torstai 15. syyskuuta 2016

tottelen kovaa ääntä

Meillä oli töissä kertausta alkusammutuksessa ja ensiavussa. Kivaa ja hyödyllistä oli.

Eli jos kattila leimahtaa tuleen - tai vaikka kynttiläasetelma (jollaista mulla ei kyllä ole) -, niin tyynen rauhallisesti osaan ottaa tilanteen hallintaan. Joko kannen tai sammutuspeitteen kanssa.

Tai jos joku kuukahtaa jalkoihini elottomana ja deffa on käsillä, osaan antaa hälle elvyttävän tärskyn. Jos uskallan. Kyllä uskallan! Mitään ei ole menetettävissä siinä kohtaa. Ja osaan toki antaa myös painelu-puhallus -elvytystä.

Lisäksi kouluttajien - ja teidänkin - kehotuksesta latasin Hupsuun sen 112 -palvelun. Eikun, miksi niitä kutsutaan? Sovelluksen! Onko se sovellus... No, tiedätte mitä tarkoitan. Eli jos meikäläinen eksyy, joutuu paniikkiin tai karhun ahdistelemaksi tai muuten vain olen surkkia, niin apu löytää perille helposti ja vaivattomasti. Toivottavasti.

JälkiMärinät:
On aina olemassa pieni jännitysmomentti, kun menee ko. koulutuksiin, että minkänäköisiä kouluttajat sillä kertaa ovat. Ja kyllä, se on tärkeä juttu, koska miehiähän he aina ovat. Ja minä nainen.

Nykyään alkaa kyllä olla asiat paremmin, kun tällaisesta vanhasta rouvasta kaikki näyttävät nuorilta komeilta kolleilta. Lisäksi on oppinut sellaisenkin asian, että luonne kaunistaa ihmisen. Joten pelätä ei koskaan tarvitse, ainoa jännä on se, ovatko pojat komeita vai syötävän suloisia.

Komeita ja mukavia olivat. Se nuorempi oli jotenkin sellainen pehmolelun oloinen. Teki mieli rutistella. Sormilla pääsin vähän koskettamaan leukaansa. Ei mennyt hukkaan sekään koulutus.

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. En oo! :D Vaikka näin meidän kesken voin kertoa, että näin hämmentävää unta viime yönä... ;)

   Poista
 2. Mun kohalla on turha saada slaagia saati alkaa kuolemaan. Mä en osaa tehdä mitn. Joo, huono homma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos varotuksesta. :D

   Mutta kyllähän säkin osaat jotain: soitat heti 112:een. Sieltä sua neuvotaan, mitä pitää tehdä. :)

   Poista
 3. Loistokoulutus siis! Mä en ole koskaan ollut ea-koulutuksessa, mutta onneksi osasin tarvittaessa soittaa 112. Se on mulle se paras taito.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä suoritin EA1:n ensimmäisen kerran jo 90-luvun alussa, mutta sitten se vanheni. Onneksi sain pari vuotta sitten suorittaa sen uudestaan ja nyt pääsin kertausharjoituksiin. Hyödyllistä tietää ja osata. Mutta soitto 112:een on tosiaan se paras taito. :)

   Poista
 4. Hyvä hyvä! Ja lisäpisteet sovelluksen lataamisesta.

  VastaaPoista
 5. Miehet ovat ihania! Etenkin nuo kouluttajatyypit. Minäkin opin käyttämään jonkun aikaa sitten defibrillaattoria. Ja opin puhaltamaan oikein. Oli huippua!

  Mut sanoinhan mie jo, että miehet ovat ihania. Söpöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan ne ja kiva, että ovat kouluttajina. Motivaatio säilyy. ;)

   Poista