maanantai 22. helmikuuta 2016

ollaan tässä TAAS

Eli vaatteidenpesukone ryppyilee. Eikä nyt taida auttaa mitkään imutukset tällä kertaa. Linkouksen kanssa tökkii tällä kertaa. Ja vedenpoiston.

Katsoin uutta konetta ja taas oli perna vaarassa: helvetin pitkät ohjelmat !! Tuntisotalla niitä saa rytyyttää. Sekö muka on energiataloudellista meininkiä ? Vatut on !

Nyt äkkiä kehukaa omianne merkin ja mallin kera mielellään, jos muistatte. Tarttee vissiin meinaan lähteä kaupoille. Aaarrrrggghhh...

32 kommenttia:

 1. Jos haluat kunnon koneen, osta Miele Classic Family Care, malli WDA 150FIN.
  Pesuohjelmat on pitkiä just ekologisuuden takia.
  Kaikki koneet hajoaa muuten sit peräjälkeen, nimim. kokemusta on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekniset tiedot vaikuttavat hyviltä. Eikä tossa ole edes pitkä toi perusohjelma! Alle 200 minuuttia, kun muissa on ollut yli ja reilustikin. Meillä ei vaan koskaan ole ollut edestä täytettävää konetta... Ehkä mä oppisin kuitenkin.

   Kiitos hyvästä vinkistä. Mä en kyllä vielä ole ton vanhan kanssa antanut periksi... Nim. jääräpää kun olen. ;)

   Poista
  2. Mulla on ollut molempia. Kyllä sää opit.

   Meidän puuha-Pete huikkasi diagnoosin, että poistopumppu on tukossa tai rikki, kun kysäisin. Vaikuttaa kuulemma linkoukseenkin. Jos muuten on hyvä kone, kannattaa pumppu vaihtaa. Eikun laitat TM:n asialle :) Ps. toi mun ukkoni ei siis ole oikea putkimies, vaan kans yks jääräpää joka haluaa korjata kaiken itse ;D

   Poista
  3. Kun nyt tälle lähdettiin, niin kysypäs siltä sun P-Peteltä, että mikäs vikana, kun kyllä se lika- ja huuhteluveden poistaa, iloisesti lisäisin. Pesen meinaan sellaista puolikasta koneellista toisella ohjelmalla ja 1oo kierrosta pienemmällä linkouksella. Tosin linkoukseen asti ei vielä olla päästy. Tää meneekin jännäksi... ;D

   Poista
  4. Siis vedenpoistossa ei olekaan ongelmaa. Taisin pudota kärryiltä..

   Poista
  5. Niin mäkin putosin. Toinen ohjelma toimi aivan hyvin. Tuun lopullisesti hulluksi näiden koneiden kanssa...

   Poista
  6. Kaukodiagnoosi notta 1) poistopumppu tukossa(jos sinne jää vasseria niin ei ala linkoamaan vaikka näennäisesti poistaisi veden) 2) remmi löystynyt -> kiristys sivupellit auki luulisi onnistuvan 3) ohjelmistovika=peli menetetty

   Poista
  7. Kyllä se sitten linkosikin, kun vaihdoin ohjelmaa ja vähensin pyykkiä. Vanha jaksa enää pyörittää täysiä koneita.

   Poista
 2. Eikös nämä uudet koneet itse päätä ohjelman pituuden, tunnustelevat miten likaista pyykki on ja pesevät sen mukaan. Ainakin mun Rosenlew tekee niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten ne sen likaisuuden 'haistelee' ? :D

   Poista
  2. Piti oikein lukea ohjekirjaa, jossa sanotaan ainoastaan että "ohjelman kesto lasketaan automaattsesti pesuvaiheen aikana". Enpä tiedä sen paremmin.

   Poista
 3. Whirlpoolin koneissa on useimmissa päivittäispesu, pikaohjelma 60 minuuttia. Kone ollut muutaman vuoden, ei valittamista pesutuloksessa, useimmiten pesen tuolla päivittäispesuohjelmalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen tosi huono käyttämään pika- tai edes päivittäispesuja. Siksi saan sitten jatkossa kärvistellä. Tai opetella uuden tyylin.

   Poista
 4. Teällä hyrskyttellöö aeg. On toenen tässä talouvessa, ensimmäenen uutena ostettu. Ohjelmat on pitkie, van on niissä kyllä mistä valita mieleisesä, aena parinkymmenen minnuutin pikaohjelmasta kahteensattaannelijjäänkymmeneenviiteen asti. Seittemän killoa pessööpi kerralla, soppii täkit ja tyynytki vallan maeniosti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo merkki tuntui tutulta, kun selasin vaihtoehtoja. Äireellä on tainnut sellainen joskus olla. Hyvä tietää, että voin pitää sen listalla mukana.

   Poista
 5. En millään pysty muistamaan millä äitee mun vaatteet pesee. Semmonen valkonen härveli se on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Tän vastauksen olisi voinut ehkä arvata.

   Poista
 6. AEG meilläkin rytkyttää. On vähän isompi, 7 kg nielee kerrallaan. Perusohjelmat noin tunnin. Ainoa miinus on se, etten ole vielä hoksannut onko siinä vajaatäyttöpainiketta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja toinen poitsi AEG:lle. Mun koneessa pitäisi olla lisähuuhtelut. Täytyy tutkia tuoteselosteita siltäkin osin.

   Poista
 7. Kiinnostuneena luen näitä vinkkejä. Meillä on pesukoneessa sellainen ihan pikku vika, että valkopesuohjelmalla pyykit ovat ulos tullessaan likaisempia kuin sisään mennessään - kone ruikkii ilmeisesti jotain öljyä sinne rumpuun! Ja tämä ongelma tosiaan ilmenee vain valkopesuohjelmassa, eli kirjopesulla on kyllä pärjätty. Ja ihan hyvin ne vaaleat vaatteet ja petivaatteetkin myös kirjo-ohjelmalla peseytyvät, ei siinä mitään, mutta olen kuitenkin ajatellut, että voisihan se olla kätevää vaihtaa pyykkikone nyt samaan konkurssiin tämän kylppärirempan yhteydessä (koska muutenhan tämä remppa olisikin ihan ilmainen... :-P )Se on kuitenkin kymmenkunta vuotta vanha kone, eli tuskin sillä kovin paljon kilometrejä olisi edessään kuitenkaan.

  Mielehän se taitaa olla kaikkien kodinkoneiden Mersu, mutta tietysti se laatu (ja maine!) heijastuu myös hintaan. Kaveri kehui kyllä omaa Samsungiaan, sanoi ettei siinä ole muuta vikaa kuin se, että ohjelman päätteeksi se luikauttaa Korean kansallislaulun. :D Nyt olisi Samsungeja tarjouksessakin, tosi edullisesti, edullisimmillaan 250 euroon, mutta vähän kyllä epäilyttää, että voiko sellaisella rahalla saada muuta kuin astetta isomman samppanjavispilän...

  Jään siis seuraamaan keskustelua silmä tarkkana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillähän eksoottinen vehe on! :D Meillä kone kans täyttää nyt keväällä 9 vuotta, joten on se jo lisäajalla mennyt siihen nähden, mitä myyjä lupasi.

   Sam-sung, tietty se laulaa! :D Mutta hinta on kyllä epäilyttävän huokea.

   Blogissa on tääkin hyvä puoli: tuotetestaajaryhmä omasta takaa. :)

   Poista
 8. Älä ainakaan hanki konetta, joka käyttäytyy tuttavallisesti ja puhuu. Sellaisen menin hankkimaan, mutta pulautin sen takaisin kauppaan kun en kestä että joku muikkeli kertoo mulle miten kauan aikoo vaatteita hiunata.
  Se jonka sitten hankin on kiva kun se pesee perus60-ohjelmalla tekstiilit 2 tuntia 10 minuuttiin. Ekoököohjelma varmaan kolme tuntia, mutta ei ole kiinnostusta odottaa niin kauaa.
  En muista just nyt hänen merkkiä enkä jaksa mennä tarkistamaan. Toiminut sujuvasti piakkoin 5 vuotta, mutta kyllä se kohta hajoaa. :-]

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Huijaat !! Mut aattele yksinäisiä ihmisiä. Että on edes joku, joka joskus puhuu. Mä kyllä luulen, että meillä se ei puhuisi. Ei saisi multa suunvuoroa. ;)

   No, toi meidän pesee just ton pari tuntia normiohjelmalla 60:ssa ja puoli tuntia päälle, jos haluaa extrahuuhtelut. Haluun just sellasen uudestaan !

   Poista
 9. Mielellänihän minä pyykkiä pesen. Kone on jo kymmenisen vuotta vanha, mutta pesee kuin uusi. Rivakka valkopesu 60 asteessa kestää koneen täyttömäärästä riippuen 1 h 20 min - vajaat 2 h. Kirjopesu ja paitapyykki tulee koneesta ulos puhtaana noin tunnissa. Ohjelman kesto tosiaan riippuu siitä kuinka täynnä kone on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin, vaikkei Mieleä olekaan. :) Töissä sitä kehuivat, työkaverin peli on kohta jo 20-vuotias ja hyvin vielä toimii.

   Poista
 10. Onneksi on taloyhtiön oesutupa ja siellä joku suurtalouskone. Mie olen kovin onnellinen. Otan toki osaa ongelmaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole eläissäni 'julkisilla' pessyt. Oppisinkohan edes uusia temppuja, vanha narttu...

   Poista
 11. Electrolux inspire, määräautomatiikka eli säätää veden määrän pyykin määrän mukaan (älä herranen aika kysy miten), 7 kg vetoisuus. Peruspesuohjelma 40 asteessa 1 h 45 min, lisähuuhtelulla 1,57. Linkous 1600 kierrosta. Ajastusmahdollisuus, eli kiirepäivänä ajastaa valmiiks ja pyykki on valmista just kun tulet kotiin, eli ongelmaksi jää enää muistaa tyhjentää ja ripustaa pyykit heti (joo-o). Ikää aparaatilla on lähemmä 10 vuotta ja taatusti ostan samanlaisen sitjoskustoivottavastikaukanatulevaisuudessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt alkaa toiminta-ajat olla kohdillaan. Lisätään vertailulistaan. Kiitos.

   Poista
 12. LG intello washer (en jaksa könytä katsomaan tarkkaa numeromallia ja tuskin ihan samaa enää myydäänkään) 7 kg. Ostettu kesällä 2004 esittelykoneena kaupassa ollut masiina ja edelleen toimii vaikka liki 12 vuotta jo ikää. Pestään joka päivä useampi koneellinen, joutuu myös kestämään kuraa, hevosen- ja koirankarvoja. Kulkenut mukana kahdessa muutossa. Peruspesu 40 asteessa noin tunti, 95 asteen ohjelmaa vetelee 1 h 41 min. Ja näyttää näytössä montako minuuttia on vielä jäljellä. Aivan mainio kone! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tääkin on hyvä mainos! :D Mulle tulee pirun vaikeaa valita, jahka kauppaan asti pääsen.

   Poista