sunnuntai 7. elokuuta 2016

NukkuMatti karussa ja Siiri säikytteli

Ihan reisille ovat menneet tämän viikon unet. Siksi kesälomaa pitäisi pitää putkeen ne täydet viisi viikkoa: neljä nukkuisi hyvin ja vasta viidennen stressaisi työhönpaluuta. Luulen, että kuulen melatoniinin kutsun tänä iltana, vaikka pakotinkin itseni nukkumaan parilla havahtumisella n. klo 10.30 saakka.

Eilinen päivä meni juhliessa synttäreitä (ei omia) eräässä Itä-Uudenmaan kaupungissa. Ruoka oli oikein hyvää ja sitä oli riittävästi. Myös ilma oli kaunis eikä seurassakaan ollut valittamista.

Illalla puolestaan löysin itseni jammailemasta jazz-klubilta. Oli hyvä meininkin, vaikka hiki virtasi, kun pieni kippola oli tupposen täynnä väkeä. Silti taidan mennä toistekin.

Kummasti vaan hiipuu se tekemisen meininki mitä lähemmäs työt hiipivät. Onneksi sain edes laulunsanoja opeteltua, koska reilun viikon päästä ne pitää osata ulkoa ja piste. Yllättävän hyvin ne ovatkin jääneet päähän, vaikka alussa se tankkaus tuntui ihan tervanjuonnilta. Laulut kun toistavat samaa sanomaa pikkasen eri tavalla esitettynä vaan ja siksi sekä sanat että biisit menevät iloisesti sekaisin keskenään. Parin kuukauden päästä ne toivottavasti tulevat jo sieltä ydinjatkeesta ilman suurempia miettimisiä.

Katsoin muuten olympialaisten kouluratsastusta. Vahingossa jäin sitä katsomaan, kun selasin illan tarjontaa.

Ensin olin, että "ei helvetti sentään..." ja sitten, että "mitä tossa nyt on: koni menee pingviini selässä kentän nurkasta nurkkaan!" Mutta jotenkin se hypnotisoi meikäläisen ja jäin sitä ihan H. Moilasena tuijottamaan.

Mitään en tajua lajista vieläkään, mutta ihan parasta olivat ne selostajat (selostaja?). Ennemminkin jäin heitä kuuntelemaan kuin kisaa katsomaan. Joku niissä jutuissa mua huvitti, en osaa eritellä mikä, ja siksi kokemuksesta tuli yllättäen erinomaisen viihtyisä. Ja kun vielä mainostivat sitä maastoratsastusosuutta, joka tullee huomenna, niin pakkohan sekin on katsoa.

Isompi katseli kisoja myös: "Naisten paini ja painonnosto!! Ei järjen hiventä!" Samoin judo (tms. taistelulaji) herätti tunteita: "Yksi surkea piste ja sillä voitto!! Ja toi ei saanut yhtään pistettä ja silti se voitti!!! Älytön laji!"

Seuraa isäinsä jälkiä mitä penkkiurheiluun tulee (vrt. TM seuraamassa naisten ampumahiihtoa). :D

Mopsi Veromaa! Mopsi !?! Just. Mä voisin sitten olla vaikka Puudeli.

JälkiMärinät:
Jos oli jotain karstaa suonissa vielä aamupäivällä, niin illalla ne olivat häipyneet kohti poistoputkea, kiitos Siiri Siemensin. Eli siis astianpesukoneen.

Se on kuin nakutettu, että aina - AINA - kun Talossa jotain kriisinpoikasta syntyy ja/tai paikka prakaa, niin TM:ää ei näy mailla eikä halmeilla. Sama juttu tänään, kun astianpesukone teki kapinan ja ilmoitti, että "E24". Paniikki oli läsnä per heti. Ei muuten, mutta että käsin pesemään...

Ai mikä manuaali ? Joo, sallikaa mun nauraa. Eli ei muuta kuin nettiin. Josta jotain aiheeseen liittyvää olikin, mutta josta meikäläinen ei oikein tullut hullua hurskaammaksi.

Soitin siis TM:lle ja sanoin, että huomenna tarttee varmaan tilata huolto. Vastauksensa: "Mikä 'huolto'... Uusi kone vaan!"

Siinä se meidän ekoisäntä nyt nähdään. Muuten kyllä kierrättää jo muovinkin paperin, pahvin, metallin ja lasin lisäksi, mutta annas olla kun tulee ensimmäinen ryppy kodinkoneen kanssa, niin viivana on viemässä sitä kaatopaikalle ja hankkimassa uutta. Käsittämättömän ristiriitainen tyyppi!

No, minä sitten vähän 'ränkkäsin' (lue: en tiedä, mitä tein) konetta ja nyt se on pessyt jo tunnin. Vielä pitäisi reilu toinen jaksaa...

6 kommenttia:

 1. Kouluratsastus - no ei. Just sen selostajan takia :) Muuten oisin voinut vaikka katsoakin, mutta olin ihan liian väsynyt kuuntelemaan sitä. Ja paini. Naisten painista en oikeastaan en tiedä mitään, mutta paini noin yleensä. Mieti nyt: nenä toisen pe...sä! Voiko hölmömpää urheilulajia olla! Ja AM on vielä joskus harrastanu sitä... *huokaus*
  Mutta miesten telinevoimistelu! Olin niiiiin pettynyt, kun en jaksanut katsella sitä puoli kahta pidempään, mulla Nukkumatti tuli repimään petiin liian aikaisin. Ne haukkarit...nam ja maiskis....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Paini on äijälaji. Sitähän on harrastettu maailman sivu. Aina on miehet käyneet painisille - etenkin Suomessa -, jos muuten ei ole sopua syntynyt.

   Kyllä sieltä monesta lajista taitaa löytyä niitä nameja. ;)

   Poista
 2. Se selostaja oli ihan kingi. Olikohan se suomenruotsalainen vai homo vai molempia (anteeksi stereotypiat, kaikkihan toki tietää että mulla ei ole mitään kumpiakaan vastaan, todellakaan)? Viihdyttävä se yhtä kaikki oli.

  Kuopus kommentoi, kun peräjälkeen tuli sekä pyöräilyä että sitä hevostelua, että "tässäkö me nyt sitten katoaan pyllyjä? Ensin ihmisten ja sitten eläinten?"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi sä sanoit mun ajatukset, mut olisi meinaan jo nyljetty porukalla aamun koitteessa. :D Nyt tulee se maasto-osuus ja TM:kin sitä katsoo kiinnostuneena. Onkin kyllä hurjan näköistä menoa, huh huh. Ja selostaja on ihan ässä! :)

   Kuopus on oikeassa: pyllyjähän me pääasiassa katsomme. ;)

   Poista
 3. Jälkimärinät: älä nyt yhtään moiti TM:ää :) Hänhän kierrättää muovia, jess! Sitä ei kovin moni vielä tee. Esim. minun työpaikallani( n. 40 henkilöä)ei kukaan minun lisäkseni. Ja pitäisi muka olla sivistynyttä ja valistunutta porukkaa. Katin kontit, sanon minä. Mutta Hyvä TM!

  Mullakin on Siiri Siemens, mutta en takuulla osaisi korjata sitä kuten sinä. Pitäisköhän kopauttaa puuta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, mikä kierrätyskärpänen sitä on purrut, mutta kohta joudutaan tekemään keittiöremppa vain siksi, että mahdutaan kierrättämään. :D

   Kopauta mieluummin Siiriä, jos tulee ongelmia. Silleen ne yleensä hoituu. ;)

   Poista