tiistai 12. huhtikuuta 2016

ylimmäinen kanivahti

Eilen illalla istuin kaikessa rauhassa ja pahaa aavistamattomana syömässä parsaa olohuoneen sohvalla kirja kädessäni, kun TM tuli poikkeuksellisen kovaa höyryä alakertaan.

"Nyt se saatanan rotta syö mun raparperejä" tuli niin murhanhimoisella äänellä, että ajattelin jonkun viimeiset hetket koittaneen. En vain osannut tuosta arvella, kenen. Paitsi, ettei minun, koska söin parsaa enkä raparperiä.

Nousin katsomaan, kenen päänahan perässä TM honkui ulos pihaovesta. Ja juu, Zalamahan se siellä nuorikkoineen oli iltapalalla, toinen kukka-altaassa ja toinen - aivan totta - raparperien luona.

Meikäläisen peltokenkä kädessä TM lateli uhkauksiaan kanien perävaloille. Heittipä vielä sepelikiven perään luonnollisestikaan osumatta kehenkään.

"Sä sitten vahdit niitä nyt täällä, ettei ne tule takaisin."

Ja mitenköhän se oikein tapahtuu ?

JälkiMärinät:
Eilen pyyhelsi pyylevä pörriäinen suoraan yläkerran ikkunaan, kun istuin siinä työpöytäni ääressä. Sen verran tömähti, että meinasin pistää neulalla itseäni sormeen. Virkeänä kuitenkin jatkoi matkaansa kimalaishommiin.

***

"Nonni, saatana."

Niin. Sen verran se TM:n kovistelu auttoi, että kun olin tuon ylläkirjoitetun saanut valmiiksi (n. vartti), niin johan pariskunta oli jo takaisin Pihalla. Meinasin tikahtua nauruun, kun Zalama tuli parinkymmenen sentin päähän meidän terassista ja oikein nautinnollisesti ja ilman pelon häivääkään venytteli itseään pitkin nurmikkoa. Sitä voisi kutsua kettuiluksi kanin taholta.

18 kommenttia:

 1. Anoppi sanoi, että paras keino estää jäniksiä ym samaan rotuun kuuluvia syömästä puutarhaa tyhjäksi, on kaataa käytetyt kahvinporot kukka- tai muihin penkkeihin. Hänen kukkapenkkinsä ovat säästyneet tuhoilta, joten päätimme kokeilla sitä tänä vuonna eikä ainakaan vielä ole krookukset hävinneet kukkapenkistä. Tiedä sitten auttaako pidemmän päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, täytyypä vinkata TM:lle, ettei tukehdu kiukkuunsa. :)

   Poista
 2. Kanit on aika kettumaisia tyyppejä kun sille päälle sattuu. Toivottavasti TM:llä on hyvä sydän (siis vahva) koska se niiiin tulee häviämään ton taiston. Ja ootapa kun ne kiven takana tehdyt poikaset syntyy ja rupeaa rellestämään teidän pihalla. Ei sulla hupia tuu puuttumaan ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne röyhkeitä, ei ole TM:llä puolta sanaa tässä asiassa. Ja jos niitä poikasia ilmestyy nurmikolle, niin niillä onkin sitten jo melko järeät puolustajat Pienimmässä ja Isommassa. Elämme jännittäviä aikoja. :)

   Poista
 3. TM:llä on vähän lajintunnistus pielessä: vai että rotta?

  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Ei keksinyt pahempaa haukkumasanaa siinä kiireessä.

   Poista
 4. Parisen viikkoa sitten katselin ihmeissäni, mitä pari kania touhuili meidän omenapuiden alla. Siinä hetken tuijoteltuani mulle selkisi, että ne lätki toisiaan kuonoon. Antoivat ihan litsareita :D Näyttivät pölhöiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanit on kovia tappelemaan, ne huitoo tosiaan etukäpälillä toisiaan kuonoon ja pahimmillaan potkii takakäpälilläänkin toista minkä kerkiää ;-)

   Poista
  2. Puskissa: :D Hupaisa mielikuva.

   Marjaana: Meilläkin Zalama jollekin heristeli nyrkkejään tuonne metsän suuntaan. :)

   Poista
 5. Ainoo mikä auttaa on kanaverkkoaita tontin ympärille ����
  t. Maija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaahas, noi kysymysmerkit oli peukku -emoji LOL
   t. Maija

   Poista
  2. Saatat olla oikeassa. Ja mieluummin nopeasti: raparpereja OLI syöty, kävin tarkistamassa. :(

   Poista
 6. Voi tylsyyden tylsyys - tällaisina hetkinä on tylsä asua kerrostalossa, jonka ympäriltä on hävitetty kaikki mahdollinen "luonto" ja istutettu sitten takaisin kaikkea mitä saa Lantagenista ja Kodin merrasta - joka kevät uudet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, kunhan tuovat perheenlisäyksensä tohon Pihalle, niin laitan sulle pari paketissa tulemaan. Noin niin kuin tylsyyden karkoitukseen eli mielen ilautukseksi. :)

   Poista
  2. Eiköhän niitä riitä lähettää eri puolille maakuntiin, jahka pääsevät vauhtiin. :D

   Poista