torstai 18. helmikuuta 2016

"neuvokas selviytyy tilanteista, joihin viisas ei joudu"

Melkein meni Römsöön viereen, mutta onneksi sain käännettyä rattia ja tehtyä paikon.

Noin neljä minuuttia ennen lähtöä - koululle kuvauksiin ihanan naisen rinnalle - huomattiin, että perskules, frakistahan uupuu nenäliina taskusta !

Pikkasen kihosi kosteus kämmeniin. Mitenkäs sitä ihminen kangasnenäliinaksi muuttuisi, kun ei niitä ole vissiin enää puoleen vuosisataan edes valmistettu.

Ensimmäinen, mitä sattui kaapistoa penkoessa käteen - valkoista ja kangasta - oli meikäläisen alushousut. Juu, ehkei sentään. Eivät olisi edes mahtuneet siihen taskuun kuin murto-osaltaan. Eikä Isomman huumorintajukaan olisi venynyt niin pitkälle, arvaan ma.

Onneksi hoksottimet vielä leikkaavat ja nopeasti, kun tiukka paikka tulee.

Viime viikonloppuna siivosin työpöytääni, josta voi löytyä Ihan Mitä Vaan, ja löysin palasen Äidin kapiolakanoita. Sellaisen palan, jossa oli Äidin kirjailemat nimikirjaimensa sekä pitkä pötky virkkaamaansa pitsiä. Onneksi siinä oli myös kunnon siivu ihan lakanaakin.

Eli ei kun sakset käteen ja niks-naks pala lakanakangasta taiteltuna frakin taskuun vips-vaps ja homma oli siinä.

Hitsikkäläinen, kun meinasi tulla kiire, mutta onneksi ei tullut eikä oltu kuin pari minuuttia myöhässä alkuperäisestä suunnitellusta lähtöajasta.

Isompi totesi autossa: "Voisko nää jutut jatkossa miettiä vähän aikaisemmin ?"

Toki, mutta tuskin tulee sitä tehtyä. Meikäläisen, meinaan.

JälkiMärinät:
Toi otsikon lausahdus löytyy multa töistäkin. Se valaa muhun uskoa, että selviydyn huomisestakin.

***

Ne on nyt kaupungilla hummailemassa, frakkiniekat. Saas nähdä, milloin kotiutuvat.

Mä todella toivon, ettei ketsuppia ole ollut illallispöydässä. Menee muuten pyykkärillä ylitöiksi...

10 kommenttia:

 1. Onneksi meillä Poika on perinyt äitinsä "kyllä sen vielä ehtii" -ajattelutavan. Mitä sitä turhaan hötkyilemään asioiden kanssa liian aikaisin - ajatteles jos ei sitä sitten loppujen lopuksi tarvitakaan.
  Niin kuin meillä äsken:
  Rapussa soi palohälytin. Jos olisin hirveellä höökillä ruvennut vetämään toppahousua ja -takkia päälle ja huopasta jalkaan ja painunut pihalle niin ihan turhaan siellä nyt seisoisin. Täällä mitään hätää ole. Ihan vikahälytys oli, korviin sattuu vieläkin.

  Isänsä siitä meille välillä kettuilee. Ja rankasti. Vaikka aina on selvitty ja ehditty, mikään ei oo jäänyt koskaan hoitamatta ja mistään ei oo koskaan myöhästytty ja mikään ei oo jäänyt matkasta. Nii kert.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ongelma on vähän (hah!) siinä, että meikäläinen aina hoputtaa muita, että "kiire, kiire ja äkkiä nyt pukemaan", mutta kun lähdön aika on käsillä, niin mulla on tuhannen juttua vielä tekemättä. Että ei se ihan turha kysymys ollut... ;)

   Poista
 2. Mutta siis piti vielä sanomani, että pitäisikö jatkoa Nuorimmaista varten hankkia yhden stringit kaappiin odottamaan, JOS sattuu käymään samoin? Tuli vaan mieleen.... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei, mieluummin ihan oikea nenäliina. Ja tarviihan Isompi sitä vielä ensi vuonnakin, kun on ne omat tanssit. :)

   Poista
 3. "Voisko nää jutut jatkossa miettiä vähän aikaisemmin ?"
  Hih, ihan hyvää oppia pojalle myös ;-)

  Meillä meinasi pukusukat olla hukassa mutta onneksi muisti ite ja löysikin sitten. Meillä tanssitaan ekat versiot tänä aamuna alakoululaisille ja päiväkotilaisille. Päivällä on koulu ja illalla sitten Ihan Oikeat Tanssit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojalle, äidille, mummolle... Vähän kaikille. ;)

   Teillä on vielä juhlat edessä. Hauskaa iltaa kaikille ! :)

   Poista
 4. Ois sittenkin pitänyt ostaa Bangkokista niitä nenäliinoja. Siellä oli kauniita kankaisia myynnissä, mutta en ostanut kun en tiennyt kenelle niitä antaa. Olisin voinut sitten blogissani niitä jaella tarvitsijoille. Isälleni olen niitä aiemmin ostanut, mutta nyt hän sanoi, että hänellä on niin monta käyttämätöntä edellisiltä reissuilta, että nyt ei tartte tuoda.

  Mutta komea oli varmasti Isompi frakissaan. Muista nyt säästä sitä mammas lakanaa sitten siihen Pienemmän taskuliinaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin kyllä yhden valkoisen voinut sulta tilata... Jos olisin muistanut. :) Ja on niitä kuulemma Äidilläkin vino pino, joten ehkä ensi vuodeksi sieltä, ettei tarvitse Isomman lakana taskussa juhlia. Petivaatteet valmiiksi mukana... *hih*

   Olihan se! Ja mä pääsin sen kanssa vielä tanssimaankin !!

   Poista
 5. Onnea vanhan äidille! Ja se on niin hienoa, kun nykyisin tosiaan vanhemmat saavat tanssia illalla vielä omiensa kanssa. Sitä saa kulkea rinta rottingilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vaikka tarkkaan ottaen kyse on esi-vanhasta ja ensi vuonna on vasta meidän 'omat' bileet. :) Silti oli ihanaa ja olin ylpeä siitä, miten kaksi vasenta jalkaa omistava täysin rytmitajuton tyyppi oli onnistunut oppimaan kaikki ne tanssit niin älyttömän hyvin.

   Poista