lauantai 2. huhtikuuta 2016

subjektiivinen päihdeoikeus

Sanokaa mitä sanotte, mutta niin köyhää ihmistä ei tässä Suomenmaassa ole tullut vielä vastaan, etteikö aina löytyisi rahaa päihteisiin. Tai vaihtoehtoisesti tarpeettomaan roinaan.

Esim. aski röökiä päivässä tekee kuukaudessa n. 180 euroa (vuodessa 2 160 euroa). Sillä rahalla saa jo aika paljon pottua ja leipää. Tai vaikka lääkkeitä.

Eikä mulla muuta.

4 kommenttia:

 1. Ja minä voin kertoa, että spukeilla ei aina ole rahaa siihen viinaan (tai röökiin), mutta niiden porukassa jollain on aina viinaa/röökiä tarjolla ja ne kyllä tarjoaa toisilleen. Siis jotta vaikka olisi itse täysin peeaa rahan tulon välissä, niin aina siellä kavereille tarjotaan hörppy viinaa tai kaljatölkki ja ohimennen tarjotaan myös röökinkipeille teineillekin röökit. Tämä on oikeasti asia, jota ihmettelen, miten sekin on mahdollista, kun ei niillä spukeilla voi olla kovin hyvät tulot, mutta aina on joku joka tarjoaa, niin kestopöhnä on taattu. Ja juu, suhde on se, että kaljaa haetaan kaupasta kahden tunnin välein ja kerran päivässä saatetaan ostaa punajuurisalaattia nälän pitämiseksi. Mutta ei kai siinä nälkäkään tule, kun sitä kaljaa koko ajan juo. Uskomattomimpia on ne, jotka menee kaupan viereiseen metsään pussikaljalle ja kun edelliset on tyhjennetty, niin ei kun hakeen uutta. Joo, no eksyin vähän aiheesta. Mutta niin, sekin vielä, kyllä rahat voi käyttää päihteisiin koska ruokaa saa vaikka leipäjonosta tai asunnottomien majasta ja myös dyykkaus on pirun suosittua ainakin meillä päin. Joku taho maksaa asumisenkin jne, niin kaiken tukiaisrahan voi käyttää yksiselitteisesti päihteisiin.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "kaljaa haetaan kaupasta kahden tunnin välein ja kerran päivässä saatetaan ostaa punajuurisalaattia nälän pitämiseksi"

   Tossa se pointti on eikä tarvitse olla edes mitään sillanalusporukkaa, pätee ihan normikansalaisiinkin. Eli vaikka rahaa ei siihen röökiin tai viinaan olisi yhtään, kun tarve olisi jossain ihan muualla, niin silti ostetaan niillä vähäisillä pennosilla ensin päihteitä ja sitten sitä muuta, jos rahaa jää. Ja jos ei jää, niin valitetaan, kuinka kallista ruoka ja lääkkeet ovat.

   Mun ei ole vielä tarvinnut tätä valintaa tehdä, mutta helppo olisi saunasiideri vaihtaa halvempaan vaihtoehtoon (vesi), jos tilanne niin vaatisi.

   Poista
 2. Täällä tupakka-asko maksaa reilun dollarin ja irtona voi myös ostaa tupakkaa. 750ml kaljapullo maksaa dollarin, litra samanvahvuista maissipohjaista juomaa vielä vähemmän. Ja sitten vaimot kiroilee humalaisia miehiä. Sais maksaa mansikoita nuo päihteet. Argh joo. Liian tuttua. T. Mulla on nälkä, mutta eksän rahat riitti rattijuopoiluun ja katoilemisiin.

  VastaaPoista