keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

MET (kävimma) Oopperassa

Tällä kertaa oli vuorossa Georges Bizet´n Helmenkalastajat.

Kaunista musiikkia. Ei niin mahtipontista kuin ooppera ehkä noin yleisesti ottaen on, mutta tokihan rakkaudesta, vihasta ja mustasukkaisuudesta saadaan meteliä aikaan, kun kaikkien pitää saada äänensä kuuluville. Niin siis tässäkin tarinassa, mutta suurin osa oopperasta oli erittäin kaunista ja herkkää musiikkia.

Rooleissa olivat Diana Damrau (Leïla), Matthew Polenzani (Nadir), Mariusz Kwiecien (Zurga) ja Nicolas Testé (Nourabad). Kwiecien'iä lukuunottamatta kaikki olivat minulle uusia tuttavuuksia. Miellyttäviä sellaisia, voin lisätä. Etenkin tenori Polenzani sai kyllä hengen salpautumaan todella pehmeällä äänellään ja kauniilla tulkinnallaan. Myös Damraun helisevä sopraano oli kuin lintu olisi laulanut. Aivan käsittämättömän upea ääni naisella!

Kapellimestarina toimi Gianandrea Noseda, joka oli aivan hurmaava mies. Häntä haastateltiin 'erätauolla' ja hän osoittautui kerrassaan ihastuttavaksi ja huumorintajuiseksi persoonaksi.

Kesän aikana on tulossa vielä monia hyviä uusintoja talven esityksistä, joten täytyy yrittää päästä nauttimaan mahdollisimman monista niistä.

JälkiMärinät:
Sisko kysyi väliajalla, jotta nukuinko. Vastasin, etten paljoakaan. Samoin hän.

Formulakisat, futispelit (näissä isoissa kisoissa), sirkkelisaha ja ooppera: nukahdan väkisinkin aina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti