lauantai 20. helmikuuta 2016

uusi merkitys "väsyneelle"

Ihan heti ei tule mieleen, milloin olisin ollut noin totaalisen poikki kuin eilen illalla. Pakko oli oikaista jo heti siinä klo 20 jälkeen sohvalle vähän leppuuttamaan, jotta jaksaisin vielä käydä saunassakin. Juu, hyvä yritys, mutta kiville karahti.

Pienin kävi vissiin joskus yhdeksän jälkeen kuiskaamassa, että "sä et voi, äiti, nukkua nyt, kun sitten sä et nuku yöllä". Järjen sana, ei siinä mitään, mutta siinä väsymyksen tilassa voi mitä vaan. Isompi taisi tulla reissuiltaan kotiin siinä puoli yhdeltätoista, en kyllä ole ihan varma, jossa vaiheessa muu perhe jo hiipi, etteivät herättäisi meikäläistä.

Klo 00.20 heräsin itsekseni ja tajusin, että vaikka Talo onkin hiljainen, on vielä valoja päällä ja meikäläisellä verkkarit ja muut päivävermeet samoin. Eikä puhettakaan saunomisesta tai edes suihkusta.

Ensimmäistä kertaa elämässäni tein jotain, mitä en ole ennen tehnyt: menin nukkumaan käymättä suihkussa, vaikka siihen oli mahdollisuus. Vaihdoin vain yövermeet päälleni ja kömmin takaisin peiton alle. Hetken pyöri työasia mielessä, mutta sitten uni vei voiton.

Tänään aamulla viiden jälkeen havahduin siihen, kun TM hissutteli hiljaa keräten kamojaa, kun lähti töihin. Ulko-oven loksahdettua kiinni, painuivat silmänikin takaisin kiinni ja seuraavan kerran kello olikin jo nyt eli kahdeksan.

Kellon ympäri posottelu on harvinaista ja sitä hieman ihmetteleekin, että mistä sitä unta oikein riitti. Tässä tilanteessa viikko oli ollut monella tapaa poikkeuksellinen ja Isomman Wanhojen Tanssit leipomisineen ja frakkisähläilyineen varmasti stressasivat meikäläistä sen verran, että viikolla unet jäivät lyhyiksi ja huonoiksi.

Nyt on sitten sekin univelka kuitattu oikein korkoineen, joten eiköhän tästä vielä ihan kelpo viikonloppu saada aikaan. Hauskaa viikkistä kaikille !

JälkiMärinät:
Wanhojen tansseista tulee tarinaa myöhemmin. Runoilin siitä jo tähän loppuun, mutta kun loppusanoista näytti tulevan pidempi eepos kuin itse postauksesta, niin päätin tehdä siitä sitten ihan omansa. Ja olihan se toki sen arvoinen kokemuksenakin.

2 kommenttia:

  1. Meilläkin saatiin tää viikko kunnialla pakettiin. Odotan tanssirapsaa ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On nää hektisiä aikoja kaikille. Julkaisin jo rapsan, vaikka meinasin säästää huomiseen. Eipä tartte sunkaan odotella. :)

      Poista