keskiviikko 9. marraskuuta 2016

ällistellään täältä kaukaa

Ainahan on tiedetty, että Jenkkilässä on todella paljon niitä, joille on jaettu sillä pienimmällä kauhalla ja jotka kuvittelevat, ettei maailmassa muita olekaan. Niitä, joita ei voisi vähempää kiinnostaa, mitä muu maailma heistä ajattelee. Niitä, jotka kuvittelevat olevansa turvassa kaikelta, koska ovat Jenkkilän kansalaisia.

Mutta täytyy kyllä sanoa, etten ihan näin pöljiksi heitä siltikään uskonut. Ihan käsittämätöntä. Ei vain mene tajuntaan.

Ainoa erittäin pieni toivon säde on se, että kyllähän sitä Reaganinkin valintaa aikoinaan ällisteltiin ja pelättiinkin. Tosin silloin toisella puolella maapalloa oli vallankahvassa Gorbatsov. Kohta näyttää molemmissa kulmissa olevan täysi... valitse itse.

Hullu hullu maailma.

JälkiMärinät:
Epäinhimillisyyden uhallakin täytyy vain toivoa, että äijä ryssii homman niin pahasti jo alkumetreillä, että joku totaalisen epätoivoinen ja suivaantunut siirtää hänet syrjään. Tavalla tai toisella.

17 kommenttia:

 1. Valitettavasti minä pidin tätä ihan mahdollisena. Niin paljon luotin ameriikan valkoiseen miehiseen älykkyyteen... :-/
  Samaa toivon kuin sinäkin, että tavalla tai toisella syrjäytetään vallan kahvasta ja pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki on mahdollista rapakon takana. Käsittämätönkin. Silti elättelin toiveita järjen voitosta. Juu ei.

   Poista
  2. Toisaalta ihan sama mitä puhui kampanjan aikana. Eihän niitä "lupauksia" ole yleensä aikomuskaan toteuttaa! Sanotaan mitä vaan, että saadaan ääniä ja "lammaslauma" uskoo. Ainakin toivon, että ei olisi oikeasti niin idiootti, minkä kuvan antoi vaalikampanjansa aikana!

   Poista
  3. Juu, ja tossa on se toinen heikko oljenkorsi, että näin olisi. Siinäpä valkoinen kouluttamaton heteromies saisi pettymystä kerrakseen ja ehkä oppisi jotain. Tai sitten ei.

   Poista
 2. Mä olin vielä eiliseen asti toiveikas, mutta eilinen keskustelu erään puolijenkin kanssa käänsi kelkkani ja aamuinen vaalitulos ei sitten yllättänytkään yhtään.

  Surullinen olen kyllä siitä, että tuollainen sovinistisikapelle valitaan Valkoiseen taloon oikeasti fiksun naisen sijasta, mutta ilmeisesti USA:n presidenttinä voi olla idiootti, mutta ei naista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä se Hillarykaan mikään puhtoinen ole, mutta jos muita ei ole tarjolla, niin pienempi paha kuitenkin.

   Poista
  2. Joo, onhan se ryvettynyt sekin, mutta parempi vaihtoehto joka tapauksessa...

   Poista
  3. Ruttoa ja koleraa tarjolla, vaikea valinta...

   Poista
 3. No onhan suomessaki valittu Halonen pressaks ja vielä kahteen kertaan... toki jenkkipressalla nyt on enempi valtaa laittaa asioita vituralleen. Mut sitä mä ihmettelen, miten noin isosta maasta ei parempia ehdokkaita löydy, huhhuh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ehkä ihan lähtis vertailemaan Halosta ja Trumppia mitä tulee älykkyyteen, sofistikoituneisuuteen ja valveutuneisuuteen ;-)

   Poista
  2. Juu, tokihan zimkin tietää, ettei näitä voi verrata, kunhan kiusailee meitä tyttöjä. :)

   Poista
  3. Ai niin ,tietty. Mä olin vaan jotenkin niin totaalishokissa ja huumorintajuttomuuden tilassa etten tajunnut - ja taidan olla vähän vieläkin ;-)

   Poista
  4. zim 'kostaa' mulle vänkäilemällä vastaan, kun v.2012 huijasin äänestäneeni Niinistöä, vaikka äänestinkin Haavistoa. ;)

   Poista
 4. Aamulla puoli kuuden aikaan ekaa kertaa kurkkasin puhelimen uutispäivityksiä ja siitä saakka silmät ovat olleet suitsirenkaina.

  Olisi edes vähäpätöisempi valtio niin saisivat vaikka kananmunan valita pressakseen, ei paljon hetkauttaisi. Mutta kun sattuu olemaan kohtuullisen isosta ydinasevaltiosta ja maailmanmahdista kyse, sitä toki toivoisi jopa kansalaisilta jotain vastuullisuutta millaisen tyypin valitsevat. Siinä on taas valittu tunteella ja unohdettu tylsä järki...
  Eikä todellakaan tarvitse olla kummoinenkaan meedio ennustaakseen, että kohta jenkit potevat melkoista vaalikrapulaa kun totuus alkaa valjeta.
  Pistän kaiken toivoni nyt kongressiin, senaattiin ja mitä muita hallintoelimiä siellä nyt onkaan, että ihan kaikkein pahin ei tapahtuisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeisessä lauseessa on se juju. Ja siinä, mitä Enbuske sanoi: byrokratiassa. Byrokratian rattaat pyörivät niin hitaasti ja monien mutkien kautta, ettei se Trumpettikaan ihan heti voi pistää pakkaa sekaisin, vaikka kuinka yrittäisi.

   Poista