maanantai 25. heinäkuuta 2016

ja lisää mökkeilyä

TM ilmoitti viikolla Mummon Möksälle, että on lähdössä lauantaista sunnuntaihin Isomman kanssa erään tuttavamme mökille Pälkäneelle. Pienintä ei kiinnostanut, joten meikäläisen vuoro oli jäädä kotiin lapsenvahdiksi.

Perjantaina kuitenkin päätin, ettei Pienin tarvitse vahtikoiraa. Osaa tehdä itselleen ruokaa ja Mummokin oli kaupungissa ihan vieressä, joten mikäs hätä hänellä, neuvokkaalla ja reippaalla teinillä. Joten soitin TM:lle ja sanoin, että lähden mukaan. Ja ihan nappipäätös olikin.

Mökillä oli meidän lisäksemme 'Uusioperhe' kolmen lapsen kera, tuttava oman lapsensa kanssa, tuttavan sisko ja hänen miehensä sekä tuttavan lähes 8-kymppinen isä, joka yllätti jopa meikäläisen halailijan ottamalla minut lämpimään tervetuliaishaliin, vaikken häntä ollut ikinä ennen tavannut. Ihana ja hyväntuulinen herrasmies, joka viihdytti meitä mukavilla tarinoilla pitkälle iltayöhön saakka. Eli porukkaa riitti ja sitä myöten hauskaa piisasi.

Saari, jossa mökki oli, oli varsinainen seikkailusaari meille kaikille. Reilu vuorokausi menikin nopeasti saunoen, syöden, seurustellen ja säätäen uusi ponttoonilaituri paikoilleen. Onneksi saimme lämpimän kutsun tulla uudestaan, ehkäpä jo ensi kesänä. Perinteitä noudattaen, jälkijuhannuksen merkeissä.

Edit kl 09:14
Pälkäneellä on muuten aivan kertakaikkisen upea punatiilinen kirkko. Kävin tutustumassa siihen ja olisi tehnyt mieli luikauttaa joku värssy akustiikkaa kokeillakseni, mutta kirkon opas pikkasen häiritsi, joten en kehdannut kokeilla. Ehkä joskus vielä

JälkiMärinät:
Mukavia eläinhavaintojakin tehtiin: kuikka souteli järvellä moneen otteeseen ihan rannan tuntumassa ja illan hämärryttyä lepakko lenteli yläpuolellamme tehden suuria kaarroksia hyönteisjahdissaan. Harvoin saa lepakon menoa seurata niin pitkään ja läheltä.

Alkaneeksi viikoksi on luvattu kerrassaan miellyttävää kesäsäätä. Joku mukava sinilevätön uimaranta meren ääreltä voisi kiinnostaa vaihteeksi. Joku, missä en ole ennen käynyt.

6 kommenttia:

 1. Herätitpä uteliaisuuteni Pälkäneen kirkkoa kohtaan. Täytyy joskus lomalla suunnistaa sinne. Meillä on lepakoita vaikke teille jakaa. Kun lepakot alkaa lentää, silloin on unen aika :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä koluan aina kaikki kirkot, jotka vastaan tulevat. Ovat hiljaisia ja tyynnyttäviä paikkoja.

   Kesäpaikallakin lepakoita on, mutta ne vain vilahtelevat, kun tuo saaren tyyppi kiersi isoja ympyröitä ihan päidemme päällä. Juu, olisi pitänyt mennä nukkumaan lepakon ilmestyessä, mutta ei malttanut, kun oli niin hauskaa.

   Poista
 2. Näitkönä sen rauniokirkon? Siinä 12-tien vieressä hän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, ei nähty, kun ei menty 12:ta siinä kohtaa. Ens kesänä, jos kutsu taas tulee, niin sitten ehdottomasti on käytävä sekin katsastamassa.

   Poista
 3. Kuulostipa mukavalta viikonlopulta. Yleensä tuollaiset reissut johon itse lähtee mukaan, ei niin suunnitellusti, ovat niitä parhaita.
  Hyvä meren ranta ilman sinilevää on täällä Turussa Kakskerran saaressa Ekvalla. Matala hiekkaranta ja tilava paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, suunnittelematta paras. Ja pätee koko kesälomaan: mitään suunnitelmia ei ole, joten olen vapaa tekemään juuri sitä, mikä huvittaa.

   Laitetaan ranta mieleen ensi kesää varten. :)

   Poista