lauantai 18. kesäkuuta 2016

kalluppi

Kysymys naisille. Tai miksei miehillekin, jos niitä täällä näkyy.

Paljonko teillä menee vuodessa rahaa kampaajalle? Tai kynsistudiolle? Tai ripsitaiteilijalle?

Tai vaikka johonkin harrastukseen?

Näissä kysymyksissä ei ole mikään piski haudattuna eikä kukaan joudu tilille 'tuhlailuistaan'. Ei ainakaan tässä blogissa. Kunhan kysyn mielenkiinnosta, koska tein ostoksen, jonka hinnan haluan suhteuttaa johonkin sellaiseen kuluerään, johon itselläni ei mene rahaa juuri ollenkaan.

JälkiMärinät:
Juu, en pode huonoa omatuntoa. :)

32 kommenttia:

 1. Kynsiä tai ripsiä en laitata nykyisin. Tulevat niin kamalan kalliiksi. Kampaajalle menee noin 500-600 vuodessa, kun on lyhyt malli, jota pitää leikata suht säännöllisesti. Ja jos mitä tahansa vertaa tupakanpolttoon, niin kaikki on todella halpaa.

  VastaaPoista
 2. Kampaaja eur 600. Muut palvelut ehkä n. 400(karvanposto ja jalkahoito. Olen aika edukas. Kenkiin mulla rahat menee - ja miehiin.

  VastaaPoista
 3. Hmmm ... Kampaajalle meni 280 euroa per vuosi, kun tukka oli lyhyessä kuosissa. Nyt annan harmaiden kikkuroiden kasvaa ja käynen nelisen kertaa vuodessa siistittävänä eli kustantanee 160 e per annum.

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Tänä vuonna ei vielä senttiäkään.

  VastaaPoista
 6. Kampaajalle n. 300 €, muihin ei senttiäkään...

  VastaaPoista
 7. Ei mene kampaajaan eikä muuhunkaan ulkonäköhuoltoon euroakaan. Pitkää tukkaa ei tarvi leikata kuin ihan joskus ehkä vuoden välein. Otsatukan pidän itse kuosissa.

  Harrastukseen - no kasveja ostan ehkä satasella vuodessa. Päivärahoilla ei juhlita, hyvä että tavallisen vaatimattoman arjen saa pyöritettyä.

  VastaaPoista
 8. Kampaajalle noin 500 vuodessa. Ei mitään kynsiin, ripsiin, viinaan tai tupakkaan. Niin eikä yhtään harrastuksiin :)

  Kuulostaa tylsältä, mutta olen jo ikääntynyt teini...

  -Anotar

  VastaaPoista
 9. Ripset ja kynnet on ihan luomuja. Kampaajalla en ole kaynyt vuosikymmeniin. Alkuun oli otsatukka jota leikkailin itse ja sittemmin kasvatin senkin pois. Latvoja leikkailen itse myos.

  Harrastuksena kavin jonkun aikaa Goethe-instituutin saksan kursseilla mutta sekin jotenkin jai.

  Viiniin menee ja tupakkaankin pikkasen, mutta siina ne on.

  VastaaPoista
 10. Tänä vuonna kampaajalle on mennyt 42 euroa. Loppuvuodesta saatan repäistä ja mennä toisen kerran. Kynsi- yms. jutskiin ei yhtään.
  Kuntosaliharrastukseen sen sijaan menee enemmän, sen n. 60 e/kk + jos/kun noista pt-palveluista maksan jotain eli ihan hirveesti.

  VastaaPoista
 11. Kiitos kaikille vastanneille!

  Selkeästikin väärä kohderyhmä te meikäläisen lukijat kysymykselle. ;) Olin mielessäni laskenut, että kyllä se tonni posahtaa helpostikin rikki kaikenlaisessa tuunailussa. No, ehkä ne ylimääräiset (?) rahat menevät sitten johonkin muuhun (esim. matkusteluu, sisustamiseen yms.), sillä ette kai te kaikki voi olla samanlaisia roopeankkoja kuin minä, joka tunkee kaiken liikenevän sukan varteen. :)

  Kiitos kuitenkin, tämä valotti taas lisää, millaista lukijakuntaa siellä ruudun toisella puolella on. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen huomannut olevani nykyään melkoinen visukinttu. Pari vuotta olen ostanut ruuat Lidlistä ja vain villit hevoset saa minut marketteihin. Ja vaatteet tietty kirppareilta ja Kontista.

   -Anotar

   Poista
  2. No mulla ei ainakaan edes ole "ylimääräistä" rahaa, että kyllä ne asumiseen ja kuvun täyttämiseen menee suurin osa, ei oo sukanvarsissa näkynyt. Toisaalta en muutenkaan ole sen sortin nainen, joka puleeraa. Räknään aina, että jos miestenkään ei tartte, niin miks mun tarttis. Arvasin kyllä, että sun lukijakuntasi ei ehkä ole sitä, joka eniten käyttää pätäkkää niihin kynsiin ja ripsiin ja muihin räpsyttimiin. Pitäis mennä tonne "lifestyle"-blogien puolelle. :)

   Poista
  3. Niin, siis en tuolla ylimääräisellä tarkoittanut sua, vaan yleisesti, koska kyllä ihmiset säästävät (ylimääräisen) ja sitten niillä säästöillä esim. matkustelevat eikä sen jälkeen ole sitten mitään ylimääräistä enää.

   Ja sulla se ylimääräinen menee siis kuntosalille ja pt-tyypille, mikä on tietty ok. :)

   Poista
 12. Ei senttiäkään, ihonoitotuotteisiin tietty menee jokunen kymppi kuussa. Harrastuksiin... no, mulla on kaksi koiraa, hankintahinta kolme tonnia yhteensä, ylläpito halpaa, kun on pienikulutuksisia malleja ;-) Kirjoihin menee jonkun verran, kirjastosta saa niin huonosti e- ja äänikirjoja. Sisustamiseen ja vaatteisiin menee ne pakolliset, tänä vuonna hankittuna yksi verhokappa, pari tyynynpäällistä, kolme paitaa ja yhdet kengät. Budjetoituja menoja loppuvuodelle uudet kunnolliset kengät. Ja asumiskuluihin eli lainaan menee lähes kaikki mikä tulee :-p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, lemmikkeihin uppoaa kyllä penni poikineen, mitä olen kavereilta kuullut, vaikka olisivatkin kulutusluokituksen kärjessä. Eli siinäkin on tullut säästöä tässä mökissä. :) Ja kun en ole sisustanut edes tuon vertaa, mitä sinä ainakaan viimeiseen...öö..kymmeneen vuoteen, niin jälleen jäi markka takataskuun. Taidan lähteä tuhlaamaan vähän lisää. ;)

   Poista
 13. Mulla meni nyt vajaan vuoden aikana rahaa ohjattuun kuntosaliin, joogaan ja semmoseen joutavaan dancemixiin JA näiden kolmen takia myös hierojalle ja jäsenkorjaajalle yhteensä varmaankin se tonni. Tähän pitää vielä lisätä harrastusvaatteet ja -kengät. Huoh.
  Ompeluharrastus vie joskus enemmän ja joskus vähemmän. Ehkä pahimmillaan reilut 100 euroa kuussa ja nyt saman verran puolessa vuodessa.
  Joskus olin hairahtunut retrojuttuihin ja niihin sain uppoamaan melkoisia summia.
  Sanoisin, että vähintään se tonni vuodessa menee harrastuksiin, oli kyse sitten mistä tahansa - pitsinnypläyksestä kuntoiluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin mä olen vähän ymmärtänyt noin yleisesti, vaikka täällä mun blogissa onkin samanlaista itaraa lukijakuntaa, mitä kirjoittajakin. Tonni on pieni raha, jos lähdetään laskemaan harrastusten(kin) kustannuksia. :)

   Poista
 14. Ihmeen säästeliästä väkeä täällä... Mulla menee kampaajalla pitkän tukan väriin ja leikkaukseen n. 130 euroa per kerta, mistä syystä käyn vain kaksi tai kolme kertaa vuodessa kampaajalla, koska en raaski käydä useammin. Ripsiä ja kynsiä en todellakaan käy laittamassa, tosin ostan kyllä meikkejä sitä mukaa kun loppuu, niin meneehän niihin roposia.

  Ja koska mulla on pari hevosta, niin vuosittaiset harrastuskulut on sitä luokkaa, että en ilkeä edes laskea, mutta useammasta tonnista puhutaan kuitenkin.

  Joten luettuani näitä kommentteja aloin tuntea itseni tolkuttomaksi tuhlariksi ;)

  VastaaPoista
 15. Elä huoli Marra, täällä toinen tuhlari kahdella hevosella, kolmella koiralla ja kestoripsillä ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kampasjareissu aina sen 90€ sis. kulmakarvat, kolme-neljä kertaa vuodessa. Espanjassa toki halvempaa ja sina joku remontti sinne ajoitettu, matkan hintaa ei toki kannata ynnätä loppusummaan.

   Poista
  2. Miten uskalsittekin tunnustautua 'pahoiksi ihmisiksi', kun me muut täällä kisaamme siitä, kuka on nuukailun kuningatar. :D :D

   Jokainen laittaa rahansa, mihin laittaa ja meidän saitojen takia Suomi rämpii pohjamudissa, kun raha ei kierrä kulutuksessa. Joten 'tuhlatkaa' jatkossakin tyytyväisinä ja nauttikaa elämästänne. :)

   Poista
 16. Pelottava kysymys... toivottavasti mr S ei tule missään vaiheessa näkemään tätä laskelmaa:
  Parturiin kulunee vuodessa n. reilu tonni (lyhyt tukka ja aina eri väri saatava piristämään). Hiustenhoitoon tietyn merkin tuotteita ainoastaan ja ei ole halvimmasta päästä ne... eli näihin heittämällä uppoaa tonni vielä lisäksi / vuosi.

  Kynnet luomuna, mutta kynsilakkoja on enemmän kuin keskivertokosmetologilla (näitä en kyllä tällä hetkellä ostele, koska vanhat ensin pois).

  Ripset on omanpituiset, mutta niiden esillesaamiseen käytän paria eri ripsaria päivittäin. Meikkeihin (ja niiden poistoon) vielä varmasti ainakin tonni / vuosi.

  Huh, ainakin kolme tonnia vuodessa hiusten ja naaman ylläpitoon :/ ja nämä oli todella alakanttiin laskettu... Elokuussa alkaa hoitovapaa, joten loppuvuosi kituutellaan vaikka sitten niillä markettimerkeillä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D No, nyt päästiin itse asiaan! Tota mä vähän aavistelin, kun muistelin, mitä työkaveri aikoinaan - lyhyt tukka, joka käynnillä värjäys - mulle laskeskeli parturikuluikseen.

   Kiitos, tämä 'tunnustuksesi' pyyhki viimeistään ne (olemattomat) huonon omatunnon rippeet meikäläisestä. Alankin heti 'säästää' ensi vuoden tuhlaussessiota varten. ;)

   Poista
 17. Parturi 4 kertaa vuodessa á 25€. Kynnet ja ripset 0 €.

  Harrastuksena matkailu ja ryypiskely. Ne maksavat tuhansia euroja / vuosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm...sä kyllä matkustelet enemmän kuin mä, mutta mitenköhän toi ryypiskely... ;) Lähdetään siitä, että tämä oli myös synninpäästö mulle. :)

   Poista
  2. Shampanja maksaa, nääs ;)

   Poista
  3. No, shamppakaljaapa tietysti. :D

   Poista
 18. Oon käynyt parturissa ehkä kolmesti elämäni aikana? Harrastukset.. hmm. Jos viiniä ei lasketa niin ehkä ne sitten on ne kirjat. Mut äärimmäisen harvoin ostan niitäkään uutena, kun ihmiset luopuu niistä niin hanakasti nykyään puoli-ilmaiseksikin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku parturi on kyllä taatusti kuollut nälkään sun takiasi. ;)

   Mä olen luopunut kirjoista ihan täysilmaiseksi, kun ne ovat olleet niitä vähemmän rakkaita. Rakkaista en luovu mistään hinnasta.

   Poista
  2. Joo täysilmaiseksi mäkin niitä ostan, asun kierrätyskeskuksen vieressä ja siellä on viis kirjaa hintaan kakskyt senttiä. Doesn't get any cheaper than that. Tai – no – tietysti jos ilmaiseksi saa :-)

   Ja re: parturit, noilla hinnoilla mistä näissäkin kommenteissa on puhuttu en menettäisi yöuniani ;-)

   Poista
  3. Halvalla kyllä lähtee luettavaa. Hyvä niin. :)

   Joo, tätä blogia lukevat muutamaan poikkeusta lukuunottamatta pitkähiuksiset (tai kaljut) nuukailijat. Niillä on todennäköisesti hirveitä rahakasoja kotona nurkissa. ;D

   Poista