylikkäitä noin pääsääntöisesti. Erikoisetkin olivat monet tänä vuonna hyvällä tavalla erikoisia eivätkä oksettavia tai yliampuvia, kuten yleensä.

Eli ihan tyytyväinen... AI NIIN!! VITTU !! Vielä kerran: lukekaa nyt perkele se etiketti ennen Linnanjuhliin tuloa !!! SIELLÄ EI NIIATA, USKOKAA NYT HELVETTI VIEKÖÖN JO !!

Huh. Joo. Anteeksi ja kiitos.

12 kommenttia:

 1. Kiitos!

  Vai oliko se kukko?

  Mut joo, alleja ei niin hirveästi näkynyt kun aiemmin ja jokunen rutistava alusasu olis ollut paikallaan (oisko ollut E.Biaudet joka näytti raskaanaolevalta mutta ei kyllä ikänsä puolesta varmaan oo...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä. :) Saattoi olla kukkokin, mutta silti hrrrr.

   Mäkin katsoin juuri Biaudetin pötsiä ! :D Ajattelin, että on tullut keski-ikään sekin hoikka nainen. ;)

   Poista
 2. Ihan samoja latuja aatokset täällä sujuttelivat kättelyn edetessä.

  Kampaukset olivat voittopuolisesti kauniita, noteerasin myös rouva Elomaan tyylikkään kampauksen. Onneksi glittersuihkeet näyttävät loppuneen kampaamoista. Sen sijaan hopeanharmaat raidat vaaleissa hiuksissa näyttivät olevan kovassa huudossa.

  Muistaakseni jossain etiketissä on sanottu, että 'suuren iltapuvun' kanssa hiukset ovat kiinni, ei niinkuin Guzeninalla liehumassa auki.

  Kanapuku oli outo, voit vain arvata miten paljon kehuja se on munanetin puolella kerännyt.

  Hienot juhlat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Guzeninan hiukset eivät vissin koskaan ole näyttäneet muulta kuin Tavallisilta, kaukana juhlavasta.

   Ehkä sen kanapuvun kantaja ajattelee, ettei ole olemassa huonoa julkisuutta.

   Hienot juhlat. :)

   Poista
 3. Se kanapuku oli todella kamala ja Guzeninan hiukset myös samoin kuin Taiveaholla. Mä en edes pystynyt katsomaan sen pukua, kun ne hiukset oli niin hirveät. Mutta Haukiosta mä tykkäsin ja Tiina Lymistä. He olivat onnistuneet.
  Hyvähän se meidän täällä on huudella, miltä näyttäisimme jos kutsu kävisi???? Roosa nauha -puvussa oli mun mielestä vähän liikaa roosaa nauhaa....vaikka ajatus oli kyllä hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli samoilla linjoilla. :)

   Joo, mutta onneksi ei ole pelkoa kutsusta, niin voi hyvinkin arvostella. ;) Tummaa ja peittävää se kumminkin olisi meikäläisellä.

   Poista
 4. Kiitos rapsasta, kun en nähnyt juhlista kuin vilauksen. Mikä oli harmi, kun mun frendi ja työkamu oli siellä.
  Rapsa oli taas niin Nollismainen, että nauraa kiherrän täällä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun tuttuja ei osunut kuviin, vaikka muna (silmä) kovana yritin tiirailla. Ens vuonna sitten.

   Vähän oli laiha, mutta ei oo mun vika. Mitäs ovat niin tyylikkäitä. :)

   Poista
 5. Mä näin yhden, jolla pursusi olkaimettomasta puvusta selkäpuoli ja kainalon alta, yök. Mutta oikeasti näin vain sen yhden, että ehkä se oli ihan hyvin. Ja sitten näin pari liian vanhaa tissivakoa, nekin olis voinut laittaa piiloon. Mutta oon kyllä ihan samaa mieltä, että tänä vuonna oli pahimmat ylilyönnit jääneet pois, että ehkä tääkin homma pikku hiljaa kehittyy. Sitä Guzeninan päiväpeittoo en kyllä tajua, käsittämätön ilmestys. En vois viedä edes roskia moisessa koltussa ulos, hävettäis sekin jo liikaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh. Onneksi en tota nähnyt. Olisi yleisvaikutelma pilautunut. Vanhat tissivaot ovat kyllä kans joo ihan nounou.

   Enkä mä tajua, että sitä päiväpeittoa tais Selin jopa kehua. Vanhaksi on tullut sekin äijä.

   Poista
 6. Samoihin asioihin kiinnitin minäkin huomiota, että aika moni uusi kansanedustaja tai puoliso tietystä puolueesta olisi kaivannut jonkinlaista ohjausta siihen puvun valintaan.
  Ja Satu Taiveahon hiukset; sanoittaisiinko näin että pinkki on kiva, mutta liika on liikaa. Mutta musta tänä vuonna oli enemmän paremmin laitettuja hiuksia kuin aiemmin. Ehkä niistä on puhuttu niin paljon aiemmin, että niihin on kiinnitetty huomiota.
  Ja se niiaus tosiaan. Musta siitä aina puhutaan, että presidentille ei niiata. On eri asia, jos on kutsuttu Brittien hoviin viralliseen tilaisuuten.
  Joo, on ihan kiva jos vaatteessa on jotain henkilökohtaista, mutta ihan ei mulle auennut se kukko :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä aika tyytyväisenä tosiaan sai katsoa hiuksia ja useimpia pukujakin. Enkä mä niistä ota niin kierroksia, minkäs sille voi, jos on huono maku, mutta toi niiaus saa mut niin raivon valtaan, kun se kertoo, että eukko on tyhmä.

   Poista