keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Outoa yönuorisoa

Tällaiset pitkät lomat sotkevat nuorison kellot ihan kokonaan. Valvotaan myöhään aikaiseen ja nukutaan myöhään. Kun ulkona on vielä lähes ympäri vuorokauden pimeää, eivät edes huomaan outoa vuorokausirytmiään. Tänään Isompi sai jo meikäläisenkin ihan sekaisin.

TM oli aamulla lähdössä parturiin puoli kymmeneksi, kun meikäläinen vielä nukkui räkä poskella. Yhtä äkkiä kuulin myös Isomman äänen. Mit.. vit..?!? Oliko hänkin lähdössä parturiin. Oli meinaan eilisiltana parturista jotain vinkunut.

Juu, ei. Ensinnäkin kello oli vasta puoli kahdeksan eli TM ei ollut vielä ainakaan tuntiin lähdössä mihinkään, mutta Isompi veti jo lyyssiä niskaansa. Kello puoli kahdeksan ! Ei ollut nukkunut koko yönä minuuttiakaan, kun edellispäivänä oli herännyt vasta kun iltapäivä kääntyi jo iltaan ja nyt oli lähdössä samanlaisen oudon yöeläimen eli treenikaverinsa kanssa kaupungille. Kaupungille !??!

Meikäläinen kysyi toisenkin kerran vällyistä, jotta mitä hittoa se kello oikein on. Onko yö vai päivä vai mikä vuorokaudenaika, kun Isompi on lähdössä kaverinsa kanssa ulos.

Äsken sitten kotiutui. Isompi, TM oli tullut jo aikaisemmin. Olivat olleet kaverinsa kanssa... Suomenlinnassa !! "No, kun ei meistä kumpikaan ollut käynyt siellä aikaisemmin."

No, niin. Mikäs siinä sitten. Olivat olleet siellä jo klo 10 aikaan ja tehneet pienen kierroksen. Tulleet sitten vaatekaupan kautta kotiin. Isommalla oli lamppu syttynyt älyn pimeyteen valaisten sen tosiasian, että pakkasella - etenkin merellä - on kylmä ja kaulaliina voisi auttaa asiaa. Kaupasta ei onneksi ollut löytynyt sopivaa, kun kotona niitä on pilvin pimein. Yksi pääsikin jo heti käyttöön, kun TM lähti juuri viemään tyyppejä syömään.

Vai että Suomenlinnassa... Kyllä en olisi iänpäivänä osannut arvata, missä ovat aamupäivänsä kollit viettäneet. Kas kun eivät Hämeenlinnassa. Ei niiden liikkeitä ja aivoituksia pysty seuraamaan. Mielikuvituksen puuteesta ei ainakaan voi teinejä syyttää.

16 kommenttia:

 1. Aivan ihana! Hihittelen täällä nuorten miesten retkelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoisin, että outoja ovat. Isompikin hihitteli jo valmiiksi päästyään kotiin. Arvasi meikäläisen ällistyksen ja sekös tyypin nauruhermoja kutkutti. Mutta kai se on sitä 'kotiseutumatkailua' sitten. :)

   Poista
 2. Word.
  Pikkulikka heräs aamulla siihen aikaan kun Teini (lue: täysi-ikäinen, joka venyttää jo liikaa äitinsä hermoja) meni vasta nukkumaan. No okei, pitää ymmärtää halua pelata läpi yön ja nukkua päivän, jos astuu armeijan harmaisiin muutamien päivien kuluttua, mutta raastaa hermoja silti. Tälle päivälle oli sovittuja menoja, mutta miten menee petistä käsin mihinkään. Hmph.

  Mutta joo, muuten kiva päivä, ajattelin ensimmäistä kertaa laittaa nokkani ulos sitten jouluaaton. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puuuuhh... Helpotti kuulla, että muuallakin eikä vain meillä. Armeija kyllä kääntää rytmit kohdilleen, mutta mitenkäs täällä meillä. Tosin käytiin jo hieman tupo-keskusteluja eilen, kun rahaa tuntuu palavan ruokaan ja VAATTEISIIN (!!??) sen verran, että pitäisi se tulopuolikin saada johonkin kuosiiin. Sillä aion koulujen alettua 'kiristää' mm. vuorokausirytmit vielä kohdilleen.

   Mun sädehoidotus on pakottanut mut ulos Talosta tällä viikolla. Hyvä laiskotteluputki on ikävästi katkennut. Hmpf.

   Poista
  2. Se! Menoja on enemmän kuin tuloja, vaikka tuloja on tullut säännöllisesti kesä-joulukuu -välillä, kiitos jatkuneiden kesätöiden, mutta tuntuu tuollaisen nuoren taskuja raha polttelevan ja hankintoja on tehty monen vuoden edestä. Nyt sitten on lähes hätää kärsimässä, kun säästäminen on unohtunut. En kyllä tiedä kumpi tässä enemmän stressaa äiti vai teini?

   Mulla tämä laiskottelu on aiheuttanut sen, että lähikauppaan meno on nyt jotenkin ylivoimaista. Peseytyminen on kyllä jo suoritettu, joten voiton puolella tämä mökkeytymisen selätys on jo. :D

   Poista
  3. Meillä Isompi on kyllä kiitettävästi säästänyt isompiin hankintoihin, mutta nyt kun on tuliterät tietokone ja kännykkä hankittuna eikä mitään suurempia suunnitelmia niin tuntuu se raha kuluvat vähän turhan huolettomasti. Ja sama juttu, että meikäläinen taitaa enemmän tästäkin olla huolestunut kuin asianosainen itse. ;)

   Ai sä oot jo noin pitkällä. Mulla on onneksi vielä kolmisen tuntia aikaa bussin lähtöön. :D

   Poista
 3. Rytmit ne on täälläkin sekaisin. Aamuyöhön valvotaan. Meidän teini on kyllä siitä outo, ettei tarvitse paljon unta. Tänäänkin kömpi jo klo 11 ylös. Ens viikolla alkaa työharjoittelu (6 viikkoa) ja työt alkavat klo 6 aamulla. Siinä voi olla vähän haastetta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei pelkoa, että täällä oltaisiin oltu pystyssä ennen klo 11. Paitsi tietty niinä aamuina, kun ei ole nukkunut yhtään. Siinä menee loma mukavassa sumussa ilman turhia aikatauluja. Arki tulee olemaan melkoinen shokki täällä, se on vissi.

   Poista
 4. Sama se on täälläkin, teini riekkuu ties miten myöhään ja mä annan loman kunniaksi sen riekkua. Tänään lähdin kaupunkiin asioille ja hierojalle, ja palasin kolmelta. Ihme ja kumma, kotona oli valot. Piti ihan huikata ovelta, että "Sähän aikaisin oot heränny ;-)"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sielläkin! Mä alan uskoa siihen tutkimukseen, jonka mukaan teinien aivot toimii eri aikataulussa kuin meidän normaalien ihmisten. :D

   Poista
  2. Ja siihen vanhaan sanontaan, että se on kun laittais rahaa pankkiin kun teini nukkuu (sitten kun se nukkuu) ;-)

   Poista
 5. Meillä myös on valvottu yöt ja nukuttu päivät viime aikoina aina kun mahdollista. Siis nuorimies-19v. Mutta ensi tiistaina herää ihan varmasti klo 6. :) Sen verran luotan Suomen armeijaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun pääsis näkemään, miten liukkaasti ne alokkaat suoriutuvat punkistaan ylös, kun vääpeli (?) heitä 'hellästi' herättelee. ;)

   Poista
 6. Juu, niin haluaisin olla kärpäsenä katossa ;) Saattaa olla normaalia reippaampi sängystä nousu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä älä... Mulle tulee ihan vesi kielelle pelkästä mielikuvasta. ;D

   Poista