lauantai 9. huhtikuuta 2016

kesä, todistetusti

Meinaan Pienin näki eilen pääskysen. Kylmäverinen yksilö, kun jo tähän aikaan tänne tuli, mutta kerrankos sitä matkasää pettää.

Ja kyllä: luotan Pienimmän kykyyn nähdä ja tehdä lajimääritys. Se oli pääksy. (tarkoituksella)

Lintuun liittyy toinenkin tarina eiliseltä. Se jälleen todistaa, että... No, että toisille vain jostain syystä pienimmästäkin jutusta kehkeytyy jotain enemmän.

Olin menossa saunasta vilvoittelemaan terassille ja kuulin jo sisälle saakka, miten mustarastaat karjuivat Pihalla. Ihan mahdoton mekkala, vaikka ilta oli jo pitkällä !

Astuin ulos pihaovesta ja kuuluvalla äänellä sanoin niille rastaille, jotta "nyt HILJAA JO SIELLÄ !!"

Vasemmalta korvalta kuului ääntä: naapuritontin mukava pariskuntahan se siellä tuli kaupasta ja pysähtyi ällistyneenä kuullessaan komennukseni. Pakko oli heti selventää, että mustarastaitahan minä vain komennan enkä suinkaan heitä.

"Sä oot kyllä hävinnyt sen taistelun jo" sanoi Martti nauraen.

Varmaankin niin.

JälkiMärinät:
Lunta ei enää ole ja tulppaaneistakin näkyy jo melkein kymmensenttiset pätkät.

Zalamalla oli kaveri ja katselimme saunan ikkunasta niiden kisailua Pihalla. Jotain ne menivät puuhastelemaan ison kiven taakse. Parempi olla miettimättä sitä asiaa sen enempää, vaikka pupuvauvat suloisia ovatkin.

8 kommenttia:

 1. Meillä mustarastaat ovat hiljaa illalla, mutta tänä aamuna pitivät sellaista meteliä, että vaikka kaikki ikkunat ja röörit on kiinni, niin kuulin niiden mekastuksen siinä kuuden aikaan. Ja Piemenpi on varmasti nähnyt pääskysen. Meillä oli peippo pääsiäisenä pihalla ja Armastus näki eilen lenkillä västäräkin, joten kyllä se pääskynkin piti tulla. Meillä hyppii vaan Risto Rusakko kavereineen, Zalaman sukulaisia ei ole näkynyt, mutta luulen, että niitäkin jossain vaiheessa tulee, ellei Reino Repolainen, jonka jälkiä on pihalla näkynyt, pidä huolta harvennuksesta. Joskus meillä pyöri fasaaneja näin keväisin, mutta ne ovat kadonneet kokonaan, olisiko naapuri tehnyt fasaanipaistia ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen aina (jonkin sortin laulajana) ällistellyt sitä äänen kovuutta, mitä niin pienistä keuhkoista ja äänihuulista lähtee. Aivan suhteetonta! Epäreilua meidän ihmislaulajien sekä aamu-unisten tyyppien kannalta.

   Peippo havaittu kans tänä aamuna Pihalla. TM sen sieltä huomasi. Ja Repolaisten sukua täälläkin liikkuu, mutta eivät ne pysty kanikantoja pitämään kurissa.

   Fasaani. Joo, niitä tällä alueella on oikeasti pilvin pimein, mutta jostain kumman syystä ei meidän Pihalla ole näkynyt ensimmäistäkään. Vanhan kodin piha-aidalla niitä kukkoja messusi ihan jonossa, mutta täällä ei ketään. Mä vissiin pidän niin kovaa ääntä itse tontilla, etteivät kärsi tulla. ;)

   Poista
 2. Oi, Salamalla on puoliso. Kuinka romantillista <3 <3 <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, todella romantillista... Hmpf.

   Ja siellä se taaskin on.

   Poista
  2. Teillä on kohta siellä liuta pikkuZalamia. Jos nimittäin pitää paikkansa, että lisääntyvät kuin kanit ;-)

   Poista
  3. Nyt ajatus ei houkuttele, mutta mieli voi kyllä muuttua, jos/kun nään ne pallerot.

   Poista