maanantai 22. helmikuuta 2016

joskus se on vaan liikaa

Eilen illalla päädyin - älkää kysykö, miten ja miksi - lukemaan netistä tietoa Kazakstanista.

Uutta tietoa tuli rutkasti, mm. se, että maa on maailman suurin sisämaavaltio. Ynnä muuta, ynnä muuta ihan niin kertakaikkisen eksoottista tietoa, että olin suorastaan liekeissä sitä tavatessani. Ja se aiheutti sen, että tein todella triviaalin virheen: aloin tentata TM:ää.

mä: "TM. Kuka on Kazakstanin presidentti ?"

Tyypillä on meinaan niin käsittämättömän hassu nimi, että se huvitti mua suuresti.

TM: "Nursultan Nazarbajev, tietysti."

Uskotteko, että se oli kaikkien aikojen antikliimaksi, ylpeys, joka kävi lankeemuksen edellä. Tuosta vaan lonkalta heitti vastauksen. Eikä sillä, vastaushan oli oikein, mutta juuri siksi. Miten helvetissä se tuonkin tiesi ?!!  Kehtasi vielä lisätä, että "sehän nyt kuuluu yleissivistykseen."

No, niin varmaan kuuluu, totta Mooses!

Siis tiesitkö  tuon Nursultanin ? Et tiennyt ! Jos muuta väität, valehtelet.

"Yleissivistykseen"... Ja perse kuulu.

Muistatteko muuten sen muinaisen hiihtäjähirmun, Vladimir Smirnovin ? Hänkin on Kazakstanista. Voitti aikoinaan kuusi olympia- ja 11 MM-mitalia. Sitä en tiennyt, mutta muistan 'Smirren' kisoista. Ihan kone. Ja sellainen iloisesti hymyilevä velmu.

JälkiMärinät:
Eilen meidän piti Pienimmän kanssa mennä kotikirkolle syömään kurdien tekemään ruokaa. Piti. Siellä meinaan pöperöt loppuivat jo reilussa tunnissa. Kiva oli illalla katsoa uutisista, mitä kaikkea hyvää oltais voitu saada, jos oltaisiin menty heti tilaisuuden alkuun. Olisi pitänyt arvata, että tän alueen ahneet syövät heti kaiken, minkä irti saavat.

TM katsoi uutisia ja huusi Pienintä: "Pienin!! Tuu katsomaan! Täällä on sun lempikirkkos!" Ja kun Pienin kopisteli alakertaan, kysyi TM äärimmäisen tekolempeällä äänellä: "Onko Jeesus astunut sun sydämeen ?"

Ärsytti ja nauratti. Se on just tollanen ääliö. Kuuluu hurskaasti kirkkoon, mutta heittää siitä sitten tuollaista typerää läppää. Eikä sitä kirkkoon saa kuin just häihin ja hautajaisiin.

Uutisissa vilahti mm. naapurin mummeli, entinen kuorokaveri sekä Isomman rippipappi, joka on hyvä tuttu muutenkin. Muita tuttuja ei ehditty bongata, kun kuvat menivät niin nopeasti, mutta olihan sitä jo tuossakin.

6 kommenttia:

 1. En olis tiennyt enkä kyllä mutta kehtaisi väittääkään!

  On se ihme kone. Ei Smirnov vaan TM ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, on se tosi outo kone. Siis TM. Ja sitten välillä ihmettelee, miksi kysyn outoja. Jos siis ei sattuisikaan vastausta tietämään. Mut pääsääntöisesti kyllä tietää. Se on mun kävelevä 'kuukkeli'. :D

   Poista
 2. Usko tai älä, mutta meidän nuorempi kaiffari tiesi tuon. Historia ja englanti olivat ainoat aineet peruskoulussa, joissa hän oli hyvä. Itsellä ei olisi ollut hajuakaan. Sen vaan tiedän ko. maasta, että se ei niitä ihan köyhimpiä ole niillä seuduilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Historia on TM:n lempiaine ja lisäksi opettelee Hesarin aamulla kannesta kanteen (ja sitten syö sen, no ehkei, sisäpiirijuttu AkuAnkasta vissiin, että "opettele toi ulkoa ja syö se" :D).

   Tollanen yleissivistys olkoonkin, että siihen kuuluu myös tollasia turhia "Haluatko miljonääriksi" -nippelitietoja, olisi kyllä kadehdittavaa, jos viitsisi omaa ukkoaan kadehtia. :)

   Poista
  2. Joo, siis se piti vielä, että eiköhän muuteta porukalla Kazakstaniin, jos lama täällä peräkurjalassa vielä syvenee. :D

   Poista