maanantai 4. huhtikuuta 2016

kenen joukoissa seisot

Välillä on mielenkiintoista tutkia, kuka kenenkin blogeja lukee. Tai ei lue. Se paljastaa jo ison siivun ihmisestä, vaikkei ehkä uskoisikaan.

Samoin on mielenkiintoista tutkia lukijoiden sukupuolijakaumaa. Sekin kertoo jotain bloggaajan tarinoista, lukeeko niitä mieluummin miehet vai naiset. Henkilökohtaisesti olen erittäin iloinen, että meikäläisen lukijoissa on ihan kunnon joukko myös herrapuolisia lukijoita, vaikken kovin 'miestenmielisistä' aiheista (urheilu, seksi, politiikka, autot) kirjoittelekaan.

Joskus vuosia sitten tein pienen kyselyn selvittääkseni lukijoitteni ikäjakaumaa. Se osoittautui yllättävän laajaksi. Kuvittelin näet, että lukijani ovat kaikki suunnilleen samaa ikäluokkaa (+/- 5 vuotta) kanssani, mutta todella nuortakin porukkaa oli joukossa. Pitäisiköhän tehdä uusi kysely ja katsoa, ovatko lukijani vanhentuneet kanssani yhtä matkaa.

Sekin olisi hauska tietää, kuinka kauan kukakin on mukana kulkenut. Bloggausvuosia on kumminkin takana jo... ööö... seitsemän (?). Alkuperäisiä lukijoita sieltä ensimmäisiltä vuosilta tuskin on enää kovin montaa matkassa, mutta tiettävästi joku kumminkin.

JälkiMärinät:
Ensimmäinen haravointi Pihalla suoritettu. Samalla putsasin kukka-altaan vanhoista lehdistä ja risuista.

Talven aikana Pihalla oli valitettavasti vieraillut myös tyyppi, jota en soisi tänne ollenkaan tulevaksi: kotiainen pirulainen oli kaivanut kolme isoa multakekoa Pihalle. Onneksi ihan reunamaalle, mutta kuitenkin. Mutta koska se kirottu kaivuri on rauhoitettu, ei sitä saa metsästää tai muutoinkaan häiritä eli hätistellä pois tontilta. Kontiaisen nahan päivänarvo on 17 euroa.

En ole vielä päättänyt, mihin jatkossa ylimääräiset 17 euroani tulen käyttämään. Tömistellä aion Pihalla kumminkin juuri niin paljon kuin jalat kestävät.

***

Ihmisillä on mielenkiintoiset moraalikäsitykset asioista. Kaikesta päätellen on ihan ok tehdä mitä tahansa moraalisesti arveluttavaa, jos vain on täysi-ikäinen ja vapaa ihminen. Nuo kaksi määrettä antavat nähtävästi oikeuden kaikkeen mahdolliseen käsittämättömään toimintaan pesten sen normaaliksi ja täysin hyväksyttäväksi käytökseksi. Uskomatonta.

Eli vanhemmat siis ihan pokkana ovat valmiit hyväksymään ja jopa kannustamaan omia 20-vuotiaita täysikäisiä ja vapaita lapsiaan vaikka mihin, niinkö ? Jos vastaus on 'kyllä', niin siinäpä sitten hyviä neuvoja jälkipolville rakastavilta vanhemmilta. Jos vastaus puolestaan on 'ei', vaikka on jonkun toisen kohdalla ko. toiminnan katsonut täysin hyväksyttäväksi, niin silloin on kysymys sylettävästä kaksinaismoralismista. Tässä kohtaa joidenkin on vaikea suoriutua voittajaksi.

54 kommenttia:

 1. Minä olen alkuperäinen lukija,enkä ole sieltä nuorimmasta päästä.

  VastaaPoista
 2. Itsestäänselvästi varmaan tiedätkin: kaikkia blogien lukijoita ei ole näkyvissä. Niitä toki pystyy lukemaan ns EI-julkisesti. Ja monella tavalla. En tekisi kovin monia päätelmiä noista lukijat-listoista :)

  Itse olen ei-julkinen satunnainen matkailija.
  _sm_

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tarkoitin toki niitä lukijoita, jotka näkyvät. Ja siitä voi kyllä päätellä jotain, jos näen jonkun henkilön jotain tiettyä blogia lukevan. Esim. sen, että hän on sen blogin lukija. :)

   Poista
  2. Minua harvoin näkee tai kuulee, mutta täällä olen ihan hiljaa. Olisinkohan viidettä vuotta messissä ja olettaisin olevani sinua vanhempi.

   Poista
  3. Sut mä olen nähnyt kommentoimassa täällä ja muissakin blogeissa ja siitä vähän päätellyt, mitä ja ketä luet. :)

   Mutta mä kyllä luulen, että mä olen sua vanhempi. :)

   Poista
 3. Oon alkuajoista lähtien ollu mukana Olit mun lukulistalla omassa blogissani. Se on jo viskattu roskiin enkä ole uutta virittänyt ainakaan vielä.Mä oon jo dinon ikänen,siis sua reippaasti vanhempi:D
  -katti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitkeä sissi olet. :D

   Ei meillä kyllä ihan hirveän montaa vuotta voi olla ikäeroa... Ja jos teineiltä kysytään, niin kaikki me ollaan jo dinoja. :D

   Poista
  2. Se on kyllä totta, dinoja ollaan ;-)

   Mä en muista milloin mä aloin sua lukea, mutta aika kauan siitä on. Kauemmin kuin siitä, kun uskalsin ekaa kertaa kommentoida. Ja se oli muistaakseni jo ennen omaa blogia, eli n 4,5 v sitten.

   Iästä: mä hyppäsin melkein meidän työllisyyspalvelupäällikön kaulaan kun se kysyi, että joko sä oot täyttänyt 40 ;-)

   Poista
  3. Ootsä varmaan sitten ollut jo ekan blogin joukoissa. Etkä oletettavasti enää pelkää mua. ;)

   Mä en ole tavannut vähään aikaan ketään sellaista tuntematonta, jolla voisin testata ikäni. Edellisen vuosikymmenen lopuilla mua vielä luultiin nuoremmaksi, mutta nyt on tainnut aika - ja maan vetovoima - tehdä tehtävänsä. Mutta sinuna mä olisin hypännyt kaulaan enkä vain melkein. :)

   Poista
 4. Täällä vilkuttelee ehkä ? Ekan blogin lukija. Tänä vuonna tulee 50 mittariin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JEE !! Ihanaa, kun joku pysyy mukana, vaikka jutut (uskoakseni) ovat muuttuneet. :) Sulla onkin sitten juhlat ja/tai matka tiedossa. :)

   Poista
 5. Harvoin kommentoin tätä blogia, mutta innolla luen, muutaman vuoden jo, en muista tarkkaan. Kehtaanko ikääni paljastaakaan, no, kun Helsingissä oli olympialaiset olin juuri oppinut kävelemään. Siitä laskemaan vuosikymmeniä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo kommentointipakkoa, ja oothan sä kommentoinutkin. Tärkeintä on, että lukuintoa riittää, tekee hyvän mielen. :)

   Ja mitä, sähän olet just munasta kuoriutunut, nainen parhaassa iässä ! :)

   Poista
 6. Mä olen vasta pari vuotta lukenut sun blogia, eli olen suht tuore lukija, mutta oletettavasti noin kymmenen vuotta vanhempi kuin sinä. Tai jos olet Isomman saanut kakarana, niin sitten reilut 15 vuotta. Mutta viihtynyt olen :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla onkin sitten varsin siloiteltu kuva musta, kun et tiedä, miten kiukkuinen akka olin silloin ekan blogin aikaan. :D

   Etkä tasan tarkkaan ole mua kymmentä vuotta vanhempi !! Mä olen tehnyt lapset myöhäisellä iällä, joten ikäeroa ei - kuvastakaan päätellen - ole juuri mitään. Saattaa hyvinkin olla sun eduksi. :)

   Poista
 7. En muista milloin aloitin lukemaan Nollista mutta aika pian klikkasin itseni lukijaksi. Hyvin olen viihtynyt, kiitos.

  Omalla blogilistallani on liuta blogeja, lähinnä omien kommentoijien blogeja. Tunnustan olevani huono kommentoimaan muiden ajatelmia, omissakin on joskus tekemistä.

  Mitä tulee tuohon moraalijuttuun, luulen tietäväni mihin viittaat. Omiani en todellakaan ko. toimintaan kannusta, ventovieras bloggaaja on vähän eri juttu, jokainen tehköön niinkuin parhaaksi näkee. Niin pitkään kun lakia ei rikota eikä ketään pakoteta toimiin joihin ei tahdo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä oot tosiaan ollut kans sinnikäs. Ja mä jäin kyllä kerrasta koukkuun sun blogiin. Parempi olet sekä ajatelmissasi että kommentoinnissa kuin mä, tunnustan sen mielelläni. :)

   Vaikka lakia ei rikottaisikaan eikä ketään mihinkään pakotettaisi, niin on jotain juttuja, mitkä silti ovat mun mielestä moraalisesti enemmän kuin arveluttavia enkä sellaista toimintaa voi arvostaa tai ketään sellaiseen kannustaa. Oli sitten kuinka aikuinen ja vapaa päättämään tahansa.

   Eihän esim. valehtelukaan - jos nyt oikeussalia ei lasketa - ole rikos, mutta suhteellisen paheksuttavaa käytöstä silti.

   Poista
 8. Dannyn biisiä laulellen Kauan.. En oikeasti enää muista kuinka kauan. Oli niin railakasta menoa vanhassa blogissa, että olen tänne juuttunut ja edelleen viihtynyt. Ja sitä ikää oli 29 vee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä noitasisko olet ollut uskollinen seuralainen täällä tosiaan kans jo pitkät ajat. Ihanaa. :)

   Etkä ole vielä ! 25v. vasta ! Niin kuin mäkin. ;)

   Poista
  2. No, pikkaisen liioittelin tuossa iän kohdalla. 25v. mullakin tulee kohta mittariin :) Käy vaikka katsomassa Twitteristä mun kuvaa :D

   Poista
  3. :D Kuva valehtelee enemmän kuin tuhat sanaa.

   Poista
 9. Hmm... Mä rupesin roikkumaan helmoissas joskus parisen vuotta sitten, ensin hiljaa ja sitten... noh...Tähän on tultu :) Syntymävuoden luulen osuvan aika lailla samoille huitteille, minä vaan kerkesin värkkäämään perintöprinssin kymmenisen vuotta sinua aikaisemmin ;)
  Ja täällä mä pysyn, ihan vaan sun ja muiden kiusas. Pahoittelut ;)

  VastaaPoista
 10. Jo ekasta blogista asti sun blogi on ollut mulle ykkönen :)
  Silloin kun teit sen kyselyn, minkä ikäisiä olemme, toivoin kyselyä myös siitä, mistä päin Suomea (tai muuta maata) me ollaan. Lupasit pohtia asiaa ja olen jännittyneenä odottanut, milloin kysely posahtaa ruutuun :D
  Olen kyllä tosi vanha teihin muihin verrattuna...
  -Anotar

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos. :) Mä harvoin olen ykkönen missään. :)

   Tollanen kysely olisi kyllä mielenkiinnostava. Jos vain saisi itsestään aikaiseksi... Ehkä jossain välissä. :)

   Ei täällä muutkaan enää mitään untuvikkoja ole, ollaan vaan niin pirun nuorekkaita. ;)

   Poista
 11. kai mä olen lukenut jo ekaa blogia (tai mistä minä tiedän, mikä niistä on eka...)
  aika kauan kuitenkin olen täällä liepeillä roikkunut.

  luulen, että ollaan aika samanikäisiä :)

  omassa blogimittarissa uraa jo yli 10v.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nollavaimon blogi aloitti tämän savotan. :)

   Ja mä sen pari vuotta vanhempi, tod. näk. :)

   Sä oot jo yläasteella ! :)

   Poista
  2. no sit...kyllä mä oon ekan blogin aika alusta asti ollut mukana.
   Ensin eksyin vahingossa.
   Sitten eksyin vahingossa tahallani.
   Sitten rupesin lukijaksi.

   Kehvatsun porttiteoria.

   Poista
  3. ja mitä ikään tulee, niin jos kympit alkaa samalla numerolla, me ollaan samanikäisiä :)

   Poista
  4. Porttiteoria todistettu! :D

   Juuri näin. Ja jos kympit ovat vierekkäisiä, niin ollaan melkein samanikäisiä ja melkeinhän on sama kuin ihan. :)

   Poista
 12. Ja minä olen ollut sun ikuinen ihailija.

  VastaaPoista
 13. Eka blogisi oli jo hautausmaalla, kun sut löysin ja luin kiinni nykytilaan. En muista koska se oli, ehkä pari vuotta sitten. Välillä elämä tukahdutti ja hukuin, mutta löysin takaisin.

  Täällä asuessani blogille tärkeää on suomenkieli ja blogger. Bloggerin mobiiliversio on hyvä lukiessa.

  Pyöreitä vuosia heinäkuussa tälle 70-luvun lapselle. Ei kriisiä sen suhteen. Tarpeeksi muita ongelmia.

  En tajua miten voi olla niin vaikeaa sellainenkin yksinkertainen asia, että kohtelee muita niinkuin itseäsi. Jos et halua, että sulle valehdellaan, sulta varastetaan tai sua käytetään hyväksi, älä itsekään tee niin. On se moraali vaan vaikea asia. Rakastaminen olis helpompaa. Siitä sain kirkossakin kerran raamattuopisssa hyvän keskustelun, kun se vaan tuntuu olevan monille vaikeaa mitä ketä jne. Mitä jos vaan rakastais ilman sen kummempaa ongelmaa? Myös niitä hankalia ihmisiä. Viha ainakin kuluttaa, eikä helpota. Noh, tää rakkaus asia onkin mun "lähetystehtävä".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsestäänselviä asioita noiden pitäisi olla, mutta ei vain jostain syystä kaikille ole.

   Poista
 14. Mä luulen lukeneeni sun kuulumisia ainakin neljä-viis vuotta, mutta dementikkona en mene vannomaan :) Harvemmin kommentoin, mutta luen.

  VastaaPoista
 15. Lienen lukenut TOP:n ihmeellisistä vaiheista jo parisen vuotta. Tauko tuli kun blogi karkasi eri nimiseksi. On aina jännittävää kuulla mitä TM keksii, olenhan samaa sukupuolta, ja miltä se puoliskosta näyttää. Se auttaa klaaraamaan tilanteita omassa piirissä. Lienen noin vuosikymmenen TOP:in pariskuntaa vanhempi.

  Hyvää tässä on se että NV on erinomaisen tuottelias, aina kun tänne suunnistaa (joka viikko) löytyy uusia seikkailuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tosi 'ihmeellisiä' nää onkin! Ai, onko tämä sellainen "vältä näitä karikoita" -opetusblogi miehille ? :D

   Miksi kaikki kuvittelevat olevansa mua/ meitä vanhempia, jopa vuosikymmenen ? Pieleen menee ihan varmasti.

   Yleensä mulla on paljon sanottavaa. Joskus liikaakin. Valitettavasti painoarvo on vain melko surkea. :)

   Poista
 16. Aika pitkän matkaa olen minäkin kulkenut, sekä sinun blogisi matkassa että ylipäätään täällä mualimassa; käsittääkseni melko lailla samaa ikäluokkaa ollaan, taidan minä jokusen vuoden perässä tulla, mutta kuka niitä enää näillä lukemilla laskee...

  VastaaPoista
 17. Täällä yksi pitkäaikainen lukija! Vuosien määrä ei ole muistissa, mutta muistan vanhan blogisi angstiajat ja TM:n maksamakkaran pursotukset :D Vielä ei ole 30v tärähtänyt mittariin joten aika "nuoresta" olen tullut seuraajaksi. Kiitos aivan mahtavasta blogista! :)

  T: Lukija Lännestä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se aika kauheeta silloin alussa, huh huh... :D

   Äläkä vaan ota mallia meikäläisestä! Pidä mieluummin niin kuin varoittavana esimerkkinä. ;D

   Kiitos kiitoksista, vaikka aika hajutonta, mautonta ja väritöntähän tämä nykyään on. :)

   Poista
 18. Lukija täälläkin! Ehkä kolmisen vuotta seurannut, kiitos mukavista lukutuokioista sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiljainen taustavaikuttaja nähtävästi, koska nimimerkki on tuntematon. :)

   Ole hyvä, vaikka välillä pitää ihmetellä lukijoita, että mikä näissä maailman tavallisimmissa (ja pääasiassa tylsimmissä) jutuissa yhtään ketään kiinnostaa. Välillä ihan hävettää itseäkin.

   Poista
  2. Nimimerkki tuntematon, mutta tyyppi sen takana saattaa olla jostain aiemmasta blogistani tutumpi ;).

   Poista
 19. Mää ooon ollu melkein alusta saakka, olisko ollut sun kolmas tai neljäs postaus, johon eksyin :) Oma blogaaminen jäi 2014, jolloin tuli tauko, mutta onneksi löysin takasin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskolliset lukijat ovat elämän suola. Ja pippuri. :)

   Poista