keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Stressitöntä joulua

Viime hetkeen saakka 
on kaikki hajalla, 
mutta lahja jokainen 
valmistuu ajallaan.

J. Karjalainen

***

Tämän päivän sädehoito oli mukavasti klo 12.10, joten ihan iltaan ei mennyt senkään kanssa. TM lähti vielä kuskiksi, jolloin säästyi noin 1,5 tuntia bussissa istumista. Klinikalta mentiinkin sitten pienen anoppilamutkan kautta joulukuusen ostoon. Eli ei tullut uutta kokemusta - Putkan Joulua -, kun Anoppi katsoi niin pahalla silmällä TM:n kuusivarkaus-suunnitelmaa. 

Bauhausiin mentiin katsomaan, josko jotain löytyisi. Ja löytyihän sieltä, kaiken lisäksi pikkurahalla: 9 euroa kuusi. Eikä kyllä ihme, että olivat noin halpoja: joka kuusen jalka oli meikäläisen pohkeen paksuinen eli täysin sopimaton mihinkään normikokoiseen kuusenjalkaan. 

Bauhausin poikia nauratti, kun ihmettelin ääneen, mitä hittoa niille kuusille on siellä Tanskanmaalla oikein syötetty, kun ovat jalan onnistuneet kasvattamaan noinkin tanakaksi. No, sillä kuusella lämmitetään yksi sauna, jahka loppiaiseen päästään. Iloisia vilkkusilmäpoikia oli kyllä siellä puutarhapuolella.

Matka pirun ison kuusen kanssa kotiin oli...hmm... erilainen. Mahtui juuri ja juuri Masaan, kun penkkejä vähän kaadettiin, mikä tarkoitti sitä, että minulle ei ollut enää istuintilaa. Eipä muuta kuin etupenkille kuusen viereen pötkölleen. Jopa TM:ää nauratti koominen näky. Otin selfien makoilustani kuusen kanssa. Onneksi kotimatka ei ollut pitkä eikä jouduttu ajamaan moottoriteillä. Saimme kyllä iltapäiväruuhkassa muutaman erittäin pitkän katseen, kun välillä oli pakko nousta kurkkaamaan ikkunasta, missä mennään. 

Nyt kuusi odottelee vielä terassilla pääsyä sisätiloihin, kunhan kuusenalusmatto kuivahtaa. Sitä pitää nääs aina vähän kastella, jotta säilytyksessä tulleet vekit oikenisivat. Vähän jännittää, miltä se täällä sisällä näyttää. Siinä on meinaan enemmän oksia ja helpeitä kuin kymmenen viime vuoden joulukuusissa yhteensä. Saattaa olla, ettei yhtään koristetta mahdu roikkumaan. Jossa tapauksessa aion heittää koko koristekasan yhdellä kertaa kuuseen ja kukin niistä saa tarttua oksaan miten mieli tekee. Tappelemaan en niiden kanssa ala.

Jouluiset punaiset, koboltinsiniset ja tummanvihreät Kivi-tuikut ovat löytäneet paikkansa ikkunalaudalla ja olohuoneen pöydälle on ilmestynyt lisää Mariskooleja ja niihin pähkinöitä, rusinoita, taateleita ja muita herkkuja. Koristeet on haettu ullakolta ja odottavat asentamista paikoilleen.

Sianperse on uunissa, mäti sulamassa tätä iltaa varten ja lahjat ovat yhtä vaille paketoidut ja valmiina säkissä odottamassa siirtokuljetusta Anoppilaan, jossa Joulupukki ne sitten luovuttaa asianosaisille. TM:lle tulee huomenna valitettava meno kohta ruokailun jälkeen, mutta sellaistahan se joskus Jouluaattona on...

Joulukortteja on tullut 40+ - olen mennyt laskuissa jo sekaisin -, ja ihan erityisen mieleisiä ja kauniita kortteja olemmekin saaneet tänä vuonna. 

Haudoilla on käyty viemässä kynttilät poisnukkuneille rakkaille ja TM on jo saunomassa joulusaunaa. Meikäläisen pitää ottaa vähän iisimmin tänä vuonna löylyjen kanssa, mutta onneksi saunomiskausi ei ole kunnolla vielä alkanutkaan. Ehdin kyllä hyvin mukaan sitten helmikuussakin. 

Eli kaikki on muistaakseni pulkassa ja huomenna vielä ehtii esim. imuroida, jos siltä tuntuu. Epäilen, että ei. 

JälkiMärinät:
Virallinen joulupostaus tulee sitten huomenna, mutta jos joku viettää blogitonta joulua, niin heille sitten Hyvää Joulua jo nyt. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti