sunnuntai 29. tammikuuta 2017

kuka syö sinun leipääsi

Universumi on nyt selkeästi päättänyt kohdallani, että minun tulee tielläni kohdata ihmisiä muualta maailmasta ja muista kulttuureista. Ei huono päätös ollenkaan.

Huomatessani todeksi sen, minkä jo tiesinkin - että kaikki me olemme samanlaisia ihmisiä taustoista ja ihonväristä riippumatta -, aloin miettiä meitä suomalaisia.

Meillä on kaikki tieto käsissämme, mutta siltikin uskomme keskiaikaisen ihmisen tavoin - ei nyt ehkä noituuteen, mutta kaikkeen soopaan, mitä kovaäänisimmät ämyreihinsä kailottavat. Lisäksi annamme tunteen sokaista järjen.

Miksi esim. se, että 'joutuu' hieman jakamaan omastaan toisen ihmisen hyväksi, on pahempi juttu kuin se, että joka päivä Suomessa syydetään yhteistä rahaa säkkitolkulla kuolleisiin tai kuoleviin suurhankkeisiin sekä projekteihin, jotka tehdään hutiloiden vähän sinne päin - ja joita sitten suurella rahalla korjataan myöhemmin - ja joiden aikataulut ja budjetit kusevat isosti?

Nämä kasvottomat suursyöpöt - projektit ja hankkeet - eivät nostata ollenkaan samanlaisia tunnemyrskyjä tietyissä piireissä kuin mitä nostattaa toisten ihmisten auttaminen. Kun rahaa laitetaan esim. juuri pakolaisten auttamiseksi, niin sekö on jotenkin enemmän pois meidän rahakukkaroista kuin näihin pohjattomiin kuiluprojekteihin syydetyt tukieurot?

Onhan se tietty helpompi ihmistä vastustaa kuin projektia. Ihmistä pystyy ehkä satuttamaankin, kun taas projektilla ei tunnu missään vaikka miten haukkuisi.

Surettaa, että noin periaatteessa fiksu(ntuntuise)t ihmiset tuhlaavat energiaansa aivan 180 astetta väärään suuntaan eivätkä silti saa valittamisellaan mitään konkreettista aikaan. Jos ei itsensä nolaamista lasketa mukaan.

JälkiMärinät:
Onneksi näille ruikuttajille on nyt tiedossa valoa tunnelin päässä: Yhdysvalloista on vihdoinkin tulossa se unelmavaltio, jossa toimitaan heidän haluamallaan tavalla. Ei muuta kuin hyvää matkaa vain sinne rapakon taakse nauttimaan paremmasta elämästä. Ei pitäisi olla mitään (teko)syytä tai estettä muuttamiselle, kun kerran täällä ovat asiat niin päin persettä kuin sanovat olevan.

24 kommenttia:

 1. Kiitos! Ajattelemme juuri samoin!

  VastaaPoista
 2. Kirjoitat painavaa asiaa. Yhteinen rakas tuttavamme, sinitukkainen Kangasalan mutavesissä lilluva ammattivalittaja voi mieluusti katsoa kohti Ameriikkaa ja vielä mieluummin ottaa lipun (ilman paluuta) sinne. Vituttaa se Rantiksen ikuinen valittaminen Suomen oloista. Sen se tekee, kun ikänsä on omaa napaansa tuijottanut, eikä sitä edemmäksi kykene näkemään.
  Jouduin viikonloppuna akuutin iriitin vuoksi TAYS: n potilaaksi. Pääsin sisään välittömästi, sain erinomaista palvelua, josta annoin asiaankuuluvaa palautetta. Harvassa maassa terveydenhuolto toimii yhtä hienosti ja siitä ei jää itselle kuin minimaalinen summa maksettavaksi. Sairastan myös reumaa, joten terveydenhuoltosysteemi on vuosien aikana tullut hyvinkin tutuksi. Pirkanmaalla olen saanut aina hyvää ja nopeaa palvelua. Ihmetyttääkin, miksi tuolle Rantapaskalle osuukin aina huonot asiakaspalvelijat ja kokemukset. Mahdollisesti olisikin tarpeen katsoa peiliin ja miettiä omaa osuuttaan asioihin. Mutta kun ei. Tämä kaikkitietämyksen ylipapitar tietää kaiken paremmin.
  Laiskuuttaan tuo on eläkkeelläkin. Joutaakin odottaa päivystyksessä, kun on ehdoin tahdoin eläkkeelle hakeutunut. Tyhmempikin ymmärtää, ettei masentunut ihminen huitele tuolla tavoin pitkin metsiä ja järviä. Normaali ihminen tekee silloin töitä ja kantaa oman panoksensa yhteiskunnalle. Miehensä yhteiskuntatieteilijänä pitäisi olla joten kuten asioista perillä, mutta Heikki se vain kittaapi kaljaa ja antaa Marjan valittaa. YÖK! Tulihan oksennettua. I´m sorry. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä mielenkiintoinen avautuminen. :)

   Asiakaspalvelutyössäni ja ihan itsekin asiakkaana ollessani tiedän, että Ihan Aina saa parempaa palvelua, kun on itse ystävällinen ja kohtelias. Työssäni pyrin toki aina priimaan palveluun, mutta mukavalle asiakkaalle venyy vielä pikkasen pidemmälle kuin mitä ehkä normisti vaadittaisiin. Se vain on totuus. Eli niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan.

   Poista
  2. Ei liene järkevää puuttua tähän, mutta olen nyt lukenut tuon avautumisen läpi ehkä seitsemän kertaa ja miettinyt, miksi kukaan viitsii kirjoittaa tuollaista, mutta enpä ole keksinyt siihen vastausta.

   Ylipäätään on hiukan vaikea kuvitella, että kukaan, joka kutsuu toista paskaksi netissä, olisi kovin ystävällinen kohtaamilleen ihmisille livenä. Ja jos niin onkin, niin se luultavasti vain ilmentää ihmistä, joka on edestä päin mielin kielin kaikille ja haukkuu selän takana samat ihmiset. Oli miten oli, mielestäni asiallinen ihminen ei kutsu ketään paskaksi tmv. nimityksillä. Ei vaikka kuinka ärsyttäisi. Ärsyyntymisen voi varmasti purkaa jollain vähemmän alhaisellakin tavalla :)

   Pakko myös sivuta pointtia siitä, että "tyhmempikin ymmärtää, ettei masentunut ihminen huitele...". Elämää hiukan laajemmin nähnyt ihminen nimittäin myös tietäisi, että jopa masennuksen takia hoidossa olevia ihmisiä viedään retkille ja aktivoidaan. Se kun pruukaa tehdä ihmiselle hyvää. Mutta voihan sitä toki ajatella vaikka niinkin, että metsässä ja järvillä parin tunnin viettäminen parina päivänä viikossa on ilman muuta pois panoksen antamisesta yhteiskunnalle. Normaali ihminenhän ei töissä käynnin lisäksi missään nimessä käy metsässä lenkillä, vaan antaa jatkuvasti panoksensa yhteiskunnalle. Esimerkiksi katsomalla tv:tä työpäivän jälkeen ja lihomalla ;)

   Osoittaa myös vallan suurta sydämen sivistystä huudella anonyymina jotakin toista ihmistä mahdollisesti identifioivia tietoja netissä. Voisi olla ymmärrettävää, jos pitäisi paljastaa joku suurrikollinen, muissa tapauksissa mielestäni harvinaisen moukkamaista toimintaa.

   Ja lopuksi vielä se iankaikkinen kysymys, miksi ihmeessä ihmiset, jotka eivät pidä jonkun kirjoituksista, vaikkapa nyt sitten valituksista, lukevat niitä? Ehkä masokisti voisi niin tehdä, mutta masokisti luultavasti nauttisi tuosta toiminnastaan, eikä valittaisi ja oksentelisi sitten muualla. Toivonkin, että anonyymi saisi oman ajokoppansa sen verran järjestykseen, ettei tarvitsisi aiheuttaa itselleen pahaa mieltä lukemalla sellaisia kirjoituksia, jotka laittavat vituttamaan. Kannattaa siis miettiä omaa osuuttaan pahaan oloonsa ja tarpeeseensa käydä haukkumassa toisia jossakin blogin kommenttiosiossa. Saman ajan voisi varmasti käyttää myös johonkin yhteiskunnalliseen hyvään tai vaikkapa omaan napaan tuijottamiseen, että saisi edes itselleen paremman fiiliksen.

   En vaan voi käsittää joidenkin toimintaa, mutta minähän olenkin anonyymien huutelijoiden mukaan hitaalla käyvä ;)

   Poista
  3. Mä luulen, että tuossa avautumisessa on taustalla jotain muutakin kuin vain hetkellinen ärsyyntyminen jonkun toisen sanomisista. Tiedä, vaikka olisi maksanut potut pottuina. ;)

   Poista
  4. Vaikka case olisikin potut pottuina, niin ehkä kannattaisi miettiä, onko kostaminen ja itsensä alentaminen samalle tasolle törkeilijän kanssa se fiksu ja aikuismainen tapa toimia.

   Poista
 3. Öh, miksi tuo avautuminen on Nolliksen blogin kommenttiosiossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se oli tarkoitettu jollekin, joka lukee mun juttuja. Tai sitten mun tarinointi vain laukaisi mielleyhtymän.

   Poista
  2. Jälkimmäistä minä heti veikkasin, tärkeintä tuntuu anonyymille olleen loukkaaminen. Julkisesti.

   Häpeän hänen puolestaan kun ei itse osaa.

   Poista
  3. Jokainen hävetköön omasta puolestaan. :)

   Poista
 4. Anonyymi luonnehdinnassaan tuskin kovin kauas ampuu. Nimittäin kukaan täyspäinen ihana ihminen ei harjoita sellaista anomuumina vänisemistä toisten blogeissa kuin mitä sain osakseni pitkän ajan, kuten myös muutama muu blogisti. Kommenttien takana tuo mainittu henkilö.
  Itse en kuuna päivänä kehtaisi, haluaisi tai kykenisi nimettömänä tai nimimerkin takaa huudella niitä juttuja joita blogiini laitettiin.

  Nimen mainitseminen on tietty hölmöä, mutta kaikki vastaa teoistaan. Tekopyhyys on myös ällöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tämä on tiedossa useammallakin bloggaajalla.

   Poista
  2. On vaikeaa kuvitella, että sinulle joku haluaa kettuilla. Olet rehti ihminen ja oikein unelmien isä lapsillesi/ mies vaimollesi. Olet ihminen, josta monen muun soisi ottavan mallia. Mistä hän löytää kritisointia? Olen tosiaan ymmällä.

   En nyt pysy kaikessa mukana, mitä anonyymi kirjoittaa, mutta ymmärrän hänen olevan hyvin tuohtunut mainitsemaansa ilkeilijään. Ehkä hieman turhankin kärkkääseen sävyyn, mutta nyt luettuani tämän kommenttisi, ymmärsin että hänellä taitaa olla myös syynsä. Anonyymin ja sinun mainitsema ihminen ei taida olla kiva ihminen.

   Menikö minulla jotain ohi? En huomaa tuossa kenenkään nimiä.
   -Susa

   Poista
 5. Jaa, tässä on joku Historia takana. En tiennyt. Mutta siltikin oli melko kökkö ulostulo, anonyymiltä.

  VastaaPoista
 6. Tässä casessa tarvittais joku Poirot selvittämään tämä, niin saataisiin koukuttava leffa aikaan.

  Siis A väittää, että B ilkeilee anona hänen blogissa ja B väittää, että A ilkeilee anona hänen blogissa. Molemmat ilmoittaa olevansa vuorenvarmoja toisen syyllisyydestä ja perustavat tietonsa ammattitaitoonsa. Siinä on siis sana sanaa vastaan, jolloin ulkopuoliselle jää ihmeteltäväksi vaihtoehdot, joissa joko toinen valehtelee, molemmat valehtelee tai kumpikin on vilpitön kannassaan ja on olemassa joku kolmas alhainen ja ovela ano, joka jossain hihittelee onnessaan, kun itse vihaa kaikkia, mutta on onnistunut kääntämään ne toisiaan vastaan.

  Ei pitäisi kuulua mulle, mutta karvan verran hämää, että mikähän tässäkin on totuus, minkä vuoksi olisi mahtavaa, jos joku puolueeton taho kykenisi selvittämään asian. Vaikea vaan luottaa mihinkään, kuten esim tuo Susan kommenttikin vaikuttaa ehkä hivenen tarkoitushakuiselta anolta... Alan varmaan muuttua paranoidiksi, mutta sen verran typerä oli mielestäni tuo alkuperäisen anonyymin oksennusposti tässä kommenttiketjussa, että en ole vieläkään päässyt irti tästä casestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anoista, Aasta ja Beesta olen jo sekaisin, mutta sen verran sanon, että minäkin olen saanut oman osani pskaa blogiin tuon ihan ensiksi mainitun henkilön osalta. Salanimellä, mutta varmuudella tunnistettuna. Siksi ei ole vaikea uskoa, että jollain muullakin on mennyt ko. käytös vähän tunteisiin. :)

   Poista
  2. Varo ettei sininen väri tartu, Marra. Ilmiselvästi olet altis vaikutuksille. Mieti, keneen kannattaa uskoa. Arttoriuksen blogia selaamalla voi helposti löytää yllämainitun kommentoijan aivopierut. Kohdistuvat yleisimmin aiheisiin perhe, vaimo (Arttoriuksen kaunis vaimo saa selvästi kateusreaktion tms. aikaan), raha (sitä Arttoriuksella on, sillä ovathan he syntyneet kultalusikat suussa) ja useat muut jokapäiväiset asiat.
   Olisi hirveää joutua elämään noin katkeroituneen mielen kiusaamana. Se kateus, se kateus... Se täytyy ensin ansaita. Tämän kyseessä olevan naisen tosiaan tuntevat monet bloggarit ja valitettavan monet oavt saaneet hänen kieroiluistaan tuta. Blogeihin, joihin ei voi anonyymina kommentoida tai hän ei halua omalla tunnuksellaan kommentoida, hän tykkää kommentoida Kyllikkinä. Päälle päin hän katsos esittää, miten on rehellinen ja suorasanainen blogivierailija. Siinä naisessa on kuitenkin silmittömän vahva ja ilkeä pimeä puoli, jonka päästessä valloilleen loka lentää ja syyttömät ihmiset saavat uskomattoman ala- arvoisia kommentteja osakseen. Ole varovainen. Sinua on varoitettu.

   Poista
 7. Olet itse kirjoitustesi perusteella erittäin hyväosainen. Uusi auto, Thaimaan-matka, Kanadan-matka, upea kauneutesi, jota kehutaan ja myös luonteesi. Olet seksikäskin.

  Lapsiasi kehut/aan ja ovat aivan upeita hekin. Miehesi myös mahtava.

  Ja sinä sitten ihmettelet, etteivät kaikki ole yhtä "hyviä" ihmisiä kuin sinä. Olisiko siellä sinun sielussasi tilaa myös muille ihmisille, kuin ihanan kauniille huiveille ja ruskeille silmille?

  VastaaPoista