sunnuntai 11. syyskuuta 2016

laskeutuminen 2000-luvulle

Muistatteko, että meikäläinen sai tossa pari viikkoa sitten uuden kännykän, Hupsun, ja viikko sitten uuden operaattorin ?

Kulunut viikko on ollut kyllä varsinaista kuherruskuukautta. Joka päivä jompi kumpi lapsista on opettanut meikäläiselle jotain uutta ja aina olen hihkunut ihastuksesta.

Ette, kuulkaa, voi uskoa, miten tällainen keskiäkäinen eukko osaakin riemastua teille muille normaaleille ihmisille ihan tavallisista jutuista. Kuten esim. puhelimen kalenterista (joka muuten pelasti meikäläisen yhdeltä katastrofilta, mutta siitä ehkä joskus toiste). Tai Sports Trackerista, josta ällistyksekseni löysin Pienimmän kaverin isän kävelyreitit. Tai kamerasta, joka ottaa kuvia, joista jopa kohdekin erottuu. Tai ihan vain Kuuklesta.

Oi, on tää onnea! Miksi hitossa vasta nyt suostuin luopumaan vanhasta rakkaasta luuristani ?! Ja miksei kukaan teistäkään voinut napakasti sanoa, että "vaihda hyvä muori jo se puhelin itseäsi älykkäämpään" ?!! Tästä viimeksi mainitusta olen vähän pettynyt. Kyllä nyt sen verran pitää tyhmempää patistaa plokikaverin, täh ?

No, en kanna kaunaa, vaan iloitsen, että edes nyt meikäläisellä on oma Hupsu. Näkisittepä ne ihanat hymiö yms. härpäkkeet WhatsAppissa. Ai, mutta tehän tiedätte ne jo... Ja nyt mäkin! Jihaa!

JälkiMärinät:
Leikkasin geelatut kynnet lyhyiksi. Pakko oli, kun ei niillä voinut tehdä enää yhtään mitään. Paitsi ehkä kairata omenankotia irti, mutta sillä ei pitkälle pötkitä.

Nyt on taas ilo naputella läppäriä. Ja hipelöidä Hupsua. <3

18 kommenttia:

  1. Voi mä oon nyt vissiin virallisesti viimenen sissi (ja viimeinen, joka olis voinut "puhua sulle järkeä" koska oma puhelin on ikivanha Nokia)!

    Mutta sä oot todistanut, että vanha(hko)kin naaras voi oppia uusia temppuja - koiraista en oo niin varma ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laittaessani vanhaa luurirakasta säilöön (juu, ei PUHETTAKAAN, että heittäisin pois!), löysin oman vanhan nokialaiseni, 3310:n. On hän kyllä niin suloinen... Joku päivä mä otan sen käyttööni vielä.

      Kyllä, kyllä. Hitaasti, mutta epävarmasti tässä opitaan uusia kujeita. Onneksi on tuota jälkikasvua neuvomassa. Meinaavat vain hermostua välillä, kun olen niin arka: "voiko tän varmasti ladata?", "mitä tähän pitää vastata?", "mitä jos tää menee sekaisin?" jne. jne.

      *huoks* vaan minnuu.

      Poista
  2. Oot vähä hupsu iteki. Ootko ladannut jo tunnusluvut-sovelluksen? Ei tartte enää käyttää pahvista versiota.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sä oot niin ihana, kun sanot, että vaan 'vähän' hupsu, vaikka tunnet mut. <3 :)

      Ja sun pitäis tietää kysymättäkin, etten luovu pahviläpyskästäni ennen kuin viimeisessä pakossa. Pankki saa toimittaa mulle sen jonkun lukulaitteen (??), jos muuttavat systeemeitään. Tässä asiassa mä olen viimeinen jäärä. Pakko yrittää edes jossain kohtaa pitää jääränmainetta yllä. ;)

      Poista
    2. Miten Hupsun hipelöinti kuulostikin mun korvaani vähän ...hmmm, tuota... kummalliselta?

      Poista
    3. Parempi hipelöidä Hupsua kuin... Tai no olkoon, perjantai meni jo. ;)

      Poista
  3. Hmm....mitä tohon nyt sanois.....mä olen ton iföynini kanssa elänyt jo vuosia ja joka päivä tulen enemmän ja enemmän varmemmaksi, että jonain päivänä otan käyttöön Vasaran, retkeilypuhelimeni. Siinä on kyllä kamera ja muistaakseni sillä pääsi kuukleenkin, mutta siihen sen äly sitten jäikin. Mutta sillä voi tarvittaessa hakata vaikka nauloja. Tai jotain. Se siis kestää ihan mitään vaan. Minutkin. Iföyn ei. Ilman kuuklea tulisin kyllä toimeen ihan hyvin.
    WhatsAppissa on hyvä puoli se, että voin ilmasiks viestitellä siskon kanssa Englantiin. Ainakin vielä.
    No okei, kalenterikin on ihan käyttökelponen. Mutta liitutaulu eteisessä ajaa saman asian ;)

    Mä en oo sulle älyä puhelimitse kaupannu, kun oon tiennyt, että sussa on sitä ihan omasta takaakin :D Kyllä sä kohta huomaat, ettei se puhelin oo kun yks riesa..... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos luottamuksesta, mutta kyllä se äly nyt on taskussa (kännykässä) eikä tupeen alla. :D

      Mutta se on sanottava, että kertaakaan en ole sitä räplännyt julkisella paikalla. Bussissa edelleenkin luen kirjaa, piste.

      Poista
  4. Eikös me sua jo hoputettu joku aika sitten ;D Eihän se myöhäistä nytkään ole. Nyt et eksy sienimetsässäkään :) Siitä tuli mieleen viime viikkoinen: polvi reistaili enkä viitsinyt lähteä lenkille asfalttitielle. Ajattelin piipahtaa lähimetsikössä varttitunnin lenkin happea haukkaamassa. Kumpparit jalkaan enkä viittinyt ottaa edes kännyä mukaan. Se oli virhe. Arvannet miten kävi, no tietty eksyin väärälle polulle. Rymysin yli tunnin metsässä, välillä polkukin katosi ja olin jossain helvatan ryteikössä ja suohaudassa. Epätoivo alkoi jo nostaa päätään, kun alkoi hämärtää, kunnes tupsahdin yllättäen erään tutun talon takapihalle, huh. Saattaa olla osasyy miksi jalka kipeytyi niin paljon että jouduin hakemaan s-lomaa. En enää ikinä lähde ilman puhelintani samoilemaan edes tuttuihin maisemiin.
    Onnea uuden Hupsun johdosta! Mutta feisbuukkiin ei mennä, jookos :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, en eksy enää. Vaikka niin taitava olen eksymään, ettei ehkä puhelinkaan osaa neuvoa mua kotiin.

      Anteeksi, että tirskuin sun eksymiselle. Tiedän, että se on ihan hirveää ja meinaa täyspaniikki painaa päälle, mutta kun suht ehjänä olet siellä ruudun toisella puolella, niin uskalsin vähän huvittuakin sun "ryteiköstä ja suohaudasta". :D Tämä tarina oli opetukseksi minulle: puhelin aina mukana.

      Ja kiitos! Eikä varmana mennä ikuna feispuukkiin, vaikka mörökölli meidät söisi!! :D

      Poista
  5. Hmph, mielestäni hienovaraisesti ohjeistin kyllä taannoin hankkimaan älypuhelimen mutta silloin kommentoit, että et näe mitään syytä vaihtaa toimivaa puhelinta uuteen ;-)

    Lataa nyt heti semmoinen 112 -appsi sinne luuriin etusivulle. Se on ilmainen ja soittaa tarvittaessa hätäpuhelun ja ilmoittaa samalla pelastuspartiolle sijaintisi. Ilmainen.

    Ja onnea sekä pitkää ikää uudelle luurille :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienovaraisesti ja hienovaraisesti... Se pitää sanoa jämäkästi ja topakasti ja kuuluvalla äänellä ennen kuin meikäläiselle menee perille! Kerta.

      Mistä se tietää, että mulla on hätä ?!? Siis muu kuin pissahätä. Eppäilen, että vejätät minnuu, sennii epatto...

      Kiitos, sitä mäkin sille toivon. Yritän olla varovainen sen kanssa. :)

      Poista
    2. Lataa se 112 !!! Tuliko jämäkästi? Kerpele!
      Meinaan että jos sienessä eksyt tai on joku tilanne tien päällä niin se sovellus voi auttaa avun tuloa paljon. Mulla nyt on vähän terveyssyytkin mielessä, sattuneesta.

      :D en vejätä

      Poista
    3. *HAHAHAHAHAAA*

      Jämäkästi tuli. :D Täytyy ladata.

      Poista
  6. Mukavaa, että olet tyytyväinen uuteen Hupsuusi! Kyllä älypuhelin on tosi kiva kaveri, jos on yksinäistä ja mieletön määrä siinä on kaikkea sellaista, jonka olemassaolosta en ennen tiennytkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä yritän pitää kurissa hipelöintiäni, etten ihan jää koukkuun. :D

      Poista
  7. Mulle tuli viime torstaina iphone. Pari ekaa päivää sitä manailin kun se käyttöönotto oli niin työlästä, mutta nyt jopa pidän siitä :O mulla on toki aina muutosvastarinta semmosta etten haluaisi mitään uutta hyväksyä ja opetella. Toki se hajotti mieltä olla neuvostoliittolaiseen tukeemme yhteydessä 1,5 tunnin ajan ja muutenkin mä vähän ihmettelin kun googlasin miten saa oman soittoäänen puhelimeen - vastaukseksi tuli 8 sivun ohje miten saa "helposti" personoitua soittoäänen itselleen. Mut kattoo nyt sitten kestääkö se mitään ja oppiiko sitä käyttämään. Ja Lumia nyt oli ainakin aivan yhtä hanurista kuin vaikkapa sienestys. Mutta onnea vaan sinulle ja hupsullesi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka muuten vastarannoilla kailotetaankin, niin toi muutosvastarinnan piipitys meitä yhdistää: kaikki muutos on pahaksi, vaikka olisikin hyväksi.

      Mun täytyy sanoa, ettei ole sun kommenttia, jolle en olisi nauranut. Sä oot ihan paras kaikista mun jäärä-kommentaattoreista. :D

      Poista