lauantai 18. kesäkuuta 2016

apua, käsityöinehmot !

Olen yrittänyt metsästää kirjontaan tarkoitettua silkkinauhaa kissojen ja koirien kanssa, mutta mistään ei löydy ja nettikin ohjaa vain ulkomaanepatoiden sivuille.

Auttakaa nyt siis ankkaa, jos tietoa löytyy. Eli mistä voisi löytää 4 mm leveää 100% silkkinauhaa ja nimenomaan kirjontaan tarkoitettua ? Sellaista todella pehmeää, taipuisaa ja... No, siis silkkistä kirjontanauhaa.

Ja jos jollain on omissa kotivarastoissaan nauhoja - kaiken värisiä - eikä niitä tarvitse, olen ne halukas ostamaan pois kuleksimasta.

Joten sana kiertämään, pliis.

12 kommenttia:

 1. Öh...nyt lyö mulla tyhjää vaikka muka käsitöitä teenkin. Paas joku esimerkkikuva vaikka noista ulkomaisista nauhoista niin mä ymmärrän. Mä ei kun siis mulla voi olla, mutta kun en oo varma puhutaanko samasta asiasta :)
  sori, viikon verran univelkaa, taju kankaalla....tai taskussa ninku pingispallot eilen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://teeitse.punomo.fi/cat/kirjonta/silkkinauha.html

   Tosta linkistä näkee, mitä niillä saa aikaan. Merkki, jota mä olen käyttänyt on Bucilla ja niitä myydään pieninä 3 metrin paketteina. Tai siis myytiin. Tarttee varmaan lähteä Jenkeistä niitä ostamaan...

   Poista
  2. Ja ei kun reissuun... Mä tutkin onko noi mun nauhat oikeata silkkiä, kunhan saan ahterini liikkeelle. Jos et just nyt tällä punaisella minuutilla niitä tarvitse?

   Poista
  3. Ei oo kiire, vaikka tietty just nyt olisi se henki päällä. :D Ja ehdin kyllä käväistä Amerikan mantereella ennen todellista tarvetta, joten se on se mun viimeinen toivoni sitten.

   Poista
  4. Höh, kaksi noista mun nauhoista oli satiininauhoja - ei ilmeiseisesti kelpaa? Mutta kahdesta mä en tiedä onko ne silkkiä vai mistä eläimestä tehtyä nauhaa, mutta tehdään niin, että mä lähetän ne sulle ja jos ne on käyttökelpoisia niin great - olen onnellinen, että voin olla avuksi :D
   JOs niistä ei ole apua, pistä kiertoon - vaikka oven saranoihin tai jotain ;) Koristele pihapuu, oma tai naapurin, ilahduta työkavereita tai mitä ikinä keksitkin :D
   Ja voihan olla ettei väritkään ole mieluisia.
   Laita sähköpostia HelvetinPollo@hotmail.com niin palataan asiaan paremmin :D

   Poista
  5. Satiini ei käy kirjontaan. Onko ne 4 mm, koska leveämmät eivät myöskään käy ?

   Vihreitä sävyjä olen erityisesti vailla, mutta kun ei niitä muitakaan värejä nyt ole niin vimmaisesti tyrkyllä, niin periaatteessa kaikki käyvät.

   Poista
  6. Äh, liian leveää, nyt kun mittasin :( Ei musta siis ollut apua vaikka kuinka yritin.

   Poista
  7. Ajatus oli kuitenkin kaunis. :)

   Poista
 2. Tsekkasin linkin kautta kun herätti mielenkiinnon ja noi on just semmoisia, joilla äitini letitti mun hiukset kun olin pieni. Että ainakin jotain 35vuotta sitten noita aivan varmasti oli Suomessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä on tosiaan eri levyisiä, joten varmaan niitä on voinut lettinauhoinakin käyttää. Nuo 4 milliset ovat kyllä varsin herkkää tavaraa purkautumaan, joten niitä tuskin on äitisi käyttänyt. :)

   Poista
 3. http://kirjokas.com/product_info.php?cPath=132_329_405&products_id=13296&osCsid=v8n49ahlv9l1gcmapreaq7tl24
  Tuolta aenaki löytyy ja muutama muuki verkkoputiikki näötti myyvän ku silkkinaohoa käötti hakuna. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mä luulen, että kävin jo tolla sivulla, mutta kun niistä väreistä on vähän hankala tietää, kun nauhamerkki ei ole tuttu... Tarttee vissiin tehdä kesälomareissu Ouluun. :)

   Poista