torstai 29. syyskuuta 2016

lääkitys kohdallaan

Tai ainakin luulisin niin.

Kävin työterveyslääkärin pakeilla. Puolikas varattu tunti venähti helposti melkein koko tunniksi ja siihen päälle vielä labravisiitti. Mutta kyllä se kannatti. Nyt on neljä reseptiä plakkarissa.

On kuulkaas beetasalpaajaa, melatoniinia, antibioottia ja vieläpä mielialattomuuteenkin lääkettä, jonka avulla en tosin yritä saada itselleni mielialaa, vaan unta. Viidentenä uusien purnukoiden jonoon tulee vielä maitohappobakteeriputeli. Eiköhän sitä näillä ala jo pärjätä. Toivottavasti.

Sain märistä vähän lääkärillekin ja hän kuunteli kärsivällisesti. Tajusi hänkin, että tauti todennäköisesti löytyy pääasiallisesti korvien välistä, mutta kirjoitti kuitenkin kiltisti labrat ja antibiootit. Tietää, etten mitään turhia kuureja syö, ja jos tämä nyt osoittautuu turhaksi, niin siihen ei tämä maailmanjärjestys kaadu. Oli vähän niin kuin pakkorako ja hyvin ymmärsi sen.

Kuumetta ei ollut (mittasi senkin) eikä kurkussa näkynyt mitään. Verenpaine sen sijaan oli täysin odotetusti tapissa. Mutta ehkä se siitä, jos ja kun stressi hellittää. Ehkä se hellittää.

***

Kun ostin yllämainittujen lisäksi vielä parasetamolia, niin laskun loppusumma oli 115 euroa. Olis pitänyt alkaa apteekkarskaksi. Vois laittaa leivän päälle toisenkin siivun juustoa.

***

Perusverenkuva oli puhdas ja normaali, samoin nieluviljely.

JälkiMärinät:
Tämä meidän työterveyslääkärimme on mielenkiintoinen tyyppi. Tiedän, että monet eivät hänestä oikein pidä eivätkä halua hänen luonaan käydä - persoona- ja kemiakysymyksiähän nämäkin pitkälle ovat -, mutta minulla ei ole hänestä kyllä mitään pahaa sanottavaa. (Vaikka yksi labrakoe jäi johonkin välitilaan ja jouduin uudestaan piikitettäväksi.)

Totta toki on, että hänen aikataulunsa menevät lähes poikkeuksetta reisille - kuten tänäänkin, kun meikäläisen aika venyi melkein tuplaan eikä pitänyt mitään kiirettä -, mutta mielestäni hän on vain perusteellinen työssään. Eikä ole myöskään mikään tiukasti omasta kannastaan kiinni pitävä jäärä. Tai ei ole ainakaan meikäläisen kanssa ollut. Hyvin olen saanut haluamani lääkkeet ja tutkimukset, kun en ihan mahdottomia ole äitynyt vaatimaan. Joten ainakin yksi tyytyväinen asiakas hänellä on meidän puljussa.

6 kommenttia:

 1. Tuo tyoterveyslaakarisysteemi on taalla Israelissa ihan tuntematon juttu. Meilla on muutama yleinen terveyskassa, jokaisen pitaa kuulua niista johonkin, ja sitten tietysti yksityinen puoli. Joskus tuntuu etta tuo Suomen systeemi asettaa ihmiset vahan eri tasoille riippuen siita, onko toissa sellaisessa paikassa etta saa apua silta puolelta vaiko jaa vaan terveyskeskusten yms varaan.
  Vaan toivon sinulle pikaista paranemista!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on totta, mutta mä ainakin olen pois kuormittamasta sitä terveyskeskuspuolta, kun käytän työterveyspalveluita. Jos siitä kenellekään mitään lohtua on.

   Kiitos, kyllä tää varmaan tästä. :)

   Poista
 2. Kyllä mun täytyy sanoa niinpäin, että menen mieluummin terveyskeskuksen omalle lääkärille, kuin työpaikkalääkärille. Mulla on aivan ihana omalääkäri, joka ymmärtää vaivani ja osaa sitä oikein hoitaa. Toisin on työterveyslääkäri. Hänelle en ole koskaan liian sairas. Sairasloman tarvetta ei ollut viime syksynäkään vaikka olin niin poikki, että itkin hänen vastaanotollaan etten jaksa enää. Eikä mitään, takaisin töihin vaan. Valtavan rumban jälkeen lopulta todettiin astma, mutta sille keuhkolääkärille, joka minut olisi halunnut nähdä vielä lääkekokeilujen jälkeen, en saanut enää lääkäriltä lähetettä. Eli viis toisten toiveista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ajatellut sen niin, että työterveydessä on enemmän rahaa käytettävissä 'turhiinkin' tutkimuksiin. Senkin takia menen mieluummin sinne. Eikä tarvitse jonottaa. Vaikka meidän terkkariin nyt ei tarvitse sinnekään jonottaa, mutta kuitenkin.

   Tuollaiset teidän tt-lääkärin kaltaiset ovat kyllä ihan tuskaisia. Miksi toimia lääkärinä, jos mielestään kaikki kuitenkin ovat terveitä?

   Poista
 3. Mulla oli entisessä työpaikassa aivan todella epäystävällinen ja inhottava työterveyslääkäri, mutta däämn, että se oli pätevä! Vaikka suorastaan v*tutti aina mennä sen luokse, kun tiesi, että siitä saa päivänsä pilalle, niin menin silti, kun tiesin saavani apua.

  Nykyinen tt-lääkäri on taas täysi kymppi: pätevä ja ystävällinen.

  Toivottavasti nyt sait lääkityksen kohdalleen! Olet ollut ajatuksissani...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ystävällisyys on kyllä mukava piirre, mutta mieluummin epäystävällinen ja pätevä kuin ystävällinen valelääkäri. :)

   Uskon, että tää tästä. Kiitos ajatuksista, niille on aina tarve. :)

   Poista