perjantai 6. toukokuuta 2016

Kevätreissu, osa 1

Yleisön pyynnöstä (:D) kerron nyt sitten vähän, miten TOP:n kevätreissu Tenerifan saarelle meni. Matkahan oli sellainen ns. hyvittelyreissu meille kaikille, kun joulunajan Thaimaanmatka meni puihin. Eipä sillä, kyllähän ainakin meikäläinen reissusta nautti täysin siemauksin ja onneksi matka onnistuikin hienosti, koska odotukset sen suhteen olivat aika korkealla.

Lähdettiin siis matkaan sunnuntaina 17.4. ennen sian vinkaisua eli jo klo 5 oli taksi meitä odottamassa kadulla. Lentoon päästiin ajallaan klo 8 tienoissa eikä paikkamme koneessa olleet siiven kohdalla, joten pystyimme ihailemaan maisemia suuren osan matkaa.

Suomessa ei silloin sunnuntaiaamuna keli ollut montaa astetta plusan puolella, joten Kanarian saaret toivottivat meidän kirjaimellisesti lämpimästi tervetulleiksi reilulla 20 lämpöasteellaan. Ei tehnyt tiukkaakaan astua lomakuosiin per heti.

Varsinainen kohteemme oli saaren pohjoisrannalla sijaitseva Puerto de la Cruz. Tenerifalla on kaksi lentokenttää, toinen pohjoisessa ja toinen etelässä, mutta ei käynyt ilmi, miksi me laskeuduimme saaren eteläiselle kentälle. Ehkä se on suurempi tai jotain. Joka tapauksessa sieltä oli n. 1,5 tunnin bussimatka varsinaiseen kohteeseemme, mikä ei haitannut ollenkaan, koska sen aikana saimme varsin hyvän käsityksen saaren eteläisestä puoliskosta - siis Teiden eteläpuolisesta alueesta: kuivaa ja karua hiekka- ja kivierämaata noin pääsääntöisesti.

Teiden - saaren kuuluisan tulivuoren - pohjoinen puoli puolestaan on vihreää ja rehevää seutua. Teideltä laskeutuvat pilvet tuovat kosteutta ja sateita juuri sinne pohjoispuolelle, josta syystä alueella on mm. suuria banaaniviljelmiä. Myös kukkaloisto pensasaidoissa ja puissa on ihan omaa luokkaansa verrattuna saaren eteläisiin osiin, jossa jokaista palmuakin pitää kastella omalla letkullaan.

Hotellimme oli huoneistohotelli Casablanca ja meillä oli kolmen huoneen ja keittiön huoneisto parvekkeella. Tilava, vaalea, siisti, rauhallinen ja viihtyisä. En tiedä tähtien määrää, mutta meikäläisen mittapuun mukaan hotelli oli todella... no, hieno. Nettihaun mukaan on saanut arvion 'erinomainen' ja tähän voin yhtyä. Siivous toimi loistavasti eikä hotellissa ollut ns. yömeininkiä, koska meidän lisäksi siellä asui pääasiassa eläkeläispariskuntia tai sitten hieman vanhempia vanhempia ihan pienten lasten kanssa. Nuoriso koostui meidän lapsista. Toki siellä oli melkein joka ilta joku Lady Manhattan, Trio Erectus tai vain kylän mummojen ja pappojen bändi soittamassa, mutta musiikki ei häirinnyt meitä, vaikka makuuhuoneiden ikkunat sisäpihalle olivatkin, koska ohjelma loppui aina viimeistään klo 22.30 eikä musiikkia juurikaan kuullut huoneisiin.

Matkan hintaan kuului aamiainen, joka tarjoiltiin pöytiin. Ihan perus paahtoleipää, croisantia ja lisukkeita vähän vaihdellen kymmenestä eri vaihtoehdosta. Ei huono, kyllä sillä iltapäivään pärjäsi.

Hotellilla oli sisäpihalla uimavahdittu allas, mutta sen äärellä tuli viihdyttyä tosi vähän. Biljardia ja shakkia pelasimme jonkin verran muutamana iltana kaupungilta tultuamme, mutta pääsääntöisesti kuukahdimme sänkyihimme jo klo 21 jälkeen.

Hotellin sijainti oli piirun ihan 'keskustan' ulkopuolella rinteessä - Puero de la Cruzhan on Teiden juurella rannassa ja siksi siellä saa koko ajan kulkea joko ylä- tai alamäkeen riippuen, mihin on menossa - juuri sen verran, että kymmenessä minuutissa pääsi keskustaan - alamäkeä -, mutta mikään turistihäly ei häirinnyt lomaamme. Toisin sanoen aivan täydellinen sijainti. Rinnemaasto takasi sen, että pers- ja reisijumppaa tuli enemmän kuin mitä oli tilattu: portaita oli 160 kpl puolestavälistä rinnettä hotellille noustessa. Siinä tuli kyllä kaikki ne ihanat 'heladot' poltettua saman tien, joten tunnontuskitta niitä sitten nautimmekin.

Kaupungilla kulkiessamme törmäsimme pariin suomalaiseen herrasmieheen - eläkeläisiin, jotka olivat viettäneet koko talven saarella. Molemmat muuttolinnut olivat tulleet Kanarialle lokakuussa ja olivat nyt kohtapuoliin lähdössä Suomeen kesäksi "laskemaan lapsenlapsia". Sanoimme setämiehille, ettei mitään kiirettä: Suomessa on +3 astetta 'lämmintä' ja räntää sataa vaakana. Toinen kertoi, että saarella on noin tuhat suomalaista talvehtijaa ja heillä on kaikennäköistä kivaa puuhaa keskenään. Tyytyväisen oloisia leppoisia tyyppejä. Käväisi mielessä, että ei olisi ollenkaan huono vaihtoehto Suomen talville vaikka juuri Tenerifa. Ja ainakin hammashoitoa näytti siellä saavan selvällä härmällä Heliltä, joka oli valmistunut Oulun yliopistosta.

JälkiMärinät:
Tulee liian pitkä tarina, teen jatko-osan meidän retkistä saarella.

10 kommenttia:

 1. Me ollaan kans viihdytty Casablancassa aikaan ja just noi samat hyvät puolet oli mullakin mielessä: ystävällinen henkilökunta (ainakin meidän reissulla), rauhallisuus ja se reisijumppa ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, porukka oli kyllä tosi ystävällistä joka paikassa, hotellissa myös. Ja sinne ei kyllä tosiaan heikkojalkasella ole asiaa. Siellä kun puoli vuotta olisi, niin johan olisi piukeat kannikat. ;D

   Poista
 2. Mullakin tulee jatko-osa: oon aina tykännyt enemmän tuosta pohjoisosasta ja niistä kaupungeista kuin etelän vartavasten turisteille rakennetuista kylistä. Tuolla on vähän sitä historian havinaa ja vanhoja rakennuksia, vaikka hiekkarannat sitten onkin vähän huonommat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän porukka - mua lukuunottamatta - ei ole mitään rantsuporukkaa, josta syystä ei haitannut, vaikkei rantsu ollutkaan Thaimaan tasoa. Ja se ihana kostea ilma helli ihoa, vaikka biksujen kuivumiseen menikin vuorokausi.

   Poista
 3. Ei ollenkaan paskempi hyvittelyreissu :) Ja mikä parasta, sinne on 6 tunnin lento. Sen just ja just kestää. Enää ei jaksaisi 15 tunnin lentoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juur noin! Tuossa alkaa mennä meikäläisen raja. Ihan hirvittää ajatellakin tulevaa syksyn reissua just sen pitkän lentomatkan takia.

   Poista
 4. Lentomatkan kohtuullisuus on yksi suurimmista syistä miksi fanitan ankarasti Hipsaaniaa.

  Kohtahan sinne taas pääsee <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinne se veri vetää TM:lläkin, kun pääsee kieltä harjoittamaan. Ja se suunta sopii kyllä meille muillekin. Ensi kesää suunnitellessa...

   Ihanaa matkaa teillekin!

   Poista
 5. Jee matkarapsaa! Itekin tuli käytyä PDLC:ssä marraskuussa, joskin hotelli oli Concordia tms räkälä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen jo siinä 'kypsässä' iässä, että arvostan matkalla rauhallisia, siistejä ja toimivia puitteita. Siksi Casablanca. :)

   Poista