perjantai 8. tammikuuta 2016

Vilpittömästi

Vilpittömästi kyllä vituttaisi nyt, jos siitä vain olisi jotain hyötyä. Mutta kun ei ole, niin olkoot, kyllä sitä jotain muuta vituttaa minunkin puolestani. Meinaan toi pakkanen.

Vilpittömästi kuitenkin toivon, että ne, jotka haikailivat kunnon talven perään ja joita ärsytti joulukuun vihreät nurmet ja +10 asteen kelit, saavat nyt niin että tuntuu. Talvea koko perkeleen rahan edestä. Toivottavasti saavat myös kylmänkyhmyjä anneliinsa ja jäätyneet putkistot mökkeihinsä. Että tietävät elävänsä talvea. Sitä toivottua kunnon helvetin talvea.

Minä en meinaan näitä kelejä toivonut. Eikä taatusti zim. Josta tulikin mieleeni, että toivottavasti hän nyt on vihdoin laittanut ne käsineet käteensä. Ihan tässä pistää äireetä huolestuttamaan.

JälkiMärinät:
Vilpittömästi on tunnustettava eiliseen otsikointiin liittyen, että te kyllä pitäisitte mua ihan oikeasti hulluna, ettekä vain tämän blogin perusteella, jos tuntisitte meikäläisen. Mutta se hyvä puoli tässä meikäläisen hulluudessa on, ettei lopu huvit kesken, kun omatkin jutut naurattavat vesissä silmin.

Eilen TM tuli jumpasta ja aloin kyselemään, josko miten olisi sauna. Vaikka TM ensin oli hieman vastahankainen ajatukselle, niin siltikin minun olisi pitänyt osata aavistaa saunahalunsa ja laittaa se päälle jo 20 minuuttia aikaisemmin, kun hällä oli niin kylmä tullessaan kotiin. En tiedän tuon logiikkaa, mutta viis siitä. TM itse laittoi saunan tuleen.

Noin kahden minuutin kuluttua ihmettelin, että minne se häipyi. No, saunassahan se istui. Alasti. Lämpöä huimat 30 astetta. Nauroin ihan jalat ristissä, kun oli niin koomisen näköinen.

Viitisen minuuttia oli kulunut ja laittelin juuri iltavoikkosia itselleni, kun ajatus iski päähäni ja repesin täysillä nauramaan. Yksinäni. Isompi kysyi ruokailuhuoneesta: "Mikä kohtaus sulle nyt tuli?" ja sitäkös nauroin kahta kamalammin.

Menin saunaan ja sanoin TM:lle: "No niin, eiköhän toi saunominen jo piisaa."

Ihan oikeasti. Vilpittömästi. Olin tikahtua nauruun.

Olenko hullu vai hullu ? Vastaan itse: olen.

12 kommenttia:

 1. Mäkin toivoin talvea, mutta rajansa kaikella, ihan oikeasti! Se raja kulkee -15-20 asteessa ja jos tuulee, kymmenessä. Lunta saa olla, aurinko saa paistaa. Pitääkö vielä olla selväsanaisempi, oi ystävämme Karma?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on just niin kuin sanotaan: pitää olla varovainen toiveittensa kanssa. Universumi nääs ei ota kuuleviin korviinsa mitään erityistoiveita. Se kuulee vain, että "talvi" ja pistää lunta tupaan ja jäitä porstuaan.

   Poista
 2. Juus siis ei kukaan halua tälläista talvea. Niin kuin viimeksi totesin -5 ja 10 cm lunta riittää.

  Oisko TM päätynyt kokeilemaan ruotsalaista saunaa. Ainakin mun mies sanoo, että kun ruotsalaiset lämmittää saunaa, niin lämpöä on max 40 eikä vettä saa missään nimessä heitää kiukaalle. Sanunassa kun kuulemma heidän (siis niiden ruotsalaisten) mielestä pitää pystyä vaikka Kvällpostenia lukemaan. Lainaan Asterixia ja totean, että hulluja nuo ruotsalaiset (et sinä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mut jos ei oo vaihtoehtoja, on vain joko tai ? Mieluummin silloin sitten se 'joko' eli pimeetä, märkää ja lämmintä kuin tätä helvetillistä siperiaa.

   Ruottalaiset OVAT hulluja. Sitä paitsi kyllä saunassa voi lukea, vaikka olisi se ideaali 70 astettakin. Nimimerkillä "taidan ottaa 'selvien' ens kerralla, kun menen saunaan" ;)

   Poista
  2. Joo, ota! Mä veikkaan, että sun ryntäät ei mahdu edes Kvällpostenin taakse piiloon ;-D

   Poista
 3. Pärjäisin täysin ilman talvea eli loskakelit on erittäin jees! Tosin luonnon kannalta ajatellen, mitä "normaalimmat" talvet, sen parempi. Silloin voisi päätellä, että ilmastonmuutos ei ole vielä kovin pitkällä. Siitä tuli mieleeni, satuitko katsomaan Pena Linkolan haastattelun eilen illalla tv:stä? Jo oli kovaa tekstiä. Hänen mukaansa meillä(= maapallolla) on aikaa enää 30-100 vuotta ennen kuin tuhoudumme. Kaikkea hänen sanomaansa en allekirjoita, mutta monia asioita kyllä.

  Öö, siis kumpi teistä on se hullu, sinä vai TM ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis näin Penan ja olis tehnyt mieli jäädä kuuntelemaan, kun tiedän maailmanlopun-asenteensa, mutta pakko oli mennä nukkumaan. Kai se Areenasta löytyy. Ja kyllä mäkin olen Penan kanssa samoilla linjoilla tietyissä asioissa.

   Mä luulen, että ehkä se menee melko tasoihin. Niinku vakka ja kansi, juu nou. ;)

   Poista
 4. Minä tunnustan. Siinä vaiheessa kun kumpparit juuttuivat päivittäin kuraan ja kaikki hevosten loimet roikkuivat päivästä toiseen likomärkinä, toivoin talvea. Oikeaa talvea johon kuuluu kohtuullinen pakkanen ja soma lumikerros. Talvea, jolloin koirien käpälät pysyvät lumessa puhtaina. En minä silti Siperiaa tilannut vaan ihan kohtuullisen, suomalaisen talven.
  Nyt on lunta 2 senttiä ja pakkasta edelleen pitkästi yli(alle?) -20°. Blogistani selviää muut pakkaspäivänä kokemani 'riemut'. Ei naurata.

  TM on hassu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karvatupet ojossa luin päiväsi saldoa. Eipä naarattanna. Mun itselle lupaamani Zen2016 on koetoksella, kun luen tuollaisia. Ei voi sanoa edes, että 'kyllä se siitä' ilman että kuulostaa vittuilulta. Joten "havuja, perkele".

   Poista
  2. Thänks, tästä vielä noustaan. Kuin usva pskasta :D

   Poista