torstai 3. joulukuuta 2015

3.luukku: Uudistus

Päätin, että jos torstaina (viime) saan hyviä uutisia, niin tilaan itselleni kampaajan. Vikkelä saattaa tästä huomata yhteyden luonteeseeni... Eli jos olisi ollut tiedossa sytostaatteja, olisi tukka lähtenyt muutenkin ja näin ollen vaivalla ansaitut pennoset olisivat kampaajalla menneet Kankkulan vesipisteeseen.

No, nyt kun myrkkyjä ei ole tiedossa, kävin sitten kampaajalla. Toissapäivänä.

Olen täälläkin kertonut, etten omista ns. luottokampaajaa, mikä asia on tietyissä piireissä herättänyt ällistystä, mutta kyllä, tällaisiakin naisia on, jotka voivat kävellä tuntemattoman kampaajan ovesta sisään ja tehdä heräteostoksen. Eikä koskaan ole niin pieleen mennyt, etteikö aika olisi sitäkin korjannut. Harvoin edes sellaista. Ainoa, mistä olen hieman huokaissut on se, että kampaajat eivät uskalla leikata tarpeeksi. Eli kun sanon, että ottaisi vaan reilusti eikä voi mennä liian lyhyeksi, niin siltikin se on ollut sellaista varovaista nävertämistä.

Onneksi ajat muuttuvat ja minäkin voin uudistua: löysin itselleni luottokampaajan. Ja vielä ihan lähimaastosta. Tein testin ja sanoin "anna palaa !" Ja hän antoi saksien laulaa.

On meinaan melkoisen lyhyt kuontalo nyt. TM:kin havahtui talvihorteestaan ja totesi meikäläisen uuden tupeen nähdessään, jotta "on se hieno... aika lyhyt". Tuosta 'hienosta' en liikaa innostunut, se kun on TM:n vakiovastaus kaikkeen, mihin häneltä vaaditaan mielipidettä. Tuo 'aika lyhyt' paljasti mieltymyksensä pitkiin hiuksiin, koska naisella pitää hänen mielestään olla pitkät hiukset. No, nyt ei ole tällä naisella.

Itse tykkään uudesta 'luukistani' ja kampaajakin totesi, että mulle sopii kyllä lyhyt tukka hyvin. Leikkauksen ja föönauksen jälkeen se oli toki sellainen laitetun näköinen, mutta heti pesun jälkeen tulivat tutut kurittoman kiharat takaisin. Mikä asiantila oli toki tiedossa.

Parasta tässä on tietysti helppohoitoisuus. Aamulla riittää, kun vetäisee viispiikkisellä vähän sivuilta taaksepäin ja se on siinä. Ei enää nipsuja, solkia eikä ponkkareita. Eikä ainakaan mitään kikertimiä ja käkertimiä. Sen kun antaa kuivaa niille 'sioille' ja ei kun menoksi.

Lisäksi tämä on nyt sillä tavalla lyhyeksi leikattu, ettei haittaa kasvu. Malli pysyy hyvänä ja voin seuraavan kerran mennä karvurille vaikka vasta ensi kesänä. Tai syksynä. Kihara tukka antaa aika paljon anteeksi tällaiselle laiskalle.

Mutta joo, jatkossa sitten tuonne samalle kampaajalle. On tyyppinäkin tosi hyvä. Tunsin hänet entuudestaan siksi, koska Pienin käy hänen luonaan tuunaamassa omaa kuontaloaan. Pitää vain toivoa, ettei ihan heti suunnittele mitään eläkepäiviä.

JälkiMärinät:
Ai niin joo: 31 euroa. Ei paha.

6 kommenttia:

 1. Se on kumma, mikä fiksaatio miehillä on pitkiin hiuksiin. Meilläkin oli ensin miehen kommentti, että hänellä pitää olla lyhyemmät kuin minulla, mutta pidin pääni ja leikkautin hiukset aikoinaan sellaisiksi, joista itse pidän. Nyt on tottunut siihen, että olen laiska ja pää pitä olla "pese ja pidä" -tyyliä. En kestäisi joka-aamuista laittamista.
  Mutta kiva, kun sinäkin löysit oman luottokampaajan. Mulle sellainen tulee yleensä lähiön kampaajasta kun on lisäksi vielä edullinen. 25 euroa / pää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihmettelen kyllä suuresti niitä, jotka aamulla jaksavat väkertää hiuksiaan. Mulla ei vain yksinkertaisesti ole aikaa - eikä kärsivällisyyttä - siihen. Siksi tää lyhyt on kaikista paras. Ei tartte välttämättä edes kammata. :)

   Tää on just lähiön oma kampaaja ja se on ihan parasta, koska mulla ei vain tule lähdettyä kaupunkiin saakka kampaajan perään.

   Poista
 2. huh,huh! löysimpähän minäkin lopulta tänne.hiuksiin ei mitään kommenttia.itse tykkäisin pitkästä,mutta ei tällä hiirenhännällä.terv.anneli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippua! Ei tartte olla sanottavaa, riittää kun moikkaa. :)

   Poista
 3. Minä laiska käyn samassa kampaamossa, en vain saa itsestäni irti uuden etsimistä. Toisaalta kun mun hiusten leikkaus on aina se sama; huonot pois ja vähän pituudesta. Sen sijaan raitoja tehdään aina kahdella värillä. Viimeksi leikattiin n. 10 cm pois ja tykkään lyhyemmästä polkkatukasta.

  Joskus nuorena sitä värkkäsi tukkaansa joka hemmetin aamu, lakkaa kului pullotolkulla. Nyt saa kuivaa niille sijoilleen, harjaan jos ehdin. Ja hiuslakat haisevat nykyään ihan hirveän voimakkaalle.

  TM oli tarkkana kun huomasi uuden mallin ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä viimeisin kampaaja oli jo kolmas tässä meidän lähialueella, jonka luona kävin ja kolmas kerta toden sanoi. Nyt ei tarvitse enää etsiä.

   Juteltiin työkavereiden kanssa itse kunkin karvoista ja kyllä mä ehkä sittenkin olen tyytyväinen tähän kihartuvaan kuontalooni. Varsinkin näin lyhyenä.

   Huomasi, kun kysyin. ;D

   Poista